Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fenyegetnek, ha megtartom a...

Fenyegetnek, ha megtartom a babát és nem megyek egyetemre. Ezt már nem lehet helyrehozni? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Úgy volt, hogy jövő szeptembertől jogot tanulok és ügyvéd leszek. Kiskorom óta ezt sulykolták belém a szüleim (apa ügyvéd).

Viszont hétfőn megtudtam, hogy terhes vagyok és a barátommal megtartjuk a babát, az Ő szüleinek már elmondtuk és maximálisan támogatnak bennünket (az anyukájával nagyon jó a kapcsolatom, olyan, mint egy barátnő).

Tegnap elmondtuk itthon is és az én szüleim nem fogadták olyan boldogan. Sőt, kijelentették, hogy válasszak: vagy ők, vagy a baba és a barátom. Amennyiben az utóbbit választom, akkor felejtsek el minden anyagi támogatást, lakást, autót és egyebeket, mert Ők nem fognak asszisztálni abban, hogy tönkremenjen az életem. Valamilyen szinten csalódtam bennük, mert nem anyagi támogatást várok, hanem azt, hogy ne gondolják ezt akkora bűnnek, mint ahogy beállítják.

Most úgy érzem, hogy a szüleimmel való kapcsolatom már sosem lesz olyan, mint régen és valamilyen szinten ellenszenvet érzek irántuk.

2015. febr. 22. 13:37
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/103 anonim ***** válasza:
59%
azt meg se merem kérdezni, hogy miért nem védekeztetek............
2015. febr. 22. 14:04
 12/103 anonim ***** válasza:
68%
Azért elég gáz, hogy ennyire pénzközpontú világban élünk, hogy a szülők egy ilyen esetben rögtön azzal kezdik, hogy nem lesz anyagi támogatás, kocsi, lakás stb. Szégyen, ha a szüleidnek ez jelenti az "asszisztálást". Engem se támogattak anyagilag egy fillérrel se, de nem azért, hogy kicsesszenek velem, hanem mert nehezen éltünk és nem is fogadtam volna el. Ettől függetlenül elfogadták a terveimet, pedig ők is azt szerették volna, ha úgymond "többre vinném". Megértem, hogy a szüleid, meg velük nőttél fel, de hidd el, ha ilyenek, és ha már láttad is, hogy a tesóddal ezt művelték és ennyit jelent nekik a saját gyerekük, hogy még csak nem is keresik őt azóta, akkor jobban megéri a barátodat és a kisbabátokat választani.
2015. febr. 22. 14:05
 13/103 anonim ***** válasza:
84%

Az egyik legutolsó dolog a gyerekre ráerőltetni a szülői akaratot.

De azért nagadat se állítsd be úgy, hogy "jaj, megfenyegettek, most akkor mindenki sajnáljon engem", ha csak úgy kiderült, hogy terhes vagy. Gondolom, majd a párod szülei felnevelik az unokájukat.

2015. febr. 22. 14:05
 14/103 anonim ***** válasza:
83%
Nálatok az van,hogy amit a szüleid mondanak,azt kell a gyerekeknek csinálni.Veled kapcsolatban is előre elterveztek mindent,de most hiba csúszott a készülékbe.Hagynám hogy megemésszék a dolgot,később pedig még tennék egy próbát hogy megbeszéljem velük a dolgot : miszerint az egyetem elvégzésében a baba nem akadály,el akarod végezni,flottul fog menni minden.Ha még így se lesznek engedékenyebbek,akkor nincs mit tenni.Majd később rájönnek,amikor egyik gyerekükkel se tudnak beszélni,talán akkor megtörnek.
2015. febr. 22. 14:06
 15/103 A kérdező kommentje:

Én nem pontozok, nem is nagyon figyelem, hogy éppen ki hány százalékon van.

Nincs keresetem, mert iskolába járok, mellette nem dolgozom.

Igen, tisztában vagyunk azzal, mivel jár egy kisbaba.

A barátomnak külön lakása van, ami nagy és jó környéken van.

A szüleimtől semmilyen anyagi támogatást nem várunk.

Háztartásbeli soha nem leszek. Van a barátomnak házvezetőnője, aki mindent elintéz.

Egyetemre nem szeretnék járni a pici mellett, mert 100%-ig rá akarok figyelni, nem a vizsgákkal, szakdolgozatokkal foglalkozni.

Lesz időm tanulni akkor, ha már nem 4-5 éves lesz.

Ezzel nem a szabadságomat adom fel, egy babával ugyanúgy lehet menni nyaralni, síelni, utazgatni, szórakozni. Nem az ajtót zárom magunkra.

A barátom anyukája is mondta (van egy 3 és fél éves kislányuk), hogy az Ő életük sem állt meg, amiért lett egy második gyereke.

2015. febr. 22. 14:07
 16/103 anonim ***** válasza:
93%

nem leszel háztartásbeli? :D dehogynem, csak még a házimunkát SE csinálod meg.

hát, én nem irigylem a barátod, odaköltözöl a nyakára 19-20 évesen, gyorsan szülsz egy gyereket és 5 éves koráig nem is vagy hajlandó semmit csinálni. én is kiakadnék a szüleid helyében.

2015. febr. 22. 14:09
 17/103 anonim ***** válasza:
32%

Neked mi a fontosabb? Az hogy a párotokkal éljetek boldog családként kisbabával, vagy a szüleiddel az ő "kitalációk" és irányításuk szerint egyedül és boldogtalanul? Én szerintem az elsőt választanám a helyedben! Ha most irányítani akarják az életedet, meg megmondani kivel-mikor-miért, akkor ez örökké így lesz, ha hagyod magad. Az ő bajuk, ha a saját gyerekeiket kiutálják a családból, majd, ha nem lesz kijük talán rádöbbenek, hogy tévedtek, de akkor már késő lesz.

De mindenképpen a te saját boldogságod a fontos. Ha most elveteted a babát, amit amúgy megtartanál egész életedben bánni fogod. Felvagy készülve egy életen át tartó lelkiismeretfurdalásra?

18/103 anonim ***** válasza:
70%
Egyébként te szeretnéd egyáltalán elvégezni a jogi egyetemet? Vagy csak a szüleid miatt csinálnád?
 19/103 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem is tönkreteszed az életed, de persze ez a te dolgod.
 20/103 anonim ***** válasza:
81%

Jajj de édes, van egy kis édibédicukimuki pocaklakócskád. Meg egy hipiszupi szerelmetes párod, akivel életed végéig együtt leszel és majd eltartja a kis popsifeneked. Egyem a szíved.

Tedd már meg, hogy visszaolvasol mondjuk 3-4 oldalt ebben a kategóriában. Közben meg számold össze, hogy hány olyan kérdés van, ahol elhagyott kisgyerekes nők sírnak, mert semmi végzettségük, nulla munkatapasztalatuk, viszont a harmadik babóca után apuci lelépett és most nyakig ér a kaki. Aztán ha számolás közben már elfogytak az ujjaid, akkor egy percre gondolkozz el azon, hogy miért mondják a szüleid amit mondanak.

2015. febr. 22. 14:10
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!