Mi a véleményetek erről? - Az egy szem fiunk kijelentette, hogy ő elmegy ebből az országból, mert itt nem lehet normálisan megélni.
Szomorúan olvasom az eseteket, amiket írtok... én (a kérdező)is munkanélküli diplomás szakember vagyok, de nem jutottam el odáig, hogy máshol tervezzem a boldogulásomat. Nekem már talán késő is lenne változtatni és nem is akarok.
Nehezen, de barátkozom a gondolattal, hogy az egyetlen fiam távol éljen tőlünk...
Tisztelt kérdező!
Szerintem nézze a jó oldalát. Világot lát, más kultúrával találkozik...
Ma a kommunikáció olyan szinten forradalmasítva van, ami 20-30 éve sci-finek számított.
Pl az édesanyám húgát örökbefogadták és másik kontinensre költöztek. Az évi egy levélből évi pár telefon lett, ma már hetente videotelefonálnak. A távolságok is lecsökkentek. Pár óra alatt a világ túlfelén lehet az ember.
Az pedig, hogy túl idős... anyósom ötven éves és egy éve kint dolgozik Németországban.
Nézd a pozitív oldalát: ha külföldön él és ott normálian meg tud élni, akkor lesz esélye benneteket (idös szülök) is támogani. Ha maradna, akkor ugyan a közeletekben van (vagy az ország másik végében és az se sokkal jobb), de ö is éhezik meg ti is.
Ennnél mindenképpen jobb, ha interneten/telefonon tudjátok a kapcsolatot tartani és mindenkinek van mit ennie - meg még jut másra is.
PEdig ha külföldön fog élni és a gyerek anyja nem magyar anyanyelvü, akkor jó eséllyel nem törve, hanem egyáltalán nem fogja beszélni a magyart.
De ha elég idösek vagytok és a fiad még vár jópár évet - amire elég nagy esély van, mert még fiatal, ahogy írtad -, akkor nem élitek meg ezt a problémát.
Bocs, de ti mint "idösödö szülök", meg a gyerek - ki mennyi idös?
MEg akar a fiad egyáltalán valaha is gyereket, hogy az unokán töröd a fejed?
"Mi 60 évesek vagyunk, ő pedig 18."
Akkor ne csodálkozz - ilyen esetben a szülök (legalább is a nagy többség) egyszerüen nem tudják elfogadni, hogy a gyerek nem "nyugdíjbiztosítás", hogy nem marad "kisgyerek", hanem felnö, nem tudják elengedni és a fejlödését elösegíteni.
Böven lehetnél a nagyanyja is, és valószínüleg annyira öregesen gondolkodsz te is meg az apa is, hogy képtelenek vagytok bármit is megbeszélni a gyerekkel.
Teljesen érthetö igény a fiad részéröl, hogy nem akarja, hogy melletetek maradjon élete végéig.
68-asnak: VAN IGAZSÁG a szavaidban, majd elgondolkodom...
Tudod, ha jól tanulna, lennének céljai, nem is bánnám, ha kimegy világot látni pár hónapra, évre, - de képzettség nélkül, szaktudás nélkül ott is csak elkallódik. -szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!