Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fenyegetnek, ha megtartom a...

Fenyegetnek, ha megtartom a babát és nem megyek egyetemre. Ezt már nem lehet helyrehozni? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Úgy volt, hogy jövő szeptembertől jogot tanulok és ügyvéd leszek. Kiskorom óta ezt sulykolták belém a szüleim (apa ügyvéd).

Viszont hétfőn megtudtam, hogy terhes vagyok és a barátommal megtartjuk a babát, az Ő szüleinek már elmondtuk és maximálisan támogatnak bennünket (az anyukájával nagyon jó a kapcsolatom, olyan, mint egy barátnő).

Tegnap elmondtuk itthon is és az én szüleim nem fogadták olyan boldogan. Sőt, kijelentették, hogy válasszak: vagy ők, vagy a baba és a barátom. Amennyiben az utóbbit választom, akkor felejtsek el minden anyagi támogatást, lakást, autót és egyebeket, mert Ők nem fognak asszisztálni abban, hogy tönkremenjen az életem. Valamilyen szinten csalódtam bennük, mert nem anyagi támogatást várok, hanem azt, hogy ne gondolják ezt akkora bűnnek, mint ahogy beállítják.

Most úgy érzem, hogy a szüleimmel való kapcsolatom már sosem lesz olyan, mint régen és valamilyen szinten ellenszenvet érzek irántuk.

2015. febr. 22. 13:37
 51/103 anonim ***** válasza:
79%

Nem tisztem senki felett sem ítélkezni, csak a tényeket igyekszem - lehetőleg elfogultságtól mentesen - megállapítani:

- Egy nőt nem lehet kényszeríteni sem az abortuszra, sem a terhesség kihordására. Az érzelmi zsarolás is "kényszer" bizonyos szempontból.

- Akárhogy is dönt a nő, viselnie kell a döntése összes következményét.

- Egy tehetős férfi mellett eltartottnak lenni nem életbiztosítás (vagy bejön, vagy nem). Ha nem jön be, akkor nagyon komoly problémák vannak.

- 18 évesen kijelenteni azt, hogy "ismeri a másikat" szintén nem feltétlenül életbiztosítás

- A saját karrierbe is bele lehet bukni (baleset, betegség, vagy egyéb váratlan helyzetek bármikor adódhatnak), de statisztikailag jóval kevesebb gond és nagyobb biztonsági faktor várható, ha az ember megáll a maga lábán.

- Az emberek kölönböznek egymástól igényeikben (család vagy szakmai kiteljesedék tesz-e elégedetté), illetve ingerküszöbükben (mennyire zavaró, ha másoktól függenek).

- A gyerekvállalás egy egyértelműen új élethelyzet, egy kihívás, és - mint minden ilyen - továbbrepíti azokat, akik éretten képesek kezelni, viszont teljesen kicsinálja azokat, akik nem készültek fel rá. Hogy ki melyik csoportba tartozik, azt döntse el ki-ki maga.

Látható, hogy mindkét félnek vannak részigazságai, így nem látom megalapozottnak egymás teli torokból történő leüvöltését/kioktatását. Az ellentétek nem lennének ennyire élesek, ha kölcsönösen egy kicsit több nyitottság, tisztelet, tolerancia lenne a másik fél felé.

2015. febr. 22. 14:51
 52/103 anonim ***** válasza:
70%
Igazuk van! Korai a gyerek! Mi garantálja,hogy a srác veled marad? És ne gyere azzal,hogy szeret,mert akkor naív vagy és alkalmatlan a gyermek vállalásra,mivel nulla a realitás érzéked! A család az első,nem a srác!
2015. febr. 22. 15:07
 53/103 A kérdező kommentje:

Igen, normális esetben a család az első.

De az én családom közel sem normális... Hol jelentik ki azt a szülők, hogy számukra meghalt a gyerekük, amiért inkább egy másik egyetemre megy és nem oda, ahová ők szerették volna?

Vagy hogy fordulnak el azért a lányuktól csak azért, mert terhes lett?

Vagy más családban talán normális az, hogy a saját terveiket erőltetik a gyerekeikre?

2015. febr. 22. 15:11
 54/103 anonim ***** válasza:
26%

"i gazuk van! Korai a gyerek! Mi garantálja,hogy a srác veled marad? "

Mit károgtok itt más bőrére, fekete halálmadarak??? Nem az volt a kérdés "legyen-e gyerekünk" hanem más. Adott a helyzet, ne dönts mér te is felette! Ha te elvakartad a kölköd, nem itt kell igazolást találni rá.

2015. febr. 22. 15:13
 55/103 anonim ***** válasza:
78%
azért nem mindegy HOGY lett terhes a gyerek.... ha tényleg véletlen, egy hiba volt DE a gyerek közben tovább akar tanulni mert felfogja hogy valamit kell tennie a saját életéért az egészen más mint hogy valaki """""""""""véletlenül""""""" teherbe esik és nem is hajlandó ezután 4-5 évig semmit csinálni
2015. febr. 22. 15:16
 56/103 anonim ***** válasza:
63%

" A kérdező kommentje:

Abba ne menjünk bele, hogy ez a baba hogy jött össze"

De menjünk csak bele, hogy is jött össze! Én úgy tudom akkor jöhet össze nagy eséllyel, ha védekezés nélkül tele vernek...plusz még néhány eset, amikor védekezés mellett is összejön...

Mondjuk itt a gyk-n mindenki "védekezés mellett" lesz terhes... Mily érdekes???

2015. febr. 22. 15:18
 57/103 anonim ***** válasza:
82%

55 de bolond vagy. Mitől lenne halálmadár valaki, aki teljesen reálisan gondolkozik?

elkaparni meg max. te kapartál el valamit.

majom.

2015. febr. 22. 15:20
 58/103 anonim ***** válasza:
38%
"De menjünk csak bele, hogy is jött össze" -mi fos ez, ávós vallatótisztnek tetszik lenni? már miért turkálsz más életében? nem ez volt a kérdés.
2015. febr. 22. 15:20
 59/103 anonim ***** válasza:
19%
előzők! adott egy helyzet - nem az a kérdés, "vakartassa-e " vagy "hogy lett" : hanem, hogy a szülők felé hogy rendezze. Már hadd döntsék el, hogy mikor alapítanak családot,a rohadt életbe.
2015. febr. 22. 15:22
 60/103 anonim ***** válasza:
86%
Kérdező, valóban erős a szüleid észéről ez a "meghaltál számunkra" szöveg, de hidd el, a családok nagy részében a szülő igenis kinyilvánítja az akaratát, amit a gyerek vagy megfogad, vagy nem. Te szüleid egy remek alternatívát kínálnak, egy szakmát, amiben alád lenne tolva minden, nem kellene évekig éhezned, mint más ügyvédbojtároknak, akiknek nincs ügyvéd apu és fillérekért sz.pják a kékerest, hogy elérjék a céljukat. Ha látnák a szüleid, hogy akarsz valamit és van célod, lehet másképp állnának hozzád. De így...Minek csápoljanak azért, mert épp elb..szod az életed?
2015. febr. 22. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!