Szülőként hol szabtok határt, mennyire szóltok bele gyermeketek kinézetébe?
A gyerekeim apjával úgy gondoljuk, hogy amíg nem maradandó változást akar a gyerek magán (pl. tetoválás), addig megengedőek leszünk. Most 13 évesek a nagyfiaink, egyikükről simán elképzelhetőnek tartom, hogy lesz egy ilyen "vad" korszaka, már kamaszodik. Nem fog zavarni, ha extrém frizurát akar majd, netán piercinget. Nekem személy szerint nem tetszene, de az ő teste, ráadásul ezek nyom nélkül eltüntethetők.
Ezeket az elveket ma kifejtettem az anyukámnak is, annak apropóján, hogy a 9 éves lányomnak megengedtem, hogy - csak nyárra, iskolába még nem - befessük a haját. Hajkrétával csináltuk, ami mosással kijön. Máskor arra tett megjegyzést, hogy kilakkoztam a gyerek körmét.
Hát, amit anyukámtól kaptam...szerinte a szülő dolga, hogy a gyerek stílusát kialakítsa, mert a gyerek erre nem képes. Én meg azt vallom, hogy hadd kísérletezzen a gyerek ésszerű keretek közt.
Ti mit gondoltok erről?
Egyetértek.
Én 13 évesen mondtam, hogy befesteném a hajamat. Annyi komment volt, hogy nagyon szőkét vagy feketét nem javasolnak, mert nem állna jól a bőrtónusomhoz.
Vörös lett (volna), de elb..tam és lila lett inkább (padlizsánvörös..khhm).
Akkor annyi megkötés volt, hogy három hétig nem nyúlhatok hozzá, oldjam meg sapkával. Utána elvittek fodrászhoz, hogy biztosan olyan színű legyen, mint amit kiválasztok, ne legyen több ilyen meglepetés.
Sőt, azt el is felejtettem, hogy nagyon fiús gyerek voltam lány létemre.
Simán megengedték 8 évesen, hogy kopaszra borotváljam a fejem, mert az tetszett. Tény, hogy előtte meg 2 cm-es volt felnyírva, úgyhogy nem volt nagy különbség.
Majd 11-12 évesen döntöttem úgy, hogy megnövesztem és azóta van hosszú hajam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!