Van itt fenn olyan szülő, akinek a gyereke egyetemre/fősulira jár?
Hogyan fogadnátok, ha a fiatok/lányotok több éve jár egy szakra és kirúgnák, mert nem sikerült egy tantárgya?
Nekem nagyon necces a dolog. "Teperek, küzdök" már évek óta ezen a szakon, sajnos folyamatosan úgy érzem, hogy nem ez az én "utam", nem ide kellett volna jönnöm, meghaladja a képességeimet is, de azért igyekeztem mindig ahogy tudtam...most viszont van egy tárgy, amit harmadjára vettem fel, ha nem sikerül, bukta az egész..
(egyébként nem én lennék az első, akit ez miatt rúgtak ki)
Szüleim is tudják ezt, látják rajtam, hogy teljesen ki vagyok már bukva a suli miatt amúgy is, most meg pláne,rengeteget sírok, alig eszek,nem járok el sehova..
Anyukám még talán megértőbb lesz ha rosszul alakulnak a dolgok, de ha van valami vita köztünk tudom, hogy a fejemhez vágná ezt -persze jogosan- hogy évek óta itt "kókadoztam" a nagy semmiért, apu előtt viszont szerintem tuti nem állhatnék meg többet..
Az is a baj, hogy a lelkem mélyén még talán örülnék is neki hogy vége ennek a rémálomnak és elkezdenék valami Okj-s képzést vagy más sulit, ami közelebb áll hozzám, erre a szakra meg újból jelentkeznék levelezőre vagy esti képzésre.
Szóval végülis van vésztervem is, csak a szüleimet és legfőképp aput sajnálom és iszonyat mérges vagyok magamra, hogy szégyent hozok úgymond rájuk..
Jó, de mért csinálod ezt?
Miért erőltetsz Magadra egy nem Neked való szakot?
Azt tudod, hogy lehet tárgyakat akkreditáltatni?
Tehát választasz valami másik szakot, másik iskolát akár, akár OKJ-st is, és a megegyező tárgyakat már ott nem kell elvégezned, azaz jóváírják. Lehet, hogy csak fél vagy egy évet vesztettél ilyenformán.
Kezdj el egy Okj-s tanfolyamot vagy jelentkezz át másik fősulira!
Ha nagyon nem a te utad, ha bele gebedsz sem fog sikerülni, ez tuti!
Mérd fel a lehetőségidet és ezt a szakot mindenképpen hagyd hátra.
Ami a szülőket illeti: Mond meg, még ha mérges is lesz apukád, hogy nem megy! te próbáltad, eröltetted, de már felnőtt kezdesz enni, és az első felnőtt meglátásod az, hogy bár illik befejezni amit elkezdtél, ez veszett fejsze nyele!
Ha tisztelnek a szüleid, ezt meg kell hogy értsék!!
Ilyen buktatók mindenkinek az életében vannak, nyugi :)
Rágni meg ne rágd magad, ha te mindent megtettél már:)
Na figyelj,csak rám hallgass!
OKJ? Semmiféleképpen..ráadásúl bejött egy új Tv. nappalin 93'előtt születtek,azok nem férne bele az államilag támogatott képzésbe (amúgy sem érnél vele semmit!időhúzásnak tökéletes,akit pont nem vettek föl egyetemre,fősulira..vagy nyelvvizyga nem sikerült,nincs diplomája...és ne maradjon othon tb biz nélkül..bla bla bla)
2,Amit elkezdel illik befejezni!Ha nem tudod,átraknak fizetősre államilag támogatottról,akkor szépen írsz egy kérvény-t.elmész a Tanulmányi osztályra,HallgatóiSzK...Nem tudom hogyan hívják nálatok.és megírod kérvényszerűen Dékánnak,hogy átakarsz menni/jelentkezni másik Képzésre az adott tanszéken belül.
Miért jó? Nem vész el a beleölt éveid,új lappal indulsz...nem lesz szemrehányás othon,meg évekig fölhánytorgatás...jajj otthagytad az egyetemet stb.
Ha nem is tudsz minden kreditet automatikusan,elfogadtatni (akkreditálni),és talán még picit többet kell járni nem tudom lehet 1év is.
De legalább folytatod,tiszta lappal!
Ha gondolod írj Privátot ...:).
Remélem sikerül kilábalnod!
Jól írja az 5
Én is a matekkal küzdöttem, de én nem tanárhoz jártam hanem felsőbb éves diákok korrepetáltak fél áron. A maszlagot meghagyták a tanárnak ők csak a lényeget mondták. Így elsőre sikerültek a matek és statisztika vizsgák.
Nálad is tanárt vagy segítséget kellene fogadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!