Fenyegetnek, ha megtartom a babát és nem megyek egyetemre. Ezt már nem lehet helyrehozni? Mit tegyek?
Úgy volt, hogy jövő szeptembertől jogot tanulok és ügyvéd leszek. Kiskorom óta ezt sulykolták belém a szüleim (apa ügyvéd).
Viszont hétfőn megtudtam, hogy terhes vagyok és a barátommal megtartjuk a babát, az Ő szüleinek már elmondtuk és maximálisan támogatnak bennünket (az anyukájával nagyon jó a kapcsolatom, olyan, mint egy barátnő).
Tegnap elmondtuk itthon is és az én szüleim nem fogadták olyan boldogan. Sőt, kijelentették, hogy válasszak: vagy ők, vagy a baba és a barátom. Amennyiben az utóbbit választom, akkor felejtsek el minden anyagi támogatást, lakást, autót és egyebeket, mert Ők nem fognak asszisztálni abban, hogy tönkremenjen az életem. Valamilyen szinten csalódtam bennük, mert nem anyagi támogatást várok, hanem azt, hogy ne gondolják ezt akkora bűnnek, mint ahogy beállítják.
Most úgy érzem, hogy a szüleimmel való kapcsolatom már sosem lesz olyan, mint régen és valamilyen szinten ellenszenvet érzek irántuk.
Nektek nem furi, hogy a kérdező mindig ad egy kis lökést a kommentjeivel, amin ismét össze tudtok veszni?
Hétvégén, ebéd után... :)
"A barátom anyukája egész életében "otthon volt" (tehát nem dolgozott), mégsem főzött, mosott, vagy takarított. Szóval erről ennyit."
És mit csinált egész nap?
Egyébként tényleg nem a kérdésre válaszoltok a legtöbben. Nem azt kérdezte hogy megtartsák - e a babát. Még ha a kérdező nem is tudná eltartani, az apa nyilván igen (nem olvastam végig a kommenteket). Az apának is ugyanolyan joga van vállalni, erre senki sem gondol? Maradjon ez az ő dolguk, főleg ha legalább az egyik fél képes ezt vállalni.
Amúgy halkan jegyzem meg, nem kor függvénye hogy együtt maradnak - e a szülők. A nagymamám 16 éves kora óta él együtt a nagypapámmal és kitartanak jóban - rosszban, ellenben hány olyan pár megy szét, akik 30 évesen jönnek össze miután "kiélték magukat" magyarán egy fél várossal összefeküdtek "tapasztalat kell" címszó alatt? Aztán a bíróságon meg szedik szét egymást. Ugyan... A kor semmit sem jelent.
hát kérdező... Téged még az itteni közösség söpredékének is a legalja talált meg. Ennyi mocskolódást, károgást és kárörömöt már rég olvastam egy kérdés alatt. Ne törődj velük, csak a saját kudarcokkal teli életük miatti keserűség beszél belőlük. Sajnálatra méltó nyomorékok.
Te pedig ha döntöttél akkor tarts ki a döntésed mellett. Ha a szüleid így állnak hozzád az az ő bajuk. Rokonait nem válogathatja meg az ember, de létre tudja hozni azt a családi környezetet ami már az élethez méltó. De azért ne tespedj el a baba mellett.
És te mihez fogsz kezdeni,ha a barátod (persze tudom,ez lehetetlen,hogy előforduljon ,de most bocsájtkozzunk egy kis sci-fi jellegű jövőképekbe)
elhagy ? Mert anyuciék nem fognak megenyhülni,ahogy a bátyád esetében is láthatod,te meg mehetsz a híd alá a gyerekeddel.
Egyébként az nem érdem ,és nem is büszkeség,hogy eltartott szeretnél lenni . De majd rájösz,hogy /sajnos/ semmi nem tart örökké .És nagyot fogsz koppani . Nekem sem tetszenne,ha végig kellene néznem,ahogy a gyerekem elköveti élete legnagyobb hibáját,illetve hibák tömkelegét a rossz hozzállás miatt.. lehetséges,hogy a szüleidnek is ez a baja,nem csupán az unoka ? Mert én mindenben támogattam/támogatom a gyerekeim. Ha bármelyikkel előfordult volna,hogy 18-19 évesen apa lesz,de elém áll egy normális tervvel (pl gyerek mellett szeretne tanulni ,nem 5-6 évig vakarni otthon a hátsóját,miközben a háimunkára sincsen gondja ) én biztos nem vontam volna meg a támogatásom tőlük!
Te itt most máshogy adod elő,de minél több kommentet írsz,annál kerekebb a történet. Tulajdonképpen te egy érettségivel ,0 élettapasztalattal,0 munkatapasztalattal,0 forinttal oda tervezel költözni a palidhoz,minimum 6 évig "babázni" / omg / ,mivel a főzés és takarítás nem a te dolgod ,ez "evidens" ugyebár ..
MAJD utána szeretnél elmenni egyetemre , 23 évesen ( ezzel sem lenne semmi baj ,sőt,tanulni sosem késő) ,MAJD 28 évesen HA elvégzed,és nem szülsz inkább még 2-3 gyereket beleírod az önéletrajzodba,hogy az elmúlt 10 évben SEMMIT nem csináltál ami munkavállalás szempontjából releváns lenne legalábbis,aztán tátott szájjal kérdezgeted majd,hogy miért nem találsz munkát ?
Te vagy nagyon gyerek,vagy nagyon buta vagy. Gyerek csak felnőtteknek való,nagy felelősség . Benned ennek a csírája sincs meg .
acélszív!
Ha a többség a "söpredék legalja",akkor a Te bölcselkedésed nem tudom minek nevezzem?!
A söpredék igenis jól írta,mert az ehhez hasonló esetek igen nagy százaléka azzal zárul,hogy a fiatal anyuka egyedül szakma nélkül marad a babával...aztán jön a kétségbeesés,hogy most mit csináljon?
Ráadásul a kérdező valóban egy igen elkényeztetett kis... - nem minősítem.
Biztasd nyugodtan az okosságra,majd rájön úgyis idővel,hogy mi az élet,ha ebbe az irányba lép.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!