Mekkora összeget szánsz a kamasz lányodra, ha vásárolni megy?
Nagyobb bevásárlás, "ruhatár felújítás".
Az Aréna Plázába megy a barátnőivel, legutóbb a Glamour-napokon voltunk Pesten, akkor kapott egy Vans és egy Converse cipőt, egy kabátot a Zarában és néhány pólót, 3 nyári cipőt, egy magassarkút.
Most szeretne kicsit elegánsabb, nőcisebb darabokat venni, de mondtam, hogy, menjen az apjával. Ő szépen kivonta magát a feladat alól, de mondta a lányom, hogy a 3 barátnője elmegy vele.
Viszont az összeggel bajban vagyok...
Szeretné elvinni a kártyáját, mondván, hogyha esetleg azt elhagyná, nem lenne belőle akkora gond, mintha készpénzt lopnának tőle és meghatározom az összeget, azon felül nem költene, de ha bármi gond lenne, lenne nála elég pénz.
De nem tudom, hogy mennyi legyen az a bizonyos összeg.
17 éves, a barátnői 18-19 évesek.
Eddig mindig együtt mentünk Budapestre, vagy nagyobb útra, ezért nem tudom, mennyi az optimális összeg.
Mondjuk szerintem ez a szokásos gazdaglányos kamukérdés, csak fordított szerepben, de azért válaszolok. (bár nem értem, hogy pár póló meg ékszer miért "ruhatár felújítás")
18 éves lány vagyok, ha nem akarok túl sok mindent venni, és barátnőkkel megyek, akkor általában 15-25 ezer ft-t kapok, ha a szüleimmel megyek, akkor olyan 30-40et, ha viszont valódi ruhatár felújításról van szó (évszakváltás pl, főleg tél), akkor olyan 60-100 ezer között (mondjuk 100 ezer nagyon ritkán, egy kezemen megtudom számolni hányszor költöttem egy nap alatt ennyi pénzt ruhákra).
Én az 50-60 ezert azért enyhén túlzásnak érzem, de ha nektek ez nem nagy összeg (bár mint mondtam, szerintem ez kamukérdés), akkor miért ne?!
Ha neked ez nem nagy összeg, és nem gond a pénz, akkor add neki oda a saját bankkártyádat, hadd költse...gondolom neki már mindegy, ennél jobban nem lehet elrontani meg elkényeztetni. Csak majd találj neki egy pénzes férjet is, mert az ígényei akkorák már most, hogy legyen majd aki szponzorálja!
Egyébként nem is értem a kérdésed...vagycsak villogni akartál??
" mikor a szórakozás lenne a "dolga" nyári szünetben" Bar minden anya igy gondolkodna, ahogy Te! Komolyan!
Szerintem is picit sok az 50-60 ezer viszont ha megvan ra a penz, miert ne?
Sokaknak ez irreálisan nagy összeg ruhavásárlásra, ezért megy ez a nagy irigykedés, álcázva nevelési tanácsok osztogatásával.Még csak a 2. oldalt olvastam el, de látom már valaki egyből kiderítette, hogy nem akarsz foglalkozni a lányoddal.. Érdekes :D
Szóval igaz, hogy én sem költök ennyit ruhára szerintem egy évben sem, vagy talán ennyit igen, de mivel ti megtehetitek, szerintem is adj neki 50-60 ezret, ha úgy látod jónak.
Viszont ha nagyobb kiadású dolgokat most nem kell vennie, csak "csinibb cuccokat", akkor lehet hogy elég lenne 40 ezer forint körüli összeg is. Végülis van felső 5 meg 10 ezerért is :) Most divatos nyakláncok meg kb 3 ezer forinttól felfelé.
én nem kezdek el neked papolni és monológba fogni, hogy a mi életünk szar ennyi pénzt nem is keresünk amennyit ruhára elvertek stb...
szerintem ha megtehetitek akkor adj neki nyugodtan. azonban arra vigyázz, hogy így nem nagyon fogja megtanulni a pénz értékét soha sem.
az egyik barátnőm a megye polgármesterének a lánya . szóval van mit a tejbe aprítani.
és nagyon szeretem meg aranyos lány, de sokszor képtelen megérteni, hogy ha nem megyek vele el kajálni a városba, mert nincs rá pénzem. vagy ha pl nem a zarából veszek ruhát hanem a kínaiból. vagy ha nem nike cipőben tesizek..
szóval néha úgy érzem a lánynál, hogy még komoly gondjai lesznek az életben, mert neki az a legtermészetesebb, hogy fizették neki a jogsit,kapott drága kocsit egyből, saját lakásban él 18 évesen, mindent fizetnek neki a szülők, benzin, rezsi, drága ruhák, legújabb telefon. .
és hiába jól tanul a lány, nem sok szándéka van a későbbiekben sem tervez majd dolgozni, egy pénzes pasiról álmodozik, aki folytatja a kényeztetését.
meg olyan álomvilágban él. amikor tavaly nyáron dolgoztam, azt hitte hogy csak szivatom hogy 450es órabért kaptam. szerintem még a mai napig nem hiszi el.
szóval vigyázz, hogy nehogy írj járjon a ti lányotok is
és szerintem hatalmas különbség van aközött amikor az ember a saját fizetéséből vesz magának egy ruhát, vagy amikor a szülei megveszik neki.
én nem tiltanám meg neki a munkát, sőt legalább 1 hétre elküldeném a nyáron, hogy tapasztalja meg mennyit lehet keresni. és utána becsülje meg jobban , hogy mennyit adtok neki.
én ezt tanácsolom.
és amit te írtál, hogy könnyen meglehet hogy otthagyja a pénztárcáját a pulton stb.. ezzel is csak azt árultad el, hogy nem BECSÜLI MEG. mert hidd el nekem, aki felfogja, hogy 60 ezer forint nagy pénz, az vigyázna rá, fel sem merülne hogy elhagyja... max ellopják.. de arról nem ő tehetne
56# vagyok. azt még kihagytam, hogy természetes, hogy nem fog egész nyáron dolgozni , amikor nem szorultok rá.. de pár nap tényleg ráférne, hogy felfogja hogy azért a cipőért 3-4 napig kell dolgoznia akár 12 órában.. vagy egy hétig 8 órában.. egy kis hülye cipőért, amit jól írtak a többiek, azért nem egy nagy minőség, leginkább a márkát fizettétek meg.és hogy kapott magassarkút is , pólókat kabátot is. akkor hirtelen rá pár hétre kitalálja hogy nőcis ruhákat akar?
én az ilyen miatt fognék padlót, hogy legalább döntse már el mit szeretne. mert most lehet elver 60at nőcis ruhákra. utána következő hónapra rájön hogy neki mégis lazább , sportosabb ruhák kellenek..
amíg nincs meg a kialakult stílusa felesleges ilyen sokat költeni ruhákra. míg egy 20on évesnél már azt mondom, hogy érdemesebb márkásabb ruhákat venni, amiket tud évekig hordani.
de ennyi idősen szerintem elég lenne a H&M kategória is.
bár tényleg ti tudjátok, én jól alszok akkor is ha Zarából kap ruhát.
20 éves vagyok, a hónapban volt a szülinapom.
Kaptam pénzt, vmint nem rég megérkezett a fizetésem is, így most van több, mint 60 ezer forintom. Előtte már gondolkoztam, hogy mit kéne venni, összeírtam , elnéztem pár plázába is,hogy nagyjából tisztába legyek az árakkal.
Őszintén szólva, 5 perc alatt el lehetne herdálni ezt a pénzt, és még nekem szükségem is lenne ezekre a göncökre, de még sem merek vásárolni. Legfőképpen azért mert tudom a pénzt értékét, és sajnálok ennyit csak márkás ruhákra kiadni,ami kb. kitesz 5-6 darabot. Valószínűnek tartom, hogy inkább elnézek a hádába, ahol 10 ezerért jól betudok vásárolni és még akkor marad vmennyi egyéb dolgokra is.
Soha nem akartam ilyen kis zsugori, pénzszámolgatós ember lenni,hisz sokáig nem is a spórolásomról voltam híres, de amióta dolgozok és a szüleim kicsit az önállósodás felé is tereltek, nagyon megváltozott az életszemléletem.
Valamilyen szempontból rendkívül irigylésre méltó a helyzetetek, mert azért valljuk nagyon sokan nem engedhetik ezt meg maguknak, szóval jó nektek, viszont szerintem most kéne kicsit fékezned.
Hamarosan felnőtt lesz, képesnek kell majd ellátnia magát(később a családját), beosztani a pénzét. Nem azt akarom mondani, hogy zárj el minden csapot, hanem kevesebbet adj és jól fontold, hogy mire mennyit adsz.
És kérlek, a diákmunkát pedig ne nézzétek le. Hidd el sok helyen voltam, és nem csak a szegény, nincstelennek csinálják ,hanem a tehetősebbek is ott vannak, akiknek aztán tényleg nem éri meg ott lenni, mégis dolgoznak.
Szóval a te lányodnak sem esne le a kezéről a gyűrű, abban biztos vagyok.
#52-es valaszoloval nagyon egyetertek.
Kedves Kerdezo, a lanyod nevelesebe nem szolok bele, de azok alapjan, amiket leirtal, biztos, h nem ertekeli a kesobbiekben a munkat es a megkeresett penzt. De ez legyen a Te gondod. Majd biztos ebben is megneveled, ahogyan a vasarlasban :)
Nyilvan, ha az anyagi helyzetetek megengedi, akkor annyit adsz neki, amennyit akarsz, hiszen 5 par cipo (amiben benne van a magassarku is, ami eleg nocis), meg ennyi ruha utan mi az, ami meg egy 17 evesnek letszukseg lenne? Meg akkor is, ha ruhatar felujitasrol van szo. Szoval ebbol a szempontbol eleg szurrealis a kerdesed.
Es mielott felreertenel, nem abbol a korbol szarmazom, aki fogahoz veri a garast es 1 nadragban jar 3 even keresztul. En is mindent megadnek es meg is adok a gyerekemnek, de megtanitom arra is, h ertekelje a penzt es azt, amije van. Tisztaban vagyok a "street fashion" arakkal is, mert en is leginkabb onnan oltozkodom, meg a gyerekeim is, de ha tehetem, akkor megvarom a learazasokat, amikor 5ezer helyett megkapom ezerert ugyanazt a polot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!