Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért olyan nagy baj, ha egy...

Miért olyan nagy baj, ha egy diák nem dolgozik nyáron, hanem inkább kipiheni az iskolai fáradalmakat, kibulizza magát, alszik?

Figyelt kérdés
2015. aug. 9. 16:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/88 anonim ***** válasza:
43%

Kérdező, 19 évesen nem vagy gyerek. Ha így érzed, ne oszd itt az észt a felnőtteknek. 19 évesnek nem "jár" ingyen lakás, kaja, ruha, zsebpénz, csak adható, ha a szülő bevállalja. Meg lehet neki köszönni, a bárokba járás költségét pedig magára valamit adó ember megkeresi, nem a szüleitôl kéri el, mint egy óvodás a nyalókára valót.

Mondom mindezt úgy, hogy magam is melóztam nyaranta egy hónapot gimiben, egyetem alatt végig (évközben is), mert szerettem elmászkálni ide-oda, viszont nem éreztem méltányosnak, hogy erre otthonról kérjek. A gyerekeim ugyanezt csinálják, sokkal inkább felnőttnek és egyenrangúnak tekintem így őket, mintha csak a töküket vakargatnák egész nyáron, pedig az sem vágna földhöz anyagilag.

2015. aug. 9. 18:59
 32/88 anonim ***** válasza:
29%
Nyilvan aki nem ismeri az iskolai faradalmat, annak okkal log a bele muszak utan, b*szott tanulni most meg robotol minimalberert, mert aki tanul, az kesobb olyan munkat vallal amibe nem kell beleszakadni es meg szereti is. Sajnalatos dolog az irigyseg a fiatalokra, attol mert itt egyesek nem tudnak pihenni a nyaron, a diakok tudnak, es nem kell sajnalni toluk azt a 2 honapot. :) Nyilvan itt az osszes okoskodo a nyar minden napjat vegigdolgozta, ezert is vagytok ilyen megkeseredett rosszinsulatu irigyek.
2015. aug. 9. 19:00
 33/88 anonim ***** válasza:
4%
32: nana, van igazságod..., de azért túlzásokba ne essél. A szintjükre ne süllyedj le. :)
2015. aug. 9. 19:02
 34/88 anonim ***** válasza:
12%
Tudományos fokozaton van, 41%-os, és menedzserfizetésem, irigyli a halál az élhetetleneket😀
2015. aug. 9. 19:03
 35/88 anonim ***** válasza:
9%
irigyli a fene őket. De ha most büdös nekik a munka, akkor később is az lesz, tehát nagy eséllyel nem fognak valami hű de nagy egzisztenciát kiépíteni maguknak, mert hogy azért dolgozni kell. És ha hirtelen szakad rájuk a munka világa, az sokkolhatja az elpuhult kis lelküket.
2015. aug. 9. 19:06
 36/88 anonim ***** válasza:
27%
Kedves utolso, egyreszt senki nem kerdezte, masreszt meg az interneten nevtelenul barmit lehrt mondani :) Utolso elotti:igazad van csak felhuz hogy joforman egyesek itt azt varjak hogy a 18-19 eves gyereke fizesse a sajat rezsijet. Nem a szulo vallalja gyereket? Attol hogy betolti a 18-at, nem valik automatikusan felnotte. Az aki meg addig elvezi a szuloseget ameddig a gyerek cuki pici, magara vessen. Joguk van a pihenesre, ha megteheti. Egyetem mellett nem lesz ra alkalma.
2015. aug. 9. 19:09
 37/88 anonim ***** válasza:
64%
gyerek vagy? Akkor gyerekként mit keresel bárokban, bulikban? Hisz a gyerekeknek nem ott van a helyük. Ha meg felnőtt vagy az egyikhez, akkor legyél az a másikhoz is.
2015. aug. 9. 19:09
 38/88 anonim ***** válasza:
51%
A kerdezonek NEM budos a munka, leirta,.hogy dolgozott mar, mit faj az nektek hogy o megteheti hogy 2 honapig ne dolgozzon? Ezert irtam az irigyseget :)
2015. aug. 9. 19:11
 39/88 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem nem baj. Anyukám sem dolgozik, apa pedig egész nyáron itthon van, jól elvagyunk itthon :D

Viszont ha rászorulnátok a pénzre akkor pofátlanság csak aludni meg bulizni, de ha nem akkor miért kéne?

2015. aug. 9. 19:18
 40/88 A kérdező kommentje:

41%-os, tetszik a gondolkodásod :D

És igazad van, biztos meg vannak keseredve, ezért lelik örömüket abban, hogy ismeretleneknek osszák az észt...:D

És hát ja. Ha két ember gyereket akar, elvállalják, hogy amíg a gyerek el nem költözik, addig ők állják a költségeit.

És igen, gyerek vagyok. Mit keresek bárokban? Bulizok, jól érzem magam.:D Mivel 19 éves vagyok, beengednek mindenhova, és ha van rá pénzem, mert tudok spórolni, akkor miért nem költhetem arra, amire akarom? Nem kell felnőttnek meg érettnek lennie ahhoz, hogy elmenjen valaki bulizni.

Barátaim meg köszönöm, vannak így is. Nem kell ahhoz diákmunka.:)

2015. aug. 9. 19:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!