Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményetek erről? - Az...

Mi a véleményetek erről? - Az egy szem fiunk kijelentette, hogy ő elmegy ebből az országból, mert itt nem lehet normálisan megélni.

Figyelt kérdés
Idősödő szülők vagyunk, nekünk ez nagyon rosszul esik, mert mindent megtettünk azért, hogy a gyereknek jobb jövője legyen...itthon.

2015. jún. 27. 14:07
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/71 A kérdező kommentje:

Szomorúan olvasom az eseteket, amiket írtok... én (a kérdező)is munkanélküli diplomás szakember vagyok, de nem jutottam el odáig, hogy máshol tervezzem a boldogulásomat. Nekem már talán késő is lenne változtatni és nem is akarok.

Nehezen, de barátkozom a gondolattal, hogy az egyetlen fiam távol éljen tőlünk...

2015. júl. 7. 12:35
 62/71 anonim ***** válasza:

Tisztelt kérdező!

Szerintem nézze a jó oldalát. Világot lát, más kultúrával találkozik...

Ma a kommunikáció olyan szinten forradalmasítva van, ami 20-30 éve sci-finek számított.

Pl az édesanyám húgát örökbefogadták és másik kontinensre költöztek. Az évi egy levélből évi pár telefon lett, ma már hetente videotelefonálnak. A távolságok is lecsökkentek. Pár óra alatt a világ túlfelén lehet az ember.

Az pedig, hogy túl idős... anyósom ötven éves és egy éve kint dolgozik Németországban.

2015. júl. 7. 14:46
 63/71 anonim ***** válasza:

Nézd a pozitív oldalát: ha külföldön él és ott normálian meg tud élni, akkor lesz esélye benneteket (idös szülök) is támogani. Ha maradna, akkor ugyan a közeletekben van (vagy az ország másik végében és az se sokkal jobb), de ö is éhezik meg ti is.

Ennnél mindenképpen jobb, ha interneten/telefonon tudjátok a kapcsolatot tartani és mindenkinek van mit ennie - meg még jut másra is.

2015. júl. 7. 15:40
 64/71 A kérdező kommentje:
El se tudom képzelni, hogy az unokám( majd, ha lesz...) ne magyar állampolgár legyen, és esetleg törve beszélje a magyart. Nagy csalódás lenne...
2015. júl. 8. 18:35
 65/71 anonim ***** válasza:
82%

PEdig ha külföldön fog élni és a gyerek anyja nem magyar anyanyelvü, akkor jó eséllyel nem törve, hanem egyáltalán nem fogja beszélni a magyart.

De ha elég idösek vagytok és a fiad még vár jópár évet - amire elég nagy esély van, mert még fiatal, ahogy írtad -, akkor nem élitek meg ezt a problémát.

2015. júl. 8. 18:56
 66/71 anonim ***** válasza:
65%

Bocs, de ti mint "idösödö szülök", meg a gyerek - ki mennyi idös?

MEg akar a fiad egyáltalán valaha is gyereket, hogy az unokán töröd a fejed?

2015. júl. 8. 18:59
 67/71 A kérdező kommentje:
Nem töröm a fejem, csak elképzelem, hogy mi lesz, ha gyereke lesz. Mi 60 évesek vagyunk, ő pedig 18.
2015. júl. 8. 22:11
 68/71 anonim ***** válasza:
42%

"Mi 60 évesek vagyunk, ő pedig 18."

Akkor ne csodálkozz - ilyen esetben a szülök (legalább is a nagy többség) egyszerüen nem tudják elfogadni, hogy a gyerek nem "nyugdíjbiztosítás", hogy nem marad "kisgyerek", hanem felnö, nem tudják elengedni és a fejlödését elösegíteni.

Böven lehetnél a nagyanyja is, és valószínüleg annyira öregesen gondolkodsz te is meg az apa is, hogy képtelenek vagytok bármit is megbeszélni a gyerekkel.

Teljesen érthetö igény a fiad részéröl, hogy nem akarja, hogy melletetek maradjon élete végéig.

2015. júl. 9. 08:18
 69/71 A kérdező kommentje:

68-asnak: VAN IGAZSÁG a szavaidban, majd elgondolkodom...

Tudod, ha jól tanulna, lennének céljai, nem is bánnám, ha kimegy világot látni pár hónapra, évre, - de képzettség nélkül, szaktudás nélkül ott is csak elkallódik. -szerintem.

2015. júl. 9. 09:12
 70/71 anonim ***** válasza:
2015. júl. 14. 22:02
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!