Mi a véleményetek erről? - Az egy szem fiunk kijelentette, hogy ő elmegy ebből az országból, mert itt nem lehet normálisan megélni.
Kérdező!
Szomorú vagyok, ahogy olvasom ezt a kérdést és a válaszokat.
A hozzászólások többsége választ ad arra, hogy a fiatok - aki bizonyára nem a létminimumon él, hiszen gondoskodó szüleik mindent megtettek érte, egyetlen gyermekükért - miért is veszítette el a hitét.
Olyan közegben él, ahol képes valaki ekkora ostobaságot, valótlanságot leírni, hogy "Magyarországnál közveszélyesebb és korruptabb ország talán sehol nincs Európában." (Hol él ez az ember?! Tudja-e, mely országok tartoznak Európához?! Menjen akkor el pl. Ukrajnába, Romániába, Szerbiába!)
Gondold el, ilyenekkel tömik a fejét, hiába vagytok ti a háta mögött, segítve őt.
Igazuk van. Most komolyan mi a tökömnek maradna itt bárki? Hogy eltartson 2 millió cigányt és 1 millió nyugdíjast és néhányezer korrupt politikust és hivatalnokot?
Én is megyek, amint szereztem itthon annyi tapasztalatot, hogy ne kuli szar munkát végezzek kint. Ott legalább magamnak dolgozok, nem az államnak.
"de mi szeretjük a hazánkat, és olyan gyereket akartunk nevelni, aki szintén elkötelezetten hazaszerető, és itthon akar boldogulni, a hazája jobbításáért dolgozni, alkotni"
Ez eléggé úgy hangzik, mintha valami megszállott fideszes vagy jobbikos családról lenne szó. Talán nem a zsidók, a libsik meg a bolsik üldözésével meg a saját táborba tartozó tolvajok mosdatásával kellett volna tölteni az elmúlt 15 évet, és akkor most nem itt tartana az ország.
Szó se róla, a balosok ugyanezt csinálják, üldözik a jobbosokat, és mosdatják a saját hazug tolvajaikat reggeltől estig. Ez a két banda együtt züllesztette le az országot idáig. Lehet elkezdeni gondolkodni, mit csináltatok rosszul egész életetekben.
Miért nem költöztök vele?
Amúgy az országgal nekem sincs semmi bajom, Magyarország mindig a hazám lesz, de ha itt diplomával minimálbérért gályázhatok, máshol meg egész jól megélnék, minek maradnék itt? A hazát szeretni nem egyenlő azzal, hogy szeretem a jelenlegi politikai és gazdasági helyzetet.
Én örülnék, hogy vannak tervei, és szurkolnék neki, hogy elérje az álmát. Meg remélném hogy gyakran mehetnék meglátogatni :D
De jelent,de attól nem lesz a szádban étel,meg befizetve a csekk!
A legnagyobb ősmagyar ismerőseim mentek most Londonba,pedig ők olyan elvakult "nagymagyarok" voltak,hogy még egy tescoba se mentek be,meg csak magyar cuccot vettek mindenből.Csak itthon nem éltek meg.
Akkor most az idősödő szülők legyenek szívesek és nézzenek magukba, tényleg mindent megtettek-e azért, hogy a jövő generációja, a mai fiatalok egy élhető, szerethető, biztonságot nyújtó országban élhessenek.
Akár a '89 előtti, akár a módszerváltás utáni időszakot nézem, konkrétan semmit nem tetszettek tenni.
Ez a véleményem, bárkivel szemben fenntartom és kiállok érte.
A 30-as és a 31-es vagyok...
Borítékoltam, hogy 0 %-ra értékelitek, amit a 31-ben írtam, de meg kellett írnom, hátha elgondolkozik ezen legalább egy ember is..
Ehhez kiegészítésképpen: rengeteg igazságot írtok itt le, de ne essetek túlzásokba!
Az országból való - átmeneti - eltávozást én magam is támogatnám, egyik (orvos) fiamnak is ezt mondtam, mondtuk, amikor erről szó esett. Nem írnám le itt, mi okból kényszerült volna elmenni.
DE!
Ha mindenki java szedi - végleg - a sátorfáját, akkor ki marad itt?!
Igen, itt elkezdtetek (párt)politizálni. Ebben is vannak részigazatok, nem is kevés, de szintén túloztok, illetve csak a felszínt, bizonyos pártok kétszínű és hatalomérdekű propagandáját halljátok csak meg, nem tudván a - sokszor joggal - a bírált jelenlegi intézkedéseinek hatását észre venni.
Azzal, hogy az országból a legjava távozik, épp azokat segítitek, akik a háttérből irányítanak itthon is, de a világban is.
Elhiszitek pl. azt, hogy "csak úgy", most jött rá a menekülés Afrikából, Ázsiából erre a sok, szerencsétlen emberre? Elhiszitek, hogy ezt hátulról nem pénzeli, agitálja senki sem?!
A 30-as hozzászólást miért nem értékeltétek le 0 %-ra?!
" Úgy tűnik nekem, ide leginkább a megkeseredett emberek írnak, NEM? A hazaszeretet, a magyarságtudat már nem jelent semmit?"
Rosszul érzékeled. Inkább te vagy a megkeseredett - a válaszadók többsége fiatal, tele tervekkel, vagy már kint élő magyar, mint én is.
A megkeseredettség nagyon távol áll tőlem. Imádom a munkámat, megfizetnek, megbecsülnek, annyi szabadságom van, amennyi Magyarországon sosem lehetne, rugalmas munkaidőm, szép országban élek, ahol barátságosak az emberek, tiszták az utcák, a bűnözések száma pedig rettentően alacsony, jó a közbiztonság és az egészségügyi ellátás. Miért lennék én megkeseredett? MINDENEM megvan, ami kell.
Ezzel ellentétben Magyarországon az emberek csak köpködnek egymásra, naponta a gyűlölködés folyik a TV-ből - na meg most már a plakátokon is - a bérek stagnálnak illetve csökkennek évek óta, egyre nagyobbak a leépítések és az átszervezések, amiket arra használnak ki, hogy kormányközeli emberkéket nyomjanak be minden munkahelyre, az egészségügy romokban, kb. meghal az ember, mire időpontot kap valahol, az utcák darabokra esnek a kátyúktól, a házak düledeznek, mert évtizedek óta nem volt pénz felújításra...és EZT szeressem???? Ez jelentsen nekem valamit??? Na ne már... Mit adott nekem Magyarország?? SEMMIT. Ahogy a fiadnak sem! Hát nincs is miért hazaszeretet éreznie.
Feri, a böszme!
Ismered a kérdezőket, hogy így írsz róluk?!?
"Nem tetszettek tenni semmit"...
Te mit tettél? Légy szíves, ismertesd meg, szembesítsd őket ezzel!
Egyáltalán, hány évesen mersz ilyen meredek kijelentést tenni?!?
69/N/3 gyermekes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!