Szülők, ti akik elvárjátok, hogy a gyereketek jól tanuljon, ti az iskolában jól tanultatok?
A kérdésem az lenne, hogy azok a szülők akik elvárják, hogy a gyerekük jó tanuló legyen, miért teszik ezt? Ők jól tanultak? vagy esetleg ők is rossz tanulók voltak és nem akarják, hogy a gyerekük elkövesse ugyanezt a "hibát"?
Szóval aki elvárja ezt miért teszi? Ő hogyan tanult?
és kedves 1-es neked milyen volt az iskolában a tanulmányi eredményed?
és mennyire kell erőltetni a tanulást?
Én elvárom mind a 4 gyerekemtől (6-12-be járnak), hogy jó tanulók legyenek. A jó alatt tényleg jót értek, jelest, kitűnőt.
Egyrészt megvan hozzá az eszük, másrészt itthon is minden segítséget megkapnak.
A kérdésre válaszolva: igen, én is jó tanuló voltam mind a 12 évben. Az egyetemen sem bukdácsoltam utána.
én középátlag voltam általánosban
négyes átlag szakközéppben
kettes átlag fősulin mégis meg van a diploma, nyelvvizgya
szülőkön múlt, hogy felvegyenek szakközépbe
és csak a költségtérítés miatt volt esélyem a diplomára
gyermekemet igenis szorgalmazni fogom a jobb jegyekért, hogy legyen sok sok pontja, amit nagyon korán meg kell alapozni(szorgalom, kitartás), ugyanis a mai világban én lehet nem tudok majd kifizetni százezreket az egyetemért, a gyermektől meg nem várom el, vagy akár egy nyelvtanár sem piskóta mondjuk...
én nem akarom, hogy lógos, iskolakerülő gyerekem legyen, aki bukik össze vissza és a végén egy több műzakban dolgozó gyári szerelő legyen minimálbérért, amiből köztudottan nem lehet megélni
Szerintem az lehet az oka, hogy nem akarják, hogy ugyanazt a hibát kövessék el.
De az volna a legjobb, hogy ne hibáztassák rögtön, ha rossz jegyet hoz haza a gyerek, hanem nézzenek utána:
1. hogy mit rontott el a dolgozatnál és akkor megbeszélhetik veszekedés nélkül
2. hibázott-e a tanár. Például direkt lepontozta
3. hogyan lehetne javítani a tanulási eredményen. Például nem mindenki érti a matekot, ezért nem lehet haragudni a gyerekre emiatt
Te nem vagy kezdő az oldalon kérdező.
Tudhatod, hogy csak a nagyon jó tanulóknak van olyan munkahelyük, hogy az egész napot a Gyakorin töltik:-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!