Miért olyan nagy baj, ha egy diák nem dolgozik nyáron, hanem inkább kipiheni az iskolai fáradalmakat, kibulizza magát, alszik?
Kérdező, 19 évesen nem vagy gyerek. Ha így érzed, ne oszd itt az észt a felnőtteknek. 19 évesnek nem "jár" ingyen lakás, kaja, ruha, zsebpénz, csak adható, ha a szülő bevállalja. Meg lehet neki köszönni, a bárokba járás költségét pedig magára valamit adó ember megkeresi, nem a szüleitôl kéri el, mint egy óvodás a nyalókára valót.
Mondom mindezt úgy, hogy magam is melóztam nyaranta egy hónapot gimiben, egyetem alatt végig (évközben is), mert szerettem elmászkálni ide-oda, viszont nem éreztem méltányosnak, hogy erre otthonról kérjek. A gyerekeim ugyanezt csinálják, sokkal inkább felnőttnek és egyenrangúnak tekintem így őket, mintha csak a töküket vakargatnák egész nyáron, pedig az sem vágna földhöz anyagilag.
Szerintem nem baj. Anyukám sem dolgozik, apa pedig egész nyáron itthon van, jól elvagyunk itthon :D
Viszont ha rászorulnátok a pénzre akkor pofátlanság csak aludni meg bulizni, de ha nem akkor miért kéne?
41%-os, tetszik a gondolkodásod :D
És igazad van, biztos meg vannak keseredve, ezért lelik örömüket abban, hogy ismeretleneknek osszák az észt...:D
És hát ja. Ha két ember gyereket akar, elvállalják, hogy amíg a gyerek el nem költözik, addig ők állják a költségeit.
És igen, gyerek vagyok. Mit keresek bárokban? Bulizok, jól érzem magam.:D Mivel 19 éves vagyok, beengednek mindenhova, és ha van rá pénzem, mert tudok spórolni, akkor miért nem költhetem arra, amire akarom? Nem kell felnőttnek meg érettnek lennie ahhoz, hogy elmenjen valaki bulizni.
Barátaim meg köszönöm, vannak így is. Nem kell ahhoz diákmunka.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!