Fenyegetnek, ha megtartom a babát és nem megyek egyetemre. Ezt már nem lehet helyrehozni? Mit tegyek?
Úgy volt, hogy jövő szeptembertől jogot tanulok és ügyvéd leszek. Kiskorom óta ezt sulykolták belém a szüleim (apa ügyvéd).
Viszont hétfőn megtudtam, hogy terhes vagyok és a barátommal megtartjuk a babát, az Ő szüleinek már elmondtuk és maximálisan támogatnak bennünket (az anyukájával nagyon jó a kapcsolatom, olyan, mint egy barátnő).
Tegnap elmondtuk itthon is és az én szüleim nem fogadták olyan boldogan. Sőt, kijelentették, hogy válasszak: vagy ők, vagy a baba és a barátom. Amennyiben az utóbbit választom, akkor felejtsek el minden anyagi támogatást, lakást, autót és egyebeket, mert Ők nem fognak asszisztálni abban, hogy tönkremenjen az életem. Valamilyen szinten csalódtam bennük, mert nem anyagi támogatást várok, hanem azt, hogy ne gondolják ezt akkora bűnnek, mint ahogy beállítják.
Most úgy érzem, hogy a szüleimmel való kapcsolatom már sosem lesz olyan, mint régen és valamilyen szinten ellenszenvet érzek irántuk.
De az a baj, hogy tudom, hogyha így alakulna, akkor később nem keresnének.
A bátyámmal ugyanez volt. A felvételi jelentkezés előtt 2 nappal elmondta, hogy Ő nem arra az egyetemre megy, amit apáék akarnak, mert az nem érdekli, nem érzi, hogy élete végéig azt szeretné csinálni és végül nem oda adta be a jelentkezését, hanem külföldre ment.
De nagyon összevesztek a szüleinkkel és azóta sem beszélt velük, bárhogy kértem. Ez már több éve volt, azóta itthon szóba sem szabad hozni ezt a témát, mert apa azonnal idegrohamot kap, anya meg kiborul.
Nem, semmilyen áldozatot nem kellene hozniuk.
Leírtam, hogy nem anyagi támogatást vártam tőlük.
Csak mi ketten vagyunk.
Mikor a bátyám elköltözött, hetekig hallgattam, hogy én vagyok az utolsó reménysugaruk, én sosem okoznék Nekik ekkora csalódást.
Hát én ezt sosem tudnám megtenni a gyerekeimmel. De ha meg fogtok tudni lenni az ő anyagi támogatásuk nélkül is, akkor hajrá.
Amúgy miért lettem lepontozva?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!