Miért olyan nagy baj, ha egy diák nem dolgozik nyáron, hanem inkább kipiheni az iskolai fáradalmakat, kibulizza magát, alszik?
Én nem vállaltam diákmunkát.De szoktam elmenni az ismeröss időseknek bevásárolni segíteni.És persze otthon is állatokat etetni nagyszülőknél is.Amugy fejreállnék az unalomtól!
12/L
én pár napot voltam idén nyáron dolgozni,meg még megyek a hónapban heti 2-3 napot. nekem ennyi bőven elég,mivel gyári meló ezért fárasztó is.de olyan sok pénzre nincs szükségem.de szeretnék pár új ruhát a sulikezdésre,meg a kisállataimra költöm a többi pénzt.
zsebpénzt nem kapok,nincs is rá szükségem. ha kell valami el tudok menni dolgozni bármikor.
most kezdem az egyetemet.
akik szerint a suliban nem lehet elfáradni,az téved.tény,hogy rövidebb idő mint a munka.de utána otthon feladaink is vannak. sokszor volt olyan,hogy 5kor keltem,4-re értem haza.utána kajáltam és tanultam. olyan 7-8kor végeztem,akkor fürödtem és dőltem be az ágyba.a szellemi dolog is fárasztó ám. tény,hogy nem olyan mintha egész nap zsákokat emelgetnék.de aki komolyan veszi az iskolát és mellette még mást is csinál,nyelvet tanul,különóra stb..akkor abban is elfáradunk..de aki éppen átbukdácsol,annak tényleg nem sok mindent kell kipihenni a nyáron. de aki komolyan vette a munkáját évközben,azaz a tanulást az igenis megérdemel egy kis pihenőt. én nem érzem gáznak,hogy csak néhány napot dolgoztam eddig a nyáron. a kiadásaimra elég lesz.
de nyilván mi úgy állunk anyagilag,hogy nem kértek volna a szüleim a fizuból,ha sokat is kapnék.
de ha kenyérre kéne pénz vagy tandíjra,albérletre,akkor nyilván mennék amennyit tudok.
de szerencsés helyzetben vagyok,a lakhatást és a kaját biztosítják amíg tanulok.
és szerintem megérdemlek egy kis pihenőt a tanév után.nyelvvizsgákat tettem és kitűnő érettségit,sikeres felvételit.
De itt igazából nem is az volt a lényeg, hogy annyira nagyon elfáradtam volna... Nem amiatt nem dolgozok, mert nem tudok megmozdulni.
De igen, el lehet fáradni szellemileg is.
Nem bűn, félreértitek az egészet. Aki gyereknek érzi magát, legyen az, ha túl nagy teher neki az önmaga és mások iránti felelősség, húzogassa otthon a csattogós lepkét, feküdjön le este 8-kor, és ne bárokba járjon, vagy a gyk-n büszkélkedjen azzal, hogy fejlődésben visszamaradt személyiség:D Pláne, ha nehezére esik írott szövegeket értelmezni, ami pedig a magyar érettségi egyik alapeleme manapság. Amikor én érettségiztem (egy hónappal az első nyelvvizsgám megszerzése után), akkor erre még nem volt szükség:-)
Egyébként valamelyik okostóninak üzenem, hogy a nehézfejűeknek ott a szakképző iskola:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!