Mit csináljak, hogy ne piszkáljanak azért, mert kövér vagyok? Hogy értessem meg velük, hogy ezzel nem segítenek?
17 éves lány vagyok, 82 kg.
Mindig is picit duci voltam, de ez már nagyon zavar.
Viszont a családom folyamatosan bánt... Anyukám nagyon szép nő még most, 40 évesen is. Jó a stílusa, utána fordulnak az utcán, sosem kellett diétáznia, vagy sportolnia. Az ő családjából mindenki ilyen. A nővérem is ugyanez, modellkedik is Pesten, külföldön.
Én sajnos apa génjeit örököltem.
A nevelőapám meg folyton sportol és piszkál, hogy én miért vagyok inkább itthon. Ő bánt a legjobban... Hogy fogyjak már le, undorodnak tőlem a fiúk, sosem lesz így barátom. Tegnap is hazajöttem, vettem egy nadrágot. Anya megnézte, mondta, hogy szép, a mostohaapám meg megszólalt, hogy egy elefántra vettem-e. Meg beszéltük, hogy pénteken esetleg kimegyünk Ausztriába vásárolgatni, de mondta a nevelőapám, hogy nekem felesleges menni, úgysem találok semmi a méretemben, max cipőt.
A másik meg az, hogy anya mondja, járjak el kangoora, vagy pilatesre... De ilyen helyekre jár a legtöbb lány a suliból és én nem is szeretnék mások előtt szerencsétlenkedni, szenvedni.
Annyira tipikus. "Azért nem tudok lefogyni, mert..."
Kifogások, kifogások. Most gimnazista vagy. Utána egyetemista leszel. Aztán pályakezdő, majd gyereket szülsz, mindig mindig lesz valami kifogásod.
Elárulom, hogy a gimnázium után az élet csak keményedik. Nem fog a szabadidő rád szakadni.
Fogadd el, hogy nem teszel semmit a fogyásért, kövér maradsz, de akkor ne síránkozz.
Vagy TEGYÉL ÉRTE!
Táplálkozz tudatosan, és oldd meg a mozgást. Nézd meg, honnan tudsz lecsípni egy fél órát naponta a mozgásnak. Építsd be a napirendbe.
Mondom ezt 32 éves nőként, aki egy óvodást nevelek egyedül. A város másik végén dolgozom, a gyereket egyedül hozom-viszem.
Ha én meg tudtam oldani, hogy beépítsem a rendszeres mozgást, és le tudtam fogyni, akkor te is.
Ébresztő.
Kedves kérdező! Nevelőapád ritka nagy tahó, tudom, hogy bánt, tudom, hogy nem lehet az ilyen beszólasokat ignorálni, de abban bizonyos lehetsz, hogy értelmes ember ilyet soha nem mondana, pláne nem a (nevelt)lányának. Nevelőapád egy igazi suttyó paraszt, és ezt akár meg is mondhatod neki, ha legközelebb beszól.
Egy ideig én is jártam kangoora, de nekem az túl intenziv és monoton (meg amúgy is inkább erőnléti edzés), illetve rendszeresen bodyartozok, ami hasonló a pilateshez. Bármelyiket is választod nekem elhiheted, nem csak 80 kilóval lehet szerencsétlenkedni, 50 kilósan is az ember bénázik az első órákon. Ez semmiképpen se tartson vissza. Eleinte mindenki béna, bele kell jönni, akármi mellett is döntesz. Kangoonál első órán örülsz, ha megtalálod az egyensúlyod a cipőben, második órán ha csak 2x kell megállnod már boldog vagy, harmadiknál, ha tudod követni a koreót stb. Pilatesnél majdnem ugyanez. Én már hónapok óta bodyartozom és hamar hozzá is szokott a testem, de aminap bejött egy kigyúrt tag, hát életemben ekkor bénát nem láttam, mint őt. Aztán rájöttem, hogy én is így kezdtem :D na szóval a lényeg, az sokkal cikibb, ha nem csinálsz semmit, mint az, ha túlsúllyal próbálkozol. Senki nem fog kinevetni, kangoon - illetve most már zumbán- nálunk is van egy-két túlsúlyos kislány, soha senki nem mutogatott rájuk. Meg amúgy edzés közben mindenki magával törődik.
Én másfél hónapja kezdtem el sportolni, elkezdtem futni, nem sokat, mert nagyon nem voltam edzésben. Két kilométert szoktam majdnem minden nap itt az utcán, 12 perc alatt megvan, + a bemelegítés és a lazítás, ez együtt fél óra. Sokkal jobban érzem magam már most a bőrömben, és ennyi időt még a tanulás közben is rá tudok szánni, pedig orvosira járok. A derekam már most keskenyebb, a hasam, combom feszesebb, pedig nem diétázom, csak napi 2 km-t futok.
Egyébként fogytam már le 15 kilót, 16 évesen, 174 centihez 78 kiló voltam. Kb. 8 hónap alatt sikerült, nem ettem este 6 után, csökkentettem az adagjaimat, meg napi 20 percet tekertem ellipszis tréneren, és láss csodát, szépen lassan olvadtak le a kilók. Mindez 7 éve volt, azóta tartom a súlyomat.
Szóval nem a levegőbe beszélek, kell egy jó nagy adag önfegyelem, meg egy pár jó zene, ami nagyon inspirál, és minden szuper lesz, hajrá!
Szia!
Én elhiszem hogy nincs időd. Oké.
Na de egészséges táplálkozás?
Ha ennyire rá vannak erre otthon állva, mondd meg szépen, hogy akkor ne csesztessenek, hanem segítsenek, vigyenek el egy dietetikushoz, hogy írjon neked étrendet.
Én mikor fogyóztam, és nem volt időm sportolni, a következőket ettem:
Reggeli: Sovány tojásrántotta kókuszolajjal, mellé abonett kenyér.
Tízórai: Friss saláta (jégsali, paradicsom, paprika, uborka, ízlés szerint), esetleg csipkedhetsz bele sovány csirkemell sonkát.
Ebéd: Párolt csirkemell, rizs, saláta/párolt zöldség.
Vacsora: Szintén saláta, benne egykis kockára vágott párolt csirke, esetleg mellé abonett kenyér.
Ha nagyon nasis vagy, vannak cukormentes műzli szeletek, én is néha eszegettem. Bár én télen csináltam, most jön a jóidő, ha szereted a gyümölcsöket, akkor azt is nasizhatsz.
Nekem a kedvenc nasim eper volt sovány joghurtban, természetesen natúrjoghurt. A lényeg, hogy ne cukrozgasd, meg tejszínhabot tegyél rá. Bár megsúgom, ha elkezded megvonni magadtól a cukrot, akkor a gyümiket sokkal sokkal édesebbnek fogod érezni, mert nem ízfokozós cuccokhoz vagy szokva.
Számolhatod a kalóriákat a kalóriabázison, és ha úgy látod, hogy belefér, akkor nyugodtan ehetsz még valamit.
Ha ennyit kell magad kinozni a gimi miatt,akkor nem vagy odavaló. Tanulj szakmát,jobban jársz. Komolyan.
Nade a lényeg,hogy3 óra alvassal sztem rövid úton felfordulsz,és tuti hogy fogyni sem fogsz.
szépen kell mozogni,ha máskor nem,akkor hétvégén,és okosan kell enni. Ennyi a nyitja,főleg fiatal szervezetnél.
,,Én sajnos apa génjeit örököltem'' A legszebb dolog amivel tudatlan emberek egymást vagy magukat vigasztalják. Nem leszel csak azért kövér mert olyanok a génjeid.
Ha nem ennél zsíros/hízlaló kajákat akkor nem híznál. A kövérek 1% genetikai okok miatt ilyen 1 nem sok 1 vagy még annyi sem, de ők diétával sem fogynak.
Szerintem ez neked egy mentő öv hogy genetika. Pedig ha teszel érte akkor fogysz és ez be is bizonyosodott, csak könnyebb feladni.
"Ennek hosszutavon a fogyas lesz a megoldasa, persze nem kell csontsovanyra, de -20/30 kilo utan sokkal jobban fogod magad erezni. "
176 cm-hez az 52-62 kg ponthogy csontsovány
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!