Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért olyan nagy baj, ha egy...

Miért olyan nagy baj, ha egy diák nem dolgozik nyáron, hanem inkább kipiheni az iskolai fáradalmakat, kibulizza magát, alszik?

Figyelt kérdés
2015. aug. 9. 16:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/88 anonim ***** válasza:
50%

Komolyan az agyam eldobom ezen a topikon! A kérdező világosan le írta korábban, hogy nem kerüli a munkát, dolgozott már korábban, és fog is dolgozni, de idén nyáron érettségi után - valszeg utoljára - élvezni szeretné a fiatalságát, hogy lazulhat! Ezt kérdezte meg, hogy miért baj, hogy így akar tenni?!

Én se nagyon értem, hogy miért is baj, ha a szülőknek sincs anyagilag gondjuk. 18 éves, miért ne járhatna szórakozni anélkül, hogy azért meg kellene dolgoznia? Arra, h ő még gyerek azt is egész másra írta, nem konkrétan a munkára írta, h ahhoz gyerek. És akkor jönnek ezek után a sok okos emberek prédikálni a szövegértelmezésről! Kész vicc ez az oldal!

2015. aug. 9. 22:56
 62/88 anonim ***** válasza:
51%
mindegy, meressze csak otthon a kis fenekét, de akkor ne várja el hogy a szülei fizessék a szórakozásait. Hisz még gyerek, nincs szüksége éjszakai bulizásokra nem igaz? Hisz a gyerekek már 10kor alszanak.
2015. aug. 10. 09:39
 63/88 anonim ***** válasza:
85%

Én nem ítélem el azt sem aki nem dolgozik a nyáron.Szerintem minden kamasz tudja,hogy milyen a család anyagi helyzete.Ahol nagyon szűkösen jönnek ki,ott illik legalább 1-1.5 hónapot dolgozni,hogy kicsit tudjon hazaadni vagy félretenni magának a sulis időszakra.

De ahol a szülők sokat keresnek,jól áll anyagilag a család,mindent megkap a gyerek,ott érthető,hogy nem sok motivációja van dolgozni.

Én úgy gondolom,hogy legalább pár napot akkor is kéne,megtanulni a pénz értékét.És rájönni,hogy egy átlag ember mennyit kap a munkáért.Mert a gazdagok gyerekei sokszor álomvilágban élnek.,fogalmuk sincs,hogy ők is kerülhetnek felnőtt korukban olyan helyzetbe,hogy le kell adni a korábbi magas igényeket.

Szóval én mindenkinek ajánlanám a diákmunkát,legalább kipróbálási szinten.

Aki meg egyetemre jár,annak gondolom inkább gyakorlat van a nyáron.De ha nincs is kötelező gyakorlat,akkor is jó elmenni olyan helyre amit be tudunk majd írni az önéletrajzba.Pl egy élelmiszermérnök beírhatja az élelmiszeripari gyári munkáját,mint tapasztalat..szerintem

De pl egy tanár ha beírja az önéletrajzába a mekis diákmunkát,azzal nem sokat tett annak az éredekében,hogy felvegyék majd dolgozni.De ha mondjuk valamilyen gyerekfelügyeleti munkát ír be,vagy korrepetálást,máris vonzóbb a dolog.

Szóval én erre hívnám fel mindenki figyelmét,hogyha egyetemre jár akkor keressen valami ilyen munkát,mert később jól jöhet tapasztalatként!A munkahelyek szeretik az olyan pályakezdőket akiknek nem büdös a munka,hanem dolgoztak már életükben, még ha csak nyáron is.

De nem kell megkövezni szerintem senkit,aki nem szeretne dolgozni a nyáron.Lesz még 40 éve folyamatosan rá.Inkább azokat kéne szidnotok akik soha életükben nem dolgoztak és tényleg a ti adótokon élnek.Ez legyen mindenki saját és a családja döntése,hogy mennek -e dolgozni a nyáron.De mondom,szerintem is a hasznukra válik ez.De akkor sem értem a fröcsögő kommenteket.

2015. aug. 10. 10:12
 64/88 A kérdező kommentje:

Na, még sosem volt olyan kérdésem, ami alatt 7 oldalnyi válasz jött :'D Köszönöm a munka hőseinek :'D

Kipróbáltam már a diákmunkát.

Egyébként elég gáz, hogyha egy kérdésből valaki azt feltételezi, hogy a kérdező sosem dolgozott és nem is fog, aztán amikor megírja, hogy ez nincs így, akkor nem akarja beismerni, hogy tévedett, és képtelen felfogni, hogy hülyeségeket beszél, ő akar nyerni, és tovább bántja azt, aki neki semmit nem ártott....:D

Siralmas!!

De legyen az a végszó, hogy azt csinálok, amit akarok, majd akkor dolgozom, amikor akarok. Én megtehetem, hogy idén nyáron pihenek és bulizok. Amúgy a gyerekek is szórakoznak...:D

Nem vagy szerencsére az anyám, nem mondhatod meg, hogy mit csináljak, hova mehetek. Mondom, hogy nem várom el a zsebpénzt, csak adják!!

Ha te is menőzöl azzal hogy mehettél tengerpartra a megkeresett pénzedből és imádod a tényt, hogy megtehetted, akkor én miért ne imádhatnám azt a tényt, hogy nekem nem kell dolgoznom és úgy lazulhatok nyáron, mint egy normális fiatal? Felnőtt koromban már nem lesz ilyenem...

Köszönöm szépen a a TÁMOGATÓ(!) válaszokat, csak azokat pontoztam fel! :)

Hogy miért? Mert megtehetem. ;)

2015. aug. 10. 12:32
 65/88 anonim ***** válasza:
25%
Sokat kell még érned (és párat pofára esned), hogy megtanuld, hosszútávon nem mindig az segít neked a legtöbbet, aki minden hülyeségedre bólogat és mindenben támogat. Ez az uttsó kis szösszeneted egy nagyjából 6-7 éves gyerekhez illik, 19 évestől elég gáz.:D
2015. aug. 10. 16:23
 66/88 anonim ***** válasza:
13%
nem baj kicsi lány, majd rájössz hogy az élet nem ilyen egyszerű, nem lesz mindig ott apuci meg anyuci a zsebpénzzel. Az azért elszomorító hogy inkább nincs igényed jó ruhákra és nyaralásra, csak dolgozni ne kelljen.
2015. aug. 10. 16:46
 67/88 A kérdező kommentje:

Hányszor kell még leírnom, hogy felfogd a mogyorónyi agyaddal, hogy csak a gimis nyarakat nem akarom végig dolgozni?! De szerintem látod te is, csak nem tudsz veszíteni... Omg.

Szüleim, mivel a gyerekük vagyok és tanulok, ezért megveszik a ruháimat, nehogy azt hidd, hogy nincsenek ruháim... És nyaralni is elvisznek.

De nincs kedvem vitázni, elég ciki hogy ennyire felbaszott téged egy idegen, aki sosem ártott neked semmit :'D És akkor még én vagyok a 6-7 éves...

2015. aug. 10. 16:50
 68/88 anonim ***** válasza:
79%
65,66: ti tényleg olyan sötétek vagytok, mint az éjszaka, mert még mindig nem fogjátok a lényeget fel, de hát hiába, mindig a legsötétebbek próbálnak nagyon bölcsnek és okosnak látszódni. Egyébként pont rólatok erősen kétlem, h érettségi után a nyarat nem azzal töltöttétek el, amivel csak akartátok. További jó irigykedést, h vkinek jut egy nyara a lazulásra, 18 évesen!
2015. aug. 10. 16:54
 69/88 anonim ***** válasza:
9%
na a lustaság hősei lepontozgatnak minden normálisan gondolkodó embert :-D
2015. aug. 10. 16:56
 70/88 anonim ***** válasza:
73%
Ti vagytok azok a tipikus emberek, akik még a beteg embert is, ha épp műtét előtt állna munkatáborba güriztetnétek ezerrel még akkor is azon elven, hogy de addig is dolgozni kell, és ne hogy már a műtétjére akarjon felkészülni!!! Remélem egyedülállóak vagytok!!!
2015. aug. 10. 17:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!