Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, hogy ne piszkál...

Mit csináljak, hogy ne piszkáljanak azért, mert kövér vagyok? Hogy értessem meg velük, hogy ezzel nem segítenek?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok, 82 kg.

Mindig is picit duci voltam, de ez már nagyon zavar.

Viszont a családom folyamatosan bánt... Anyukám nagyon szép nő még most, 40 évesen is. Jó a stílusa, utána fordulnak az utcán, sosem kellett diétáznia, vagy sportolnia. Az ő családjából mindenki ilyen. A nővérem is ugyanez, modellkedik is Pesten, külföldön.

Én sajnos apa génjeit örököltem.

A nevelőapám meg folyton sportol és piszkál, hogy én miért vagyok inkább itthon. Ő bánt a legjobban... Hogy fogyjak már le, undorodnak tőlem a fiúk, sosem lesz így barátom. Tegnap is hazajöttem, vettem egy nadrágot. Anya megnézte, mondta, hogy szép, a mostohaapám meg megszólalt, hogy egy elefántra vettem-e. Meg beszéltük, hogy pénteken esetleg kimegyünk Ausztriába vásárolgatni, de mondta a nevelőapám, hogy nekem felesleges menni, úgysem találok semmi a méretemben, max cipőt.

A másik meg az, hogy anya mondja, járjak el kangoora, vagy pilatesre... De ilyen helyekre jár a legtöbb lány a suliból és én nem is szeretnék mások előtt szerencsétlenkedni, szenvedni.

2015. máj. 26. 22:10
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 anonim ***** válasza:
79%
Mintha csak a saját sztorimat olvasnám, csak én 70kg vagyok és annyi szerencsém van, hogy az én családom nem megalázóan sérteget, hanem kedvesen, aggódva közlik, hogy tennem kéne magamért. Az a gond, hogy igazuk van. Tizenévesen ennyire elhagyni magát az embernek szégyen. Hol laksz? Esetleg segíthetnénk egymást a súlyleadásban.
2015. máj. 26. 22:31
 12/62 Dilettáns döggomba ***** válasza:
40%
Reggel héttől nem vagy otthon. És? Húszperces torna bőven belefér reggel. Mondjuk egy kardio, és felpörög az anyagcseréd. Csak diétával nem mész semmire. Azzal meg főleg nem, hogy "majd a nyáron".
2015. máj. 26. 22:32
 13/62 anonim ***** válasza:
86%
Semmiképpen ne kezd bele nagyon megterhelő edzésekbe, mert tönkremehetnek az izületeid. Első körben keress rá a neten olyan edzésre, hogy nyújtás, hajlékonyság növelése. Ezt túlsúllyal is lehet, nem fullad az ember 5 perc után és van eredménye. Én elkezdtem ilyen videók alapján itthon edzeni egyedül (csak egy szőnyeg kell hozzá). Súlyban egy ideig nem volt változás, de centikben igen. Lett látható derekam és a csípőm körüli párna kisebb lett. Ez már 2-3 hét után. A közérzetem jobb lett, könnyebben mozogtam, mert hajlékonyabb lettem. Ez is így nyár előtt volt tavaly. Akkor azt csináltam, hogy nagyon sok dinnyét, sárgadinnyét és epret ettem és minden más ételből fele adaggal ettem. Egyébként pilates és jóga edzés kezdőknek is sok van neten, érdemes őket csinálni. Ezekkel 2 hónap alatt leadtam 8 kilót, akkortól pedig elkezdtem kézi súlyzókkal is edzeni. Most is vastag a karom, de az izomtól. Nádszál sem vagyok, de 38-as ruhákat tudok hordani. Ez a közös sport engem sem vonzott, de nem is kell.
2015. máj. 26. 22:32
 14/62 A kérdező kommentje:

Ezek nem kifogások, jelenleg meghalni sincs időm.

6-kor kelek, elkészülök, egész nap megyek (suli, különórák), hazaesek este, majd tanulok hajnalig.

Hajnal 1-2, néha 3, mire oda jutok, hogy alszok. Így nem tudnék felkelni hajnal 5-kor azért, hogy tornázzak.

Budapesten élünk.

2015. máj. 26. 22:37
 15/62 anonim ***** válasza:
48%
minek tanulsz hajnali 3ig? gimis vagy, nem? ne nevettess már
2015. máj. 26. 22:41
 16/62 anonim válasza:
59%
Döntsd el, mit akarsz. Utána papír, ceruza, köss szerződést magaddal és irány az uszoda, vagy a pálya, budapest elég nagy ahoz h elkerüld a kiváncsi szemeket :)) és hiába rohanós a napod, próbálj rendszeresen étkezni (minimum napi 3) meglátod kiegyensúlyozottabb leszel :) hamarosan itt az évvége.
2015. máj. 26. 22:42
 17/62 A kérdező kommentje:

Igen, gimnazista vagyok. Az egyik legerősebb középiskolában.

Nem azért vagyok kitűnő tanuló, mert 12 órákat aludnék egy nap...

2015. máj. 26. 22:44
 18/62 anonim ***** válasza:
67%

Hiába kövér, ezt nem így kell vele közölni.

És ne mondja senki, hogy jót akar a pasas, mert nem beégetni akarja, megalázni, ahogy a legtöbb ember. Ha segítene, nem baszogatná, hanem megkérdezné, hogy tud-e valamivel segíteni.

2015. máj. 26. 22:44
 19/62 anonim ***** válasza:
82%

ennek semmi értelme hogy naponta 3 órákat alszol (bár nem hiszem hogy ezt egy ember sokáig bírná de mindegy)

akkor meg mindjárt vége a sulinak még kb 2 hét, aztán lehet edzeni és diétázni :)

hány cm vagy amúgy? azért az nem mindegy

2015. máj. 26. 22:46
 20/62 anonim ***** válasza:
5%

Ha jól értem, csak a mostohaapád bánt.

Ez azért van, mert nőiesedsz, és vonzódik hozzád. És ezt nem tudja normálisan kezelni, és próbál inkább elmarni magától. Olvasd el a Mérgező szülők c. könyvet, abban is van ilyen eset!

2015. máj. 26. 22:47
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!