Mi a véleményetek erről? - Az egy szem fiunk kijelentette, hogy ő elmegy ebből az országból, mert itt nem lehet normálisan megélni.
Kedves Kérdező!
Kár volt feltenned ezt a kérdést, mert még inkább okod lesz elkeseredni...
Szegény történelmi nagyjaink, és nem nagyjaink, akik ezért a hazáért földjeiket, váraikat (pl. Rákóczi...), életüket (pl. Zrínyi, Frangepán), kényelmüket (pl. Körösi Csoma...), életüket és vérüket (a tatár, a török, az osztrák, a szovjet ellen kaszát, kapát, fegyvert ragadók) adták, akik(eszméik, hitük miatt) börtönbe kerültek és ott végezték...és mindazok, akik ma, a módszerváltás előtt és után hátrányt vállaltak, kevesebb fizetést kaptak vagy állásukat (ilyen miatt) elveszítették....
ma 09:50
Tisztelt Hölgyem, nem ismerem a kérdezőt, de ismerem a hazám történelmét, figyelemmel követem a napi politikai és gazdasági változásokat, és az utóbbi években - hogy is mondjam - a saját bőrömön tapasztaltam a nagy magyar valóságot.
Tetszik tudni, a '89 előtti időszakról is megvan a véleményem, de ezt igazán '89-'90-ben tetszettek elcseszni. Nem kicsit, nagyon. Akkor kellett volna az egész parlamentet szó szerint kitakarítani, hogy írmagja se maradjon az előző rendszer sleppjének. Nem ezt tetszettek tenni. A nyakunkra tetszettek szavazni Antallt, 4 év múlva meg a pufajkás Hormon Gyulát. Azóta is arra tetszenek szavazni, aki fél zsák krumplival többet ígér. De nem politizálok, mert ez nem az a kategória.
Hogy hány éves vagyok, és n mit teszek, arra annyit felelnék, hogy fiatal vagyok, Önnek nagyon bőven a fia lehetnék, unokája talán már nem. És ha elárulnám, hogy havi szinten mennyi adót, TB-t és egyéb marhaságot fizetek be az államkasszába, akkor sokan megharagudnának rám, jó magyar szokás szerint.
Egyelőre fizetek, mint a katonatiszt, anélkül, hogy bármi látszata lenne, aztán lehet, hogy 1-2 év múlva a kérdező fia mellett fogok ülni a repülőgépen.
Még valami: soha ne tessék elfelejteni, hogy a kor nem érdem, hanem állapot. Soha ne tessék bárkit is csupán a kora miatt megkérdőjelezni, mert ezzel saját magát fogja kellemetlen helyzetbe hozni.
"A hazaszeretet, a magyarságtudat már nem jelent semmit?"
Jó kérdés. De én sajnos nem tudok válaszolni rá.
Illetve csak annyit, hogy bennem, erdélyi magyarként mindig kissé túltengett a nemzeti öntudat. Így van ez, a kisebbségi lét hozza magával. Minél jobban próbálnak elnyomni annál erősebb a "mégazértis".
De az utóbbi időben, azt vettem észre, hogy valami változott. Beszélgetek fórumokon, és mintha ez az erőszakosan előtérbe tolt nemzeti érzelem kezd idegen lenni nekem. Kezd sok lenni. Nem is értem...
Miért kéne szeretni egy olyan országot, ami csak tönkreteszi a polgárait? Én tisztelem a nemzeti nagyjainkat, a nyelvet gyönyörűnek gondolom, stb, de nem szeretem a mai Magyarországot. Nem akarok azért gályázni itt, hogy xy politikus lenyúlja az egészet. Nem fogom konkrétan az egyik pártot okolni, szerintem igen rég óta nem volt tisztességes vezetője az országnak, és "igen rég" alatt évszázadokat értek. Mindegy kit szavazunk meg, a pártok csak a cirkuszt csinálják, hogy azt hidd, van választás. A valóságban akármelyik kerül közel a húsosfazékhoz, az első és legfontosabb dolga lesz a saját zsebét megtömni. Én ebből nem kérek. Persze, más országokban is lopnak, és vannak barom politikusok, de cserébe az életszínvonal magasan a magyarországi fölött van.
Jelenleg csak az köt Magyarországhoz, hogy még tanulok, és nem akarom félbehagyni, illetve még több nyelvet szeretnék tanulni, mielőtt szerencsét próbálok. Viszont nem szándékozom az egész életemet azzal tölteni, hogy ezeket a marhákat pénzeljem, miközben éhbéren tengődök.
Az utolsó aki elhagyja az országot, majd kapcsolja le a villanyt.
Kérdező, én elhiszem, hogy igyekeztetek megtenni a gyerekért mindent, de sajnos a gazdasági és politikai helyzeten nem tudtok változtatni, se a munkanélküliségen. A fiad boldogulni akar, én őszintén támogatnám benne. Nem azt kéne szem előtt tartanod, hogy ő boldog legyen?
Tisztelt Ferenc!
Figyelmeztet: a kor nem érdem, hanem állapot. Igaz.
De megjegyzése erre az esetre nem, legfeljebb csak kibúvónak jó, hogy elterelje a figyelmet a kérdésem megválaszolásáról.
A napi politika figyelemmel kísérése fontos dolog.
A politikába tettekkel való beleszólás, az már több. Tettekkel való beleszólásai Önnek mik voltak?
Nekem és sok másnak nem egy ilyen "beleszólásom" volt.
'89 előtt a néma ellenállások - egyetemi oktatóként azzal váltam a főnököm szemében alkalmatlanná, hogy egyházi esküvőm is volt. Vagy nem mentem el a dél-amerikai ország népe szabadsága melletti harcos kiállás rendezvényére, miután '79-ben a a "testvéri" Románia magyarságelnyomó intézkedéseiről még csak említést sem tehetett ugyanez a társaság (fiatal oktatók...), ugyanígy nem voltam hajlandó részt venni az április 4-ei ünnepségeken, mert a Kossuth Lajos nevét viselő egyetemünkön nem volt szabad március 15-éről ugyanilyen keretek között megemlékezni, és ezeket a véleményeimet nem is titkoltam.
Ugye, elhiszi, nem én lettem a fizetésemelések kiemeltje?!
De mind a tanítványaimban, mind a munkatársaimban megerősítettem a lappangó hitüket.
Egy fiú és egy leány gyermek megszülése után harmadik gyermeket is szültem, ami diplomások körében "szokatlan" és érthetetlen dolognak tartottak. (A harmadik gyermek után járó családi pótlékot a Horn-kormány megvonta, mi sem kaptuk meg.)
Nagyon igazságtalan, amikor - életkorunkra célozva - Ön azt állítja erről az egész korosztályról, hogy össze-vissza szavazgatott, mert megvehető volt. Nem volt mindenki megvehető. A hazáját, a nemzetét tisztelő és szerető, és gondolkodó rész nem ezt tette, ma sem ezt teszi.
Ha ugyanolyan korú volnék, mint most Ön, akkor is ugyanezzel a bírálattal lennék az Ön hozzászólását illetően.
73%, pontos volt a diagnózisom. Egybites jobboldali megszállott vagy, nyomod ezt a "harcolunk a világ ellen, mert turbómagyarok vagyunk, és mindenki bánt minket" dumát, aki nem ért egyet veled, az rögtön "megvehető értelmiség" meg összeesküvő, rothadó Nyugat, dolgozni, normális országot teremteni egy perc időtök nem volt, ezeken a hagymázas mániákon pörögtök egész életedben, és nem értitek, miért van elege belőletek a fiatalok egy jelentős részének.
Pont a hozzád hasonlók miatt (ideértve most persze a dettó ugyanilyen, hajszállal sem jobb baloldali megszállottakat is) megy el a fiatalok egy jó része úgy, hogy esze ágában sem lesz többet ebbe az országba visszajönni.
De sebaj, majd amikor már senki nem marad rajtatok kívül, akkor a szemétdombon perlekedhettek tovább egymás között. Szuper kis országot hagytok örökül az utánatok jövőknek, gratulálok.
tegnap 23:12
Köszönöm a véleményét. Én '89-'90-ben nem sok mindent tudtam tenni azon kívül, hogy szépen játszottam a fakockákkal az óvodában.
Mire felnőttem, én már egy ilyen országot kaptam. Most - a kérdező fiához hasonlóan - nekem is lassan el kell döntenem, hogy itt maradok,és szórom bele a pénzt ebbe a feneketlen kútba, amit Állam bácsinak neveznek, vagy telefonálok kettőt-hármat, foglalok egy repülőjegyet, és egy olyan országban alapítok családot és építem tovább a karrieremet, amely megfelelőképpen megbecsül.
Hogy Önnel, a tisztelt kérdezővel, és az itt maradottakkal mi lesz, azt pontosan nem tudom. Sejtem, de ezt le nem írhatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!