Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért olyan nagy baj, ha egy...

Miért olyan nagy baj, ha egy diák nem dolgozik nyáron, hanem inkább kipiheni az iskolai fáradalmakat, kibulizza magát, alszik?

Figyelt kérdés
2015. aug. 9. 16:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/88 anonim ***** válasza:
30%

37: 16 évesen is buliznak már, sőt kocsmáznak is. Nem az őskorban élünk. 18 évesen a kérdező még nyugodtan érezheti magát "gyerek"-nek, és ha a szülei megtehetik nyugodtan élvezheti a fiatalságát! Majd, ha 25 éves kora után is tanulásra hivatkozva büdös lesz számára a munka, majd akkor lehet neki osztani az észt!

Egyébként valószínűsítem, hogyha a kérdező szülei éheznének, akkor a kérdezőnek is lenne annyi esze, hogy magától is vállaljon munkát, hogy segítse őket legalább nyáron.

2015. aug. 9. 19:20
 42/88 A kérdező kommentje:
Igen persze, ha kajára kéne a pénz meg ilyenek akkor dolgoznék.:)
2015. aug. 9. 19:23
 43/88 anonim ***** válasza:
61%
imádom ezt a hozzáállást.. bárokba járkálni már felnőtt, de dolgozni gyerek. Akkor hogy állna a szátok ha a szüleitek mondanák hogy eljárkálni gyerekek vagytok, de otthon segíteni meg felnőttek? Akkor jönnétek ide sírni. Én csak imádkozom, hogy az én gyerekem ne ilyen ingyenélő legyen
2015. aug. 9. 19:27
 44/88 A kérdező kommentje:

Úúúúristen, de unatkozol te jó ég...:D

Menj inkább melózni ha annyira akarsz és ne irigykedj arra hogy én még pár hétig akkor kelek amikor akarok! :)

2015. aug. 9. 19:29
 45/88 anonim ***** válasza:
67%

Kérdező, ha ennyire biztos vagy magadban, miért is írtad ki a kérdést? Megerősítés kellett még ahhoz is, hogy a 10 hetes szünetből 3-4-et nyugodt lélekkel NE dolgozd végig?😀 amúgy nagyobb dolgokban ki mondja meg, mit csinálj, a szüleid , a jósnőd vagy a Kiskegyed horoszkópja?😀😀😀

Nem csodálom ezek után, hogy ennyi pihenésre van szükséged, tényleg megterhelő lehetett az érettségi😀😀

2015. aug. 9. 19:39
 46/88 anonim ***** válasza:
20%
43: Aha, szóval akkor szerinted aki nem dolgozik, az ne is egyen és ne is szórakozzon? Sőt az már mindjárt ingyenélő? Én meg ezt a hozzáállást imádom. Bocsi, de neked szerintem inkább ne legyen gyermeked! :( Ha a kérdéseimre igen a válaszod!
2015. aug. 9. 19:40
 47/88 anonim ***** válasza:
52%
kérdező, lehet elkerülte a figyelmed, de még én is diák vagyok:-D És az én munkámhoz nem kell korán kelni, viszont annyi pénzt keresek vele hogy ennyiért te is rohannál dolgozni, nem kéne a kis könyör zsebpénzedből kuporgatni. De ha neked ez a jó, tedd ezt. Én örülök hogy megvehetem magamnak a drága ruhákat, futotta tengerparti nyaralásra a barátaimmal, wellnessre a párommal,heti bulizásokra, és egy fillért se kellett könyörögnöm rá a szüleimtől, pedig megtehetnénk hogy egész nyáron a lábam lógassam, de engem normálisan nevelnek, mifelénk más értékrend van, ahol igen is jellemformáló a diákmunka. Pedig hidd el, se én, se a barátaim nem vagyunk rászorulva.
2015. aug. 9. 19:45
 48/88 A kérdező kommentje:

Hááát akkor menj szépen el a kérdésemtől és ne idegesítsd magad, hiszen te és az összes barátod tökéletesek vagytok! ;)

Én sem könyörgök pénzért. Nekem nincsenek nagy igényeim, csak 1-2 buli, amit ki tudok fizetni zsebpénzből, amit maguktól adnak oda, nem könyörgök.

Majd ha én is tengerparti nyaralást akarok, nyilván elmegyek dolgozni, de amíg megtehetem, addig lazulok.;)

Na csá!

2015. aug. 9. 19:52
 49/88 anonim ***** válasza:
53%

Ha jellemformáló, az már nem nagy jellem, hogy csak azért csinálod, hogy döngesd a melled, hogy mekkora arc vagy.

Egy napot nem dolgoztam gyerekként, és senki sem, akit ismerek. Mindig azt hittem, ez olyan amerikai filmes hülyeség. Ahogy leérettségiztem, elmentem dolgozni, és azóta is dolgozom.

Szerintem az retardált, akinek szoktatgatnia kell magát a munkához. Nem. Ha dolgozni kell, dolgozni kell, nincs mese. Nincs rinya, hogy juj, de nem szoktam hozzá tiniként. Ennyi erővel most mindenki kapjon elő egy járókeretet, mert 80 évesen használni kell majd, jobb, ha elkezdjük megszokni.

Nem akarnék soha olyan "jellemes" robot lenni, aki annyira nagyra van magával, hogy lenézi a pihenést, és csak arról tud pofázni, hogy mindenki más mekkora szar.

2015. aug. 9. 19:53
 50/88 anonim ***** válasza:
26%
Kérdező! Hagyd, a munka hősei tipikusan olyan emberek, akik igazából soha nem képesek lazulni, és pont ezért irigyek. Nem is arra, hogy te nem dolgozol, hanem magára a lazulásra. Lehet elmegy a drága tengerparti nyaralásra, de még ott se képes valóban kikapcsolódni, max. veri a mellét, hogy na én ezért is megdolgoztam és még mindenért így fogok tenni! :) Ez okoz neki örömet, azt hiszik az ilyenek, hogy maguknak teremtették meg, mert ők dolgoztak érte, közben hatalmas nagy tévedésben vannak. De az ilyenek majd lesznek még olyan cipőben, hogy egy munkaadó sem fog velük szóba állni bármennyire is dolgozni akarnak, és majd őket is fogják ingyenélőknek nevezni! Hidd el!
2015. aug. 9. 19:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!