Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, hogy ne piszkál...

Mit csináljak, hogy ne piszkáljanak azért, mert kövér vagyok? Hogy értessem meg velük, hogy ezzel nem segítenek?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok, 82 kg.

Mindig is picit duci voltam, de ez már nagyon zavar.

Viszont a családom folyamatosan bánt... Anyukám nagyon szép nő még most, 40 évesen is. Jó a stílusa, utána fordulnak az utcán, sosem kellett diétáznia, vagy sportolnia. Az ő családjából mindenki ilyen. A nővérem is ugyanez, modellkedik is Pesten, külföldön.

Én sajnos apa génjeit örököltem.

A nevelőapám meg folyton sportol és piszkál, hogy én miért vagyok inkább itthon. Ő bánt a legjobban... Hogy fogyjak már le, undorodnak tőlem a fiúk, sosem lesz így barátom. Tegnap is hazajöttem, vettem egy nadrágot. Anya megnézte, mondta, hogy szép, a mostohaapám meg megszólalt, hogy egy elefántra vettem-e. Meg beszéltük, hogy pénteken esetleg kimegyünk Ausztriába vásárolgatni, de mondta a nevelőapám, hogy nekem felesleges menni, úgysem találok semmi a méretemben, max cipőt.

A másik meg az, hogy anya mondja, járjak el kangoora, vagy pilatesre... De ilyen helyekre jár a legtöbb lány a suliból és én nem is szeretnék mások előtt szerencsétlenkedni, szenvedni.

2015. máj. 26. 22:10
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:
35%

Én szeretnék... nem, te tök jól érzed magad így, különben már réges-rég elkezdted volna.

Bánt a nvelőapád?! Mondjuk, mert IGAZA VAN?! Nem hisztizni kell, hanem befejezni a mértéktelen kajálást és tespedést.

Kifogásgyártás helyett inkább emeld meg a sgged és menjél sportolni - olyan nincs, hogy nem jut rá időd, sokan este 9-kor mennek futni, munka után, vagy felkelnek egy órával előbb.

Ha viszont nem akarsz lefogyni, akkor mondd azt, és ne ámítsál senkit, de fogadd is el, hogy megszólnak.

Anyád helyében én pedig már rég korlátoztam volna a kaját, és igenis felnyitottam volna a szemed, hogy lusta vagy, és beteg leszel, ha tovább hízol.

Az ő álszenteskedésének is az eredménye, és nev. apádnak igaza van, ha nem kezdesz el vmit csinálni, még inkább elhízol, és utána egyre nehezebb lesz normális, esztétikailag és egészségileg is oks súlyra lemenned és tartanod is azt.

2015. máj. 27. 06:31
 42/62 anonim ***** válasza:
54%

Hajnali 2-3-ig tanulsz?! Bszdmeg, középiskolába jársz. Akkor nagyon szr agyad van, ha csak így tudsz kitűnő lenni.

Én a SOTE-n nem tanultam eddig és ennyit, mégis mindig 4-es körül, de inkább felett volt az átlagom.

Gimiben meg napi 2 (nem-6) óra tanulással színötösre érettságiztem.

2015. máj. 27. 06:39
 43/62 anonim ***** válasza:
67%

Anyukád helyébe nevelőapádat biztosan nyakon öntöttem volna, az első elefántos mondatára, attól függően, hogy bőven van mit leadnod. Mert ilyet egy gyereknek/kamasznak nem mondunk soha semmikor, tudván azt, hogy egy egész életre lelkileg ez meg fog maradni benne. Anyukád meg ha egy ilyen súly mellett mosolyog és bólogat, az meg őt minősíti, mert nem szabadna téged békén hagynia egyrészt, másrészt neki kéne összeállítania az ételeket amiket egy nap eszel, amit be viszel a suliba és nem a 90 naposra hajazni. Anyukád ha annyira ott van, akkor a lánya érdekébe vegye a fáradságot, hogy lemenjen veled együtt terembe, és addig amíg teljesen önállóan a gyakorlatokat és egyebeket nem csinálod és te igényled, addig ott lenni veled.

A nevelőapád második beszólása (Bécsi túrával kapcs.)nekem elég lett volna arra, hogy egy akkora maflást adjak neki az anyukád helyébe, hogy elájul.

Nincs nagymamád vagy bárki aki egy kicsit jobban törődik veled, és szeret, hogy oda tudj menni nyáron?

Mert ha ez a két ember(anyukád és nev.apád) tovább folytatja a tevékenységét nem fogod megúszni a bulimiát és egyéb testképzavart felnőtt korodra.

Anyukád egyébként iszonyatosan hibás, mert hogy az első +10kg után már azonnal lépnie kellett volna a segítségedre.

2015. máj. 27. 06:42
 44/62 anonim ***** válasza:
55%
Életmódot kell váltani örökre, ez az egyetlen megoldás. A sport fontos, de a kaja nagymértékben az alapja az egésznek. Nézz utána sokféle nézet van még arról is, hogy mi az egészséges. Ami biztos, cukros fehér lisztes dolgokat teljes mértékben el kell hagyni. Az étkezéseid több, mint felét mindig valamilyen zöldség tegye ki, (esetleg kivéve reggeli) egyél sok fehérjét. Van aki teljesen elhagyja a lisztes dolgokat és a tejeseket is, de nem kell egyből drasztikusan. Viszont mivel fogyni akarsz, ezért pontosan kell csinálni a dolgokat, számolgatva sajnos. Lődd be a kalóriaigényedet 1200-nál semmiképp se legyen kevesebb, de szerintem te valszeg 1500-1600-zal is fogsz bőven fogyni, mert magas vagy és van rajtad túlsúly. És akkor lemérni minden étkezést pl. reggeli 40 g zab, 7 g kakaópor, 100 g eper stb. A myfitnesspal oldal pl. nagyon jó erre.
2015. máj. 27. 06:42
 45/62 anonim ***** válasza:
27%
Neveloapad igencsak goreny modon adja tudtodra a dolgot, de ha jobban belegondolsz, a temat erintoen igaza van. egy reszt valoban nem szep, ha valaki dagadt, mas reszt ez ellen konnyen lehet tenni. Nem tudom, milyen magas vagy, de ha 160 folott, akkor nem olyan hatalmas sulyfelesleg van rajtad. Ezt konnyen ledolgozhatod. Dieta es mozgas kell. Az egeszsegednek se tesz jot a tulsuly. En gyogyszer miatt hiztam 10 kilot, amit aztan 1,5 honap alatt dietaval es futassal ledolgoztam.
2015. máj. 27. 07:20
 46/62 anonim ***** válasza:
59%
Megneztem a masik kerdest... Most akkor vekony vagy, vagy dagadt? Es mi visz ra arra, hogy egyik kerdesben ezt kamuzd, a masikban meg azt? :D
2015. máj. 27. 07:25
 47/62 anonim ***** válasza:
62%
Nem a sújjal van a gond, hanem, hogy mekkora része zsír. Én is ismerek olyan gyereket aki 14 évesen 70 kg csak hát ő 12s alatt futja a százat. És amúgy simán találni a neten sportvideókat. Sok sikert.
2015. máj. 27. 07:37
 48/62 anonim ***** válasza:
84%
48: "sújjal" :D grat! :))))))
2015. máj. 27. 07:41
 49/62 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem is ő írta a másik kérdést is. Itt kitűnő tanuló és dagadt, ott bukásra áll és vékony. Jobbat is kamuzhatna, mert ez nagyon átlátszó. Na meg 3 óra alvás...persze...
2015. máj. 27. 07:45
 50/62 anonim ***** válasza:
33%

Valmit nagyon nem jól csinálsz, ha ennyi időd marad a pihenésre. Nem tudom, hogy bírod ezt így, de hosszú távon ebbe belerokkansz. Ha ez igaz, akkor esetleg a különórákból engedj.

A fogyás: ha zavar, kezdj el egészégesebben étkezni (ne koplalj), ha tehernek érzed a mozgást, akkor gyalogolj olyan intenzíven, amennyire tudsz. Nem muszáj csoportos órákra menni, futhatsz (ezt majd persze később), gyalogolhatsz, biciklizhetsz - ezek mind nagyon jó sportok, ha túlsúllyal rendelkezel.

2015. máj. 27. 08:21
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!