Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fenyegetnek, ha megtartom a...

Fenyegetnek, ha megtartom a babát és nem megyek egyetemre. Ezt már nem lehet helyrehozni? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Úgy volt, hogy jövő szeptembertől jogot tanulok és ügyvéd leszek. Kiskorom óta ezt sulykolták belém a szüleim (apa ügyvéd).

Viszont hétfőn megtudtam, hogy terhes vagyok és a barátommal megtartjuk a babát, az Ő szüleinek már elmondtuk és maximálisan támogatnak bennünket (az anyukájával nagyon jó a kapcsolatom, olyan, mint egy barátnő).

Tegnap elmondtuk itthon is és az én szüleim nem fogadták olyan boldogan. Sőt, kijelentették, hogy válasszak: vagy ők, vagy a baba és a barátom. Amennyiben az utóbbit választom, akkor felejtsek el minden anyagi támogatást, lakást, autót és egyebeket, mert Ők nem fognak asszisztálni abban, hogy tönkremenjen az életem. Valamilyen szinten csalódtam bennük, mert nem anyagi támogatást várok, hanem azt, hogy ne gondolják ezt akkora bűnnek, mint ahogy beállítják.

Most úgy érzem, hogy a szüleimmel való kapcsolatom már sosem lesz olyan, mint régen és valamilyen szinten ellenszenvet érzek irántuk.

2015. febr. 22. 13:37
 71/103 anonim ***** válasza:
81%
Kedves kérdező neked sem anyaság sem a jogi egyetem nem való! No komment!
2015. febr. 22. 16:52
 72/103 anonim ***** válasza:
25%

valószínű, hogy kamu, de arra jó volt, hogy milyen nagy baj van a fejekben-szívekben..

milyen alapon bíztatok valakit arra, hogy egy meglévő magzatot elvetessen, ha nem akarja? mit károgtok, hogy így meg úgy - nézzetek már be a terhes szeretnék lenni de nem megy rovatba - 30 körüli kétségbeesett nők fájdalmaihoz?

2015. febr. 22. 16:57
 73/103 anonim ***** válasza:
68%
Á, ez kitaláció. Kérdező, nagyon ráérsz, látom!
2015. febr. 22. 16:59
 74/103 anonim ***** válasza:
21%
Nem kértem az abortusznéniktől trágár privit.
2015. febr. 22. 17:04
 75/103 anonim ***** válasza:
84%

Huhh.

Az első gondolatom az volt, hogy Ká begyöpösödött szüleid vannak.

Aztán a második is. (Mikor a bátyádról írtál)

Ők ezek az "énházambanaztcsinálszamiténmondok"-tipusuak, nem?

És motoszkál bennem a gondolat, hogy te ezt a babát afféle menekülési lehetőségnek fogod fel, hogy inkább megszülöd, de nem mész egyetemre, nem leszel ügyvéd (egyelőre).

Viszont érthető, hogy nem repesnek maradéktalanul, mégiscsak gyerek vagy még szinte.

Ellenben az a "nem menjünk bele hogy lettem terhes"...

Szerintem itt azért effektíve mindenki képben van, hogy esik valaki teherbe.

Az arrogáns hozzászólásaidat meg szerintem jegelhetted volna.

A többi gondolatomat meg leírták a többiek.

2015. febr. 22. 17:58
 76/103 anonim ***** válasza:
20%

Most mit irigykedtek rá? Van, aki megteheti, hogy otthon marad és kész. Azért, mert ti irigykedtek, attól ez még így van. De abban igazuk van, hogy mindenképpen tanulj! Akkor menj levelezőre, de ha megteheted, hogy otthon maradsz, akkor ezt használd ki és tanulj. Sokan tanulnak munka mellett...Azzal is számolnod kell, hogy ha esetleg tényleg egyedül maradnál, mit tudnál csinálni.

Szóval, mindenképpen tanulj és próbálj kibékülni a szüleiddel is.

2015. febr. 22. 19:41
 77/103 anonim válasza:
67%
Pörög a téma ;))
2015. febr. 22. 19:45
 78/103 anonim válasza:
97%
A szüleid csak jót akartak. Szülni később is tudsz. Nem vagy tenyészkanca! Majd hiába picsogsz 5 év múlva, hogy semmid sincs, a barátod meg elhagyott. Te csalódtál bennük? Szerinted hány gyermeknek adatik meg, hogy jogot végezhetne és utána a szakmájában dolgozhatna? Térj észhesz, míg nem késő!
2015. febr. 22. 20:50
 79/103 anonim ***** válasza:
87%

Vannak akiknek bejön a korai gyermekvállalás, de tény, azok tesznek is annak az érdekében.

Barátnőm édesanyja igy tett. Ő 18 évesen szülte meg barátnőmet, nagyon jó nevelést adott neki, le a kalappal a nő előtt.

De kétlem hogy ezt a mai generációról elmondható.

Főképp ilyen körülmények között.

Sajnos egyet kell értsek az előttemszólókkal, kissé irreális világban élsz.

A döntés pedig a te kezedben van.

2015. febr. 22. 20:59
 80/103 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem jól döntött a kérdező. Aki ennyire hülye, azt úgyis nagyon hamar kivágnák az egyetemről...
2015. febr. 22. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!