Fenyegetnek, ha megtartom a babát és nem megyek egyetemre. Ezt már nem lehet helyrehozni? Mit tegyek?
Úgy volt, hogy jövő szeptembertől jogot tanulok és ügyvéd leszek. Kiskorom óta ezt sulykolták belém a szüleim (apa ügyvéd).
Viszont hétfőn megtudtam, hogy terhes vagyok és a barátommal megtartjuk a babát, az Ő szüleinek már elmondtuk és maximálisan támogatnak bennünket (az anyukájával nagyon jó a kapcsolatom, olyan, mint egy barátnő).
Tegnap elmondtuk itthon is és az én szüleim nem fogadták olyan boldogan. Sőt, kijelentették, hogy válasszak: vagy ők, vagy a baba és a barátom. Amennyiben az utóbbit választom, akkor felejtsek el minden anyagi támogatást, lakást, autót és egyebeket, mert Ők nem fognak asszisztálni abban, hogy tönkremenjen az életem. Valamilyen szinten csalódtam bennük, mert nem anyagi támogatást várok, hanem azt, hogy ne gondolják ezt akkora bűnnek, mint ahogy beállítják.
Most úgy érzem, hogy a szüleimmel való kapcsolatom már sosem lesz olyan, mint régen és valamilyen szinten ellenszenvet érzek irántuk.
Kedves Kérdező!
Sajnálom,hogy a szüleid így állnak hozzá a dologhoz. Szerinte őket is megértheted,mert félnek,hogyha a párod nem vesz feleségül vagy ha el is vesz de esetleg elhagy akkor mi lesz veled meg a babával. Mivel az ő lakása neked kéne költöznöd és hova mennél.
Persze nem erre kell berendezkedni. Nekem 1 éves a kisbabám havi 50 ezernél nem kerül többe ebbe természetesen benne van a babakötvénye is. A szülés mindennel együtt (babaszoba berendezés,babakocsi,doki minden) 1 millió forint volt amit szintén mi fizettünk. Ebből az orvos és gyógyszerek olyan 400 ezer. Azért írtam le,hogy segítsek.
A házvezetőnő szép és jó dolog nekünk abba segít heti 1-szer,hogy portalanít és ablakot pucol. Én nem bírnám,hogy csak vele foglalkozzak nekem kell a főzés és minden más. Természetesen mosogatógépbe pakolok és ilyenek de az is program számomra.
Remélem valamit segítettem.
Sajnos a szüleid ha a baba születése után se enyhülnek meg akkor ne számíts soha a támogatásukra (se szeretetben se máshogy).
Egy 22 éves anyuka
ne haragudj de ez a gazdag családokban így működik.
valószínűleg a barátod szülei nem kőgazdagok, és ezért nem így állnak hozzá.
nekem hasonló harcom volt a szüleimmel, és megfigyeltem hogy ez a réteg úgy neveli a gyerekét hogy pénzzel kényszeríti, zsarolja őket hogy azt tegyék amit a szülők akarnak.
akik akkor a kortársaim voltak mára már orvosok, ügyvédek lettek.
én meg sima OKJ-s :D
ők elfogadták a pénzt akkor, én pedig nem, és elköltöztem, és éheztem az első egy évben amég talpra álltam, de megcsináltam.
most már annyi idő eltelt hogy amit akkor ígértek, amivel akkor le akartak fizetni azt most öröklöm meg.
eltelt az idő.
nem bántam meg.
fog a babát és vidd anyósékhoz, és állj saját lábadra, tanuéj szakmát a gyes alatt.
a szüleidnek meg FUCK.
35/L
81-es!
Annyira utálom mikor valaki így "rázza a rongyot"!
Szánalmas...
Az előbb azt írtam egy fiatal nőnek, hogy akkor vállaljon gyereket, ha egyedül is el tudja tartani. Neked azt írom, akkor vállald, ha le is tudsz mondani róla. Mert ha esetleg pár év múlva szétmegy ez a kapcsolat, akkor ott áll majd a gyermekelhelyező bíró előtt egy jó anyagi helyzetben lévő férfi normális családdal, meg egy nő, akinek nincs lakása, nincs munkája, nincs pénze és nem ért semmihez. Szóval azért gondold át.
Egyébként nem ártott volna pár évig megpróbálni megállni a saját lábadon, hogy felnőj, önállósodj egy kicsit. A szüleid elég kontrollálóak, te megszoktad, hogy mindig irányít valaki, és lefogadom, hogy kerestél egy olyan kapcsolatot magadnak, amiben megint csak irányítanak (az ilyen "majd én eltartalak" tipikusan ilyen). Örökké gyerek státuszban maradsz érzelmileg. Jó ez neked?
Kedves Adrenalin777!
Ez nem rongyrázás csak segíteni akartam. Nekem érettségi mellett van egy szakmám amiben itthon dolgozom a kicsi mellett. Pont ezért tehetjük meg,hogy valaki segítsen. Arról meg igazán nem tehetek,hogy a betegségeim miatt magánorvos kellett aminek a mai világban ha jó szakember megkéri az árát. 15 ezer/vizsgálat amibe a rákszűrés uh minden benne van illetve 30 ezer a Down-kór szűrés és még 150 ezer a szülésért. Sajnos ez van. A gyógyszerekre nem is számoltam. Havi 10 ezer az Ursofalk (epepangás 3 hónapig)+ femibion 4 ezer havonta+vas 2 havonta 6 ezer.
És akkor a babának valók. 150 ezer a babakocsi (kicsire összecsukható,garanciás), 40 ezer kombi babaágy, 20 ezer a légzésfigyelő, 10 ezer a bébiőr, 20 ezer az elektromos mellszívó, kezdő ruhák 5 ezer, pelus 6 ezer, ágynemű 10 ezer, kókuszmatrac 10 ezer, popsitörlő 4 ezer, krém 3 ezer, pelenkatároló 5 ezer, 30 ezer a szekrény és még a többi. Mi is próbáltunk mindenből olcsót venni és középkategóriát csak sajnos ilyen árakban mozognak.
A baba havi kiadása: 12 ezer a 160 db papmers pelus (minden mástól kipattog), 7 ezer a tápszer, 5 ezer a bébiétel, krém kéthavonta 3 ezer, popsitörlő havi 4 ezer. És igen rakunk be neki havi 10 ezret a babakötvényére,hogy legyen valamije.
Szóval ne haragudj,hogy nekem ilyen problémáim voltak. És néha jó a segítség pláne akkor amikor nincsenek szülők akik segítsenek. Remélem neked még vannak.....mert nekem nincsenek.
kedves 22éves rongyrázó, nem segítettél.
"A házvezetőnő szép és jó dolog"
- normális emberek nem tartanak cselédet, és a szülésnek sem kell horribilis összegbe kerülni.
A 86-os válaszomba leírtam tételesen,hogy mi és mennyibe került. Hát sajnos epilepsziával nem mertem megkockáztatni,hogy ne fogadjak orvost illetve a májproblémámmal. Vagy már ne is vállaljak gyereket ha ilyen bajaim vannak?!
Volt olyan dokim aki 10 ezer ft-ot kért a magánrendelésén és nagyon jókat írtak róla. Kiállította a 3 mm-es petezsákomra a papírt miszerint látszódik a mája és minden. Illetve elküldött,hogy menjek csak nyaralni nem baj ha kicsit görcsölök. El is ment a babám. Onnantól kezdve a másik orvos olyan precíz volt,hogy havonta mentem vérvételre, mindennel hívhattam,ágynyugalomra intett és igen kért szakvéleményt az epilepsziámról is nem csak legyintett. Nekem ezek miatt megérte a havi 15. De nyilván úgy,hogy valaki sose szedett epilepsziagyógyszert és a terhesség alatt az epepangásra gyógyszert ami a kicsi májára is rámehet tippe sincs ezek mennyibe kerülnek. Ezért kerültek ennyibe.
A 22 éves rongyrázós anyuka
Kedves 22éves, sajnálom, hogy beteg vagy és jobbulást kívánok. De a kérdés itt nem ez volt, ezért volt furcsa a részletes egyéni igencsak speciális beszámolód.
Jobbulást Neked, a kérdezőnek meg egy nyugodt babavárást, mert ez most neki a legfontosabb. Később majd fokozatosan megoldja a tanulási és egyéb problémáit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!