Miért olyan nagy baj, ha egy diák nem dolgozik nyáron, hanem inkább kipiheni az iskolai fáradalmakat, kibulizza magát, alszik?
csak az él 30 évesen is piócaként akinek hagyják
14 évesen megnézném milyen munkákat kaptak,amikor a legtöbb helyre 18 év a korhatár.de legalább 16
76: [link] ... 40en túl 30 nap, azaz egy hónap jár! Én 40en túl vagyok, bocsi, hogy nem tudhattam azt, hogy te 20on éves csitri vagy! :D :P Szóval nem vagyok tévedésben! Ciki, igaz?
Utolsó: az én tini koromban, mivel szakmunkásba jártam első kőrben - pék - lehetett már 14 évesen is dolgozni, sőt kellett is pl. a gyakorlat miatt is, utána pedig ha a gyakorlati munkaórák aznap lejártak bizony benn maradtam éjszakára is. Amúgy is jó volt a társaság, meg jól is kerestem akkoriban, pláne az akkori életszínvonalhoz képest. De engem senki nem zavart, nem kényszerítettek, sőt, nem egyszer apám könyörgött, hogy élvezzem a fiatal koromat, dolgozhatok még eleget! Nehezen hitte el, hogy de élveztem! :) És pláne nem okoskodtak olyan hülyeségekről, hogy de "szokni" kell a munkát, meg meg kell tanulni a pénz értékét, és ezért igenis dolgozni kell stb. Ennyi. Meguntam a sok okostojással vitázni!
Nem olvastam végig az összes választ, de valaki írta, hogy a „munka hősei” osztják az észt, hogyha nekem szar volt, legyen másnak is az. Tökéletesen egyetértek.
Mert nekik a következő a felfogásuk:
1. Ha nem dolgozol, akkor „Mé’ nem, mé’ lustálkodsz vazze, mit kö’ kipihenni a tanuláson hö’?”
2. Ha vállalsz munkát: szerencséd van és bekerülsz egy irodába, akkor „Mé’ ott dógozó? Ott csak ülni kö’. Az nem munka. Izzadj szart, robojjá’ a sor mellett! Nekem csak ilyen meló jutott, neked se legyen jobb vazze’!”
3. Ha sormunkára vesznek fel, akkor: „Mé’ nem kint a dögmelegben lapátósz? Én ott dógozom és csak a kis csírák dógoznak a gyárban. Keményebb vagyok, mint te!”
4. Ha dolgozol egész nyáron, de szeptembertől a tanulás mellett nem akkor: „Mé’? Elvárod, hogy a szüleid fizessenek mindent? Igyenélő szemétláda vagyó’!
Akármit csinálhatsz, a munka hősei mindig beléd kötnek. Nem lehet és nem is kell mindenkinek megfelelni.
És most nyugodtan lepontozhattok, bár a szívetek mélyén tudhatjátok, hogy ez így van, ahogy leírtam.
aki nem hiszi el nekem hogy 18 alatt nem nagyon van már hivatalos diákmunka,az nézzen utána.elvétve lehet találni valamilyen teljesítménybéres kamu gyümölcsszedéses dolgot,de az igazság,hogy 18 alatt nagyon kevés munka van. megnézném én 14 évesen ma hova vennének fel..
az utolsó előttinek meg tökéletesen igaza van.mindenki a maga szerencséjének a kovácsa...azért mert másokat ócsárolsz és földbe tiporsz,még neked nem lesz jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!