Azok az emberek, akik nagyon szegények, miért vállalnak gyereket? Akár csak 1-et is. De sajnos van ahol többet is. Azt még kevésbé értem.
Tegyük fel van egy átlagos magyar pár. Kor az mindegy, mondjuk így élnek(tehát sajnos átlagos magyarosan) és gyerek vállalás mellett döntenek. Budapesten laknak, tehát ebben szerencsésnek mondhatóak.
Mondjuk a nő és a férfi is keres 100 ezer körül. (mondjuk ez ebben az országban sajnos még jónak is számít, szóval vicc...)
Van mondjuk egy másfél szobás panel lakásuk. (mondjuk ez meg aztán főleg jónak számít sajnos ebben az országban, ha legalább van egy saját lakás, még ha kicsi panel is)
Támogatásra nem számíthatnak, mert szüleik is szegények.
Autó nincs, nyaralás nincs, kettőjüknek is rossz, nem sok mindent lehet csinálni 2 embernek 200-ból egy egész hónapban.
Megtakarítás szintén nincs, max néha egy keveset félretesznek, mert azért fiatalok, a rezsi, kaja, stb mellett azért ÉLNI is kell picit.
Na például az így élő embereknek mi okoz örömöt a gyerekvállalásban? Jó nekik, ha velük nyomorog a gyerek is, vagy mi jár a fejükben?
Ismerek sok fiatalt, akik sajnos ilyen családba születtek és nagyon-nagyon boldogtalanok az anyagi helyzetük miatt. Szomorúak állandóan, nincs jövőképük. Tanulnak-tanulnak, de van több olyan jóbarátom is, aki diplomás és ilyen 100 valahány ezret keres. Tehát szülőkkel kénytelen "élni", autóról nem is álmodhat, de még azon is gondolkoznia kell, hogy megengedhet-e magának 1 hétvégét a Balatonon. Ráadásul soknak még testvére sincsen, csupán egyke. Abba bele se mer gondolni egyik sem, hogy mi lenne testvérrel. Amely barátaimnak pedig van 1 vagy akár több testvére, na ők mégjobban szenvednek. Ismerek középosztályba született, illetve olyat is ahol gazdag családba születet a gyermek. Na ők jól vannak, boldogok, járnak nyaralni, szép helyen laknak, van autó is, stb. Egy gyereknek sem jó, ha szegény családba születik. Sajnos senki sem választhatja meg hova szülessen. Plusz a lakótelepen való felnövés szerintem alapból nem minőségi élet. Szerintem a pénz igenis nagyon fontos. Két legfontosabb dolog van az életben úgy gondolom. Egyik az egészség, másik a pénz. A szegény és szomorú barátaim is mind ezen a véleményen vannak, mérgesek is emiatt, flusztráltak, egész életükben hajtanak, dolgoznak, megy el a fiatalságuk. Minden nap dobják ki az ablakon.
Ráadásul még nem is olyan példát hoztam fel, ahol mondjuk a panelt is bérlik, tehát havi 70-80 az albérlet miatt még pluszban lejön a 200-ból. Marad 120. Abból aztán főleg fel nem fogom miért gondolják, hogy elég 3 embernek. Hogy igazi, boldog család legyenek.
Ti mit gondoltok az ilyen szülőkről? Szerintetek mi az az 1 hónapra rendelkezésre álló összeg és körülmény, ami mellett vállalhatónak gondoltok 1 gyermeket?
Főleg azokat nem értem, akik szegény családba nőttek fel, szenvedtek, nagyon rossz volt nekik, jelenleg sem jó az anyagi helyzetük sajnos, tehát jelenleg is szenvednek emiatt, akkor miért vállalnak gyermeket?
Sajnos az én szüleim is szegények, nagyon szegény körülmények között nőttem fel. De én például becsúsztam anno. Csak aztán meg lettem tartva, ha már így alakult. De a többi ilyennel kiváncsi lennék mi a helyzet.
Amúgy szeretet kaptam eleget, senki sem volt alkoholista, dohányos, stb, rononok, családtagok volt elég, a számukkal sem volt gond. Egyedül az anyagi helyzettel volt probléma mindig is. Szóval mondhatni mindennel. Rossz helyen nőttem fel, nem volt soha autónk, nem mentünk úgy sehova, max játszótér, ilyesmi. Mindig mindenem a legolcsóbb volt, belföldön 3-szor voltunk mindig fél napot. Több belföld, illetve külföldre esély sem volt. Sajnos így zajlott le. A szegénységből pedig úgy gondolom nagyon nehéz kitörni, ha beleszületett az ember. A gyerekkor 100%, hogy boldogtalan lesz ugye, az alap dolog, viszont utána sincs sok esély meggazdagodni.
Tehát mondjuk kertesház, új, vagy legalább fiatal autó, nyaralni évente 1-2 alkalommal külföldön, meg évközben is élni, eljárni ide-oda.
Ha mondjuk valaki keres 500 ezret tegyük fel, amit ebben az országban nagyon-ngyon kevesen keresnek, hiába tanultak rengeteget, akkor is nem is él addig egy ember, míg ezeket a dolgokat össze tudná gyűjteni. És akkor még nem is élt, csak gyűjtögetett egyfolytában, még csak egy mozijegyet sem vett.
Másik, hogy felvesz hitelt, de azt meg fizetni is kell, ráadásul jóval többet, mint amennyi fel lett véve.
Szóval szerintem nagyon fontos az anyagi háttér, a jó anyagi helyzetben lévő szülők. Főleg pl. mivel egy szép nagy kertesházból el se kell költözni. Autóra se kell gyűjteni, mert komolyabb házak kertjében, garázsában van azért 2-3... Illetve szimplán az anyagi támogatás is jól jön minden embernek, ha nem csak a fizetése van.
Illetve egy jó anyagi helyzetben lévő család gyermeke durvább iskolákba tud járni, komolyabban tudják oktatni, nagyon jónevű egyetemen szerezhet diplomát, amivel simán megkap egy jól fizető állást a gyermekük, ezzel is kimondhatatlanul rengeteg előnye lesz egy szegény családba született emberrel szemben.
Te komolyan gondolod, hogy 9 emberből 8 ne vállaljon gyereket és szűnjön meg ez az ország?
Szerintem inkább az ellen kell tenni, hogy az emberek 1%-a ne rabolja ki a maradék 99%-ot (annyira), hogy a létfenntartásukat se tudják fedezni.
Nem erről van szó. Hanem akik gyereket szeretnének, előbb tényleg teremtsék meg a feltételeket. A nagyon szegényekségbe szerintem nem jó, ha gyerek születik.
Tudom, sajnos tapasztalatból.
Nekem teljesen úgy tűnik, mintha csak a felső, multimilliomos réteg valóságát ismernéd, és azt is torzul. De ha csak egy kicsit is művelt vagy vagy a híradóból tájékozott (nem tudom, hány éves vagy, ha 15 alatt, akkor még megbocsátható), akkor tudod, hogy az általad leírt gazdagság, fényűzés legnagyobb része lopott pénz, amit az általad szegényeknek nevezettektől vettek el fondorlattal.
Nem tudom, ismered-e Orbán Ráchel nyílt levelét, kb. azon a szinten vannak a meglátásaid.
Ő is meg van róla győződve, hogy önerőből szerzik a pénzüket.
És az miért van, hogy Magyarországon az átlagnyugdíj magasabb , mint az átlagfizetés?
Nem beszélve arról, hogy a nyugdíjból egy ember él meg a fizetésből meg sokszor több ember, gyerek.
Én pedig ezt a "lakópark-mániát" nem értem. Vidéken lakom, de ha be kellene költöznöm a városba, semmi szín alatt nem költöznék be új építésű lakásba, ha ingyen ajánlanák, akkor sem - pl. a legtöbbnek (főleg 3-4 szoba alatt) nincs szeparálható konyhája, én meg nem akarok a nappaliban főzni. A házak ugyan sokszor kis lakóközösségűek, de rendre nagyon zsúfoltan vannak elhelyezve a rendelkezésre álló területen, és sokszor az infrastruktúra is szegényes. És még iszonyat drága is. Meg 10 év múlva már nem számít újnak, és csak töredékáron lehet majd eladni. Akkor már sokkal inkább egy jobb panel - mert panel és panel között is nagyok a különbségek. A panel sok szempontból jobb egy régi építésű téglánál is: kevésbé kiszámíthatatlan műszakilag, nincs körfolyosó, udvari fekvésű lakás, általában sok a zöldfelület stb.
Inkább az lakás alapterülete és beosztása az, ami szerintem fontos szempont (lenne) a gyerekvállalásnál. Ideális persze az lenne, ha a szülőknek + minden gyereknek lenne saját szobája + a nappali. De továbbra is azt gondolom, a boldog gyerekkor és a kitörési lehetőségek nem ezen múlnak.
Huuuuu kedves kerdezo!!! Hanynom kell toled!!!
Te nagyon rozsaszinbe latod a vilagot ,vedd le a szemuvrget es nezz szet!!
A masik ulj le egyes!!
Nem a szuleid teheznek arrol hogy nem milliomosak. A masik a penz jon es megy. A penz nem boldogit bar mennyire is penz lebbeg elotted!!! Bar neked folosleges meg magyarazni mert ugy is csak a hulyeseget hajtod.
Naj abba az egybe egyezertek hogy gyerek miert szul gyereket v miert szul ha sajat magat nem tudja eltartani.
Nekem sajna van a kornyezetembe olyan holgy aki 8alt iskolaja van meg 22 eves van egy eves gyereke eddig a tesok eltartottak mivel csaladipotlekbol es gyerektartasbol nem tudha fent tartani magat. Talalt egy hulyet akit hulyere lehet venni most terhes a hapsitol igaz csak feleve vannak egyutt. A hapsi pedig elfogtartani 3 gyereket . Jaaa es nrm irigylem oket. A nonek ez csak kenyelem noh de vajon meddig?
A harmadik: parom es en van egy kozos gyermekunk 2600negyzetmeteres hazunk van vagyis telekkel egyutt es van osszesen 160.000ft koszonjuk jol vagyunk amire szukseg van az mindig meg van es boldogok vagyunk
Nah szep napot!!
Kérdező!
Amit te képviselsz az a mások rovására való élés. Ha azt gondolod, hogy az élet alapja ez kell, hogy legyen, akkor nagyon tévúton jársz. Te csak magadat nézed! Azt gondolod, hogy el kell venni azt amiért más dolgozik meg. A te általad felvázolt anyagi jólét ugyanis teljesen viszonylagos. Semmi köze azokhoz az objektív feltételekhez, amely az élethez kell. Ha erre az útra lépsz, akkor túl kell szárnyalnod mindenkit. A Rothschildokat is. A boldogtalanságod ebből fakad, nem a valóban szükséges feltételek hiányából. És amit mondok azt az emberiség egész történelme bizonyítja. Az emberiség évezredek óta létezik összehasonlíthatatlanul kevesebb anyagot birtokolva, mint amit te ideálisnak gondolsz. Ugyanakkor Az említett Rothschildok, bár 10 ezer évekig élhetnének az összeharácsolt vagyonukból, mégsem hagynak fel ma sem a parazita életmódjukkal. Gondolkodj el azon, hogy vajon miért?! Pedig bármikor abbahagyhatnák a rablást. Semmit nem változtatna az életszínvonalukon. Valamiért még sem teszik. Nem teszik, mert ez egy szemlélet, aminek semmi köze a szükségletekhez, boldogsághoz. Egyetlen dolog hajtja őket, szerezni, szerezni, nekem, nekem ide mindent. Semmi nem elég, és nincs megállás. Mert ez az életformájuk. Ha 7 kocsid van, akkor 8 kell. Ha 3 kastélyod -, akkor 4 kell, stb. Soha sincs vége, amíg van mit megszerezni. És az eszközök sem számítanak az ilyen betegeknél.
Mert ez betegség, hiszen soha sem elégülhet ki, megszállott módon szerezni és szerezni kell folyamatosan.
Nem is tudom, hogy sajnáljam-e őket, vagy utáljam, amiért nyomorítják az emberiséget az élősködésükkel. Ezért nem jut neked sem annyi, amennyit szeretnél. Pedig te fényűzően élsz sok millió emberhez képest. És neked sem elég ez, nem jó. Ezzel a mentalitással soha nem is lesz-.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!