Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért olyan nagy baj, ha egy...

Miért olyan nagy baj, ha egy diák nem dolgozik nyáron, hanem inkább kipiheni az iskolai fáradalmakat, kibulizza magát, alszik?

Figyelt kérdés
2015. aug. 9. 16:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/88 anonim ***** válasza:
53%
Is-is. Én 15 éves korom óta minden nyáron dolgoztam volt, hogy sokat volt, hogy átlagos mennyiséget ezen a nyáron pedig sajna nem sokat. :D Én amondó vagyok, hogy kicsit kikupálja az embert esetemben volt, hogy hajnalra jártam gyümit szedni kövi évben pedig kőműves mellett melóztam szóval dolgoztam eleget nyaranta. Idén sajna nem sokat, de azért van ennyi elkorcsosult ember mert dolgozni is lusták. :D
2015. aug. 9. 16:58
 12/88 anonim ***** válasza:
51%
Vagy azért kell ennyi diáknak dolgozni, mert a szüleik lusta disznók voltak egész életükben, és a gyerekre akarják terhelni, ha nincs mit enni?
2015. aug. 9. 17:04
 13/88 anonim ***** válasza:
35%

Nem csak a penz a lenyeg a nyari munkaban. Hanem, hogy rendszeresseg legyen a napjaidban es uj helyzeteket, embereket ismertj meg, szemelyisegformalo hatasa is van...

De ha Neked jo egesz nap celtalanul lezengeni, hat jo. Vegulis nincs ezzel baj.

2015. aug. 9. 17:17
 14/88 anonim ***** válasza:
30%

Jaj, már megint sajnálni kell szegény mai kamaszokat, rohadt unalmas már😕 a rohadt szülőket meg szidni a sok élhetetlen lelki nyomoroncnak...miért rossz a kamasznak, ha dolgozik és pénzt keres? Az a jó, ha egész nyáron döglik a tv vagy a gép előtt? Vagy apuci- anyuci kifizeti a haverokkal töltött nyaralását is, a családi nyaralás mellett? Jogaink vannak, mert "majdnem" felnőttek vagyunk, de az ezzel járó kötelezettségek már nem tetszenek? Ugyan már, ne viccelődjünk.

Akinek 3 hónap kell, hogy kipihenje a középiskola fáradalmait, az debil, menjen szakképzőbe. Aki egész nyáron csak döglik fiatalként, szál komoly pszichés probléma van. Aki meg korához illően ki akarja bulizni magát, az legalább részben keresse meg az árát. Nem azért, mert nem telik rá, hanem azért, hogy 16 vagy több lévén fokozatosan hozzászokhasson a felnőtt léthez.

2015. aug. 9. 17:26
 15/88 Dr. Kangörcs ***** válasza:
67%

"Hanem, hogy rendszeresseg legyen a napjaidban"

Mert ugye 9 hónapon át semmi rendszeresség nincs abban, hogy reggel ébresztő, háromnegyed 8-ra suli, n×45 perc tanulás, 10 perces megszakításokkal, utána irány haza, házi feladat megírása, tanulás másnapra, majd ha van idő, némi kikapcsolódás, végül este időben alvás.

Tényleg nincs rendszer benne.

Új embereket sem lehet megismerni az iskolában, hiszen mindössze n×30 új tanuló kerül oda évente...

2015. aug. 9. 17:28
 16/88 anonim ***** válasza:
42%

Érdekes, a piálásnál már 14 évesen rá akarnak szokni, hogy mire 18 évesek lesznek, profik legyenek. A munkával kapcsolatban nincs ilyen buzgóság.

Nem hinném, hogy bárki is azt akarná, hogy végig dolgozzon a gyerek, de 2 hetet, max. 4 hetet mehetnél. Egyébként jól el lennél a többiekkel.

"Ő meg kipihente magát régen"

Aha, és már csak robotolnia kell és téged kiszolgálni?

ELég nagy suttyó vagy!

Iskola fáradalmait? 16 évesen? Ne röhögtess :) Nem igazán lesz olyan pihentető dolgod később, mint ezek a "fáradalmak".

2015. aug. 9. 17:32
 17/88 anonim ***** válasza:
28%

"Mert ugye 9 hónapon át semmi rendszeresség nincs abban, hogy reggel ébresztő, háromnegyed 8-ra suli, n×45 perc tanulás, 10 perces megszakításokkal, utána irány haza, házi feladat megírása, tanulás másnapra, majd ha van idő, némi kikapcsolódás, végül este időben alvás."

Eppen ez az, hogy nyaron meg ez hianyzik, igy nehezebb visszarazodni a suliba...de ezzel ezek szerint csak egyedul voltam.

2015. aug. 9. 17:35
 18/88 anonim ***** válasza:
69%

Persze, azért nem mindegy hány éves az a pihenni vágyó fiatal.

És miből költ pl a bulizásra?

2015. aug. 9. 17:37
 19/88 anonim ***** válasza:
34%
... ez lemaradt: "Új embereket sem lehet megismerni az iskolában, hiszen mindössze n×30 új tanuló kerül oda évente..." Ugy ertettem, nem pont a korosztalyaban, en peldaul megismertem jopar idosebb embert, sokat beszelgettunk ami akkoriban jot tett, maskepp lattam sokmindent. Neha jobb ha nem csak a hasonlo koru gyerekekkel es az o problemaikal talalkozik az ember.
2015. aug. 9. 17:39
 20/88 anonim ***** válasza:
33%
ahha szóval a zsebpénzt azt elvárod, de tenni nem akarsz érte semmit? Én mondanám hogy jó kicsim, nem kell dolgozni, de akkor nyárra nincs is zsebpénz. Vagy ha nem akarsz dolgozni, akkor, míg én és a férjem dolgozunk, te takaríts ki, főzz meg, ne várd el hogy mindent a kicsi feneked alá tegyenek, és még fizessék is a zsebpénzt a semmiért.
2015. aug. 9. 17:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!