Mit csináljak, hogy ne piszkáljanak azért, mert kövér vagyok? Hogy értessem meg velük, hogy ezzel nem segítenek?
17 éves lány vagyok, 82 kg.
Mindig is picit duci voltam, de ez már nagyon zavar.
Viszont a családom folyamatosan bánt... Anyukám nagyon szép nő még most, 40 évesen is. Jó a stílusa, utána fordulnak az utcán, sosem kellett diétáznia, vagy sportolnia. Az ő családjából mindenki ilyen. A nővérem is ugyanez, modellkedik is Pesten, külföldön.
Én sajnos apa génjeit örököltem.
A nevelőapám meg folyton sportol és piszkál, hogy én miért vagyok inkább itthon. Ő bánt a legjobban... Hogy fogyjak már le, undorodnak tőlem a fiúk, sosem lesz így barátom. Tegnap is hazajöttem, vettem egy nadrágot. Anya megnézte, mondta, hogy szép, a mostohaapám meg megszólalt, hogy egy elefántra vettem-e. Meg beszéltük, hogy pénteken esetleg kimegyünk Ausztriába vásárolgatni, de mondta a nevelőapám, hogy nekem felesleges menni, úgysem találok semmi a méretemben, max cipőt.
A másik meg az, hogy anya mondja, járjak el kangoora, vagy pilatesre... De ilyen helyekre jár a legtöbb lány a suliból és én nem is szeretnék mások előtt szerencsétlenkedni, szenvedni.
Hétvégén is tornázhatsz, az is jobb, mint a semmi.
Tanulnod kell, megértem, de ott a hétvége.
Ne keress kifogásokat, ha nem tetszel magadnak, akkor kezdj bele, ha a pejoratív beszólások nem tetszenek, akkor tegyél ellenük!
Én elhiszem, hogy tanulni kell, de ez egy kicsit túlzás, akármennyire erős is az a gimi. Szerintem a délutáni különórákból kellene lefaragni, mert ez így nagyon az egészségedre fog rámenni hosszú távon. Ha továbbtanulsz akkor mi lesz veled? Az egyetemen csak több tanulnivaló lesz... Mondjuk kíváncsi lennék, hogy milyen különórákra jársz.
Hogy a kérdésedre is válaszoljak sürgősen változtass az életmódodon. Rendszeres étkezés napi minimum 8 óra alvás és hetente kétszer minimum fél óra mozgás. A 90 napos diétát felejtsd el, mert a szervezetednek minden nap ugyanazokra a tápanyagokra van szüksége. Ülj le beszélgetni a szüleiddel, nevelőapáddal és kérd meg őket, hogy támogassanak vagy hallgassanak, de ne sértegessenek, mert elveszi a maradék önbizalmad is.
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gye..
Ezt a kérdést nem te írtad ki? Kísérteties a hasonlóság a stílus és a családi helyzet között, csak itt épp kövérnek mondod magad, ott meg soványnak.
176 cmhez a 82 kg nem olyan sok, max 10-12 kg felesleged van, vagyis ennyit kell leadnod zsírból és kb ennyit is kellene visszaszedjél izomban. Kezd azzal, hogy méretsz testzsírszázalékot!
Amúgy kétlem, hogy a testalkatod xles ruhákat igényelne, mivel én a 160 cm és 75 kgom mellett s-m ruhákat hordok és nem feszülnek a hurkáimon. Mondjuk, nekem a 34-36os méret 58-64 kgnál van (napi sport mellett, sajnos most egy évet kihagyni kényszerültem :( )
Én azt hiszem, hogy itt pszichés probléma is van jócskán és a kérdező azért ássa bele magát annyira a "tanulásba", hogy ellensúlyozza a más területen jelentkező "kudarcként" megélt történéseket. Mint második gyerek, nyilván felnézett rajongva a nagy nővérére, aki ráadásul modellkedik is, de a génjeik és szokásaik kissé eltérnek és kérdező hátrányban érezte magát. Ráadásul nyilván lelkileg megviselte a szülei válása és a feszültségét evésben (meg tanulásban) vezette le. Még alakulóban levő személyiség, ezért nem igazán tudja a dolgokat pontosan a helyükre tenni, a környezet elvárásainak akar elsősorban megfelelni, nem jutott még el oda, hogy saját erényeit és kiválóságait értékelje és elismertesse a környezetével is.
A vékony emberek valóban sokszor erkölcsi emelkedettségnek tartják a soványságot, a nem elhízottságot, holott az valóban lehet bizonyos öröklött hajlamok nem kellően kordában tartottsága miatt is. Tény, hogy az elhízás a szükségesnél több tápanyag bevitelének a következménye, amihez persze a nagyobb, vaskosabb csontozat szolgáltatja a szerkezeti vázat. Mindenesetre az étkezés alapos elemzése (kalóriafelméréssel) egyszerűen kiderítheti, hogy hol a gond.Rendelkezésre állnak a kalóriatáblázatok és csak annyit kell csinálni, hogy pár napon keresztül pontosan fel kell legyezni a bevitt táplálék mennyiségét (pl. mérleggel lemérni) majd kiszámolni az inputot. Ha ez napi átlagban meghaladja az 1200-1500 kalóriát, akkor bizony ki kell hagyni egyes elemeket ill. helyettesíteni azokat kevésbé tápláló összetevőkkel. Lényeges, hogy térfogatra nézve ne legyen drasztikus a változás, mivel a jó közérzethez kell a gyomor teltségérzete. Ennek kapcsán érdemes meghúzható övet hordani, mivel a gyomor feszülése is csökkenti az éhségérzetet. A testmozgással járó tevékenységek körét pedig szélesíteni kell.
Azért azzal nem értek egyet, hogy ha azt akarja, hogy ne csúfolják, fogyjon le. Inkább ne bántalmazzák szóban.
A tornázás meg tök mellékes, a kajával kell foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!