Fenyegetnek, ha megtartom a babát és nem megyek egyetemre. Ezt már nem lehet helyrehozni? Mit tegyek?
Úgy volt, hogy jövő szeptembertől jogot tanulok és ügyvéd leszek. Kiskorom óta ezt sulykolták belém a szüleim (apa ügyvéd).
Viszont hétfőn megtudtam, hogy terhes vagyok és a barátommal megtartjuk a babát, az Ő szüleinek már elmondtuk és maximálisan támogatnak bennünket (az anyukájával nagyon jó a kapcsolatom, olyan, mint egy barátnő).
Tegnap elmondtuk itthon is és az én szüleim nem fogadták olyan boldogan. Sőt, kijelentették, hogy válasszak: vagy ők, vagy a baba és a barátom. Amennyiben az utóbbit választom, akkor felejtsek el minden anyagi támogatást, lakást, autót és egyebeket, mert Ők nem fognak asszisztálni abban, hogy tönkremenjen az életem. Valamilyen szinten csalódtam bennük, mert nem anyagi támogatást várok, hanem azt, hogy ne gondolják ezt akkora bűnnek, mint ahogy beállítják.
Most úgy érzem, hogy a szüleimmel való kapcsolatom már sosem lesz olyan, mint régen és valamilyen szinten ellenszenvet érzek irántuk.
"ám amikor arra válaszoltam" - Ne haragudj, de NEM arra válaszoltál, legalábbis nem tetted hozzá, hogy speciális esetben "ennyi és ilyen a megoldás".
Ezért megijeszted a kismamákat - mert valójában normális esetben NEM ennyi a szülés babaápolás.
Biztos hallottál már arról, hogy ingyenes tb-s terhesgondozáson és ügyeleten is születtek egészséges szép babák, és egy kis kád, víz, szappan, olcsó babaápoló,egy rakás vasalható pelenka és anyatejes táplálással félévig nevelkedtek szépen. Én sok ilyet tapasztaltam, a kérdező számára ezt tudom mondani: megoldják, és a szülők később valószínű megenyhülnek.
Hagyjuk már azt a hülyeséget, hogy a kisbaba teszi tönkre az életét.
Mennyi ember van, akik várnak 35-40 éves korukig a gyerekkel, hogy hátha addigra jobb lesz az anyagi helyzetük, mégis végig nyomorognak, egy részük egyáltalán nem is mer szülni, pedig szeretne. És olyanok is rengetegen vannak, akik korán szültek, mégis jól élnek. Nem azon múlik, mikor szül az ember gyereket, hanem hogy mennyi akaratereje van. Ha valaki minimálbéren tengődik élete végéig, mert pl. lusta kitanulni egy szakmát, vagy lusta más városba költözni, ahol esetleg jobb munkahelyek vannak, arról nem a gyerek tehet. Aki tényleg akar tanulni és fejlődni, az fog tudni baba mellett is.
Ha a kérdező esetleg nem lesz sikeres az életben, az nem a gyerek miatt lesz, hanem azért, mert nem saját maga választotta a hivatását és nem szívből fogja tanulni a jogot, hanem szülői nyomásra, és ebbe sokan belebuknak és elmegy a kedvük, mert így tényleg teher az egész.
Most abba ne menjünk bele, hogy mennyibe kerül egy baba, mert ez tényleg sok mindentől függ.
Valaki beszerzi az összes ruhát használtam, 30.000 Ft-ból, míg más ennyiért vesz egy kisruhát. Vagy valaki szerint felesleges a saját gyerekszoba, más lakberendezőt fogad ezért, vagy szobákat alakíttat át.
Akik házvezetőnőt fizetnek, szerintem nem "cselédnek" tartják. Én is tudom, hogy hatalmas segítség tud lenni, amikor valaki hazamegy és nem a házat kell rendbe tenni, hanem azt csinál a szabadidejében, amit szeretne.
Én inkább fizetek magánorvost és magánkórházat, ahol nem úgy beszélnek Velem, mint egy utolsó ...-tal és tényleg foglalkoznak Velünk, saját szobát kapunk és nem 5 másik anyukával kell egy helyen osztoznom.
Szóval számomra hasznos volt a "rongyrázós" anyuka válasza.
"Én inkább fizetek magánorvost és magánkórházat..."
Jobban mondva "én inkább fizettetek a pasimmal..."
Olyan "cuki" vagy, hogy a pasid pénzét a sajátodnak tekinted :D
:)
Fogalmad sincs a pénzügyeinkről.
Te magad írtad: "Nincs keresetem, mert iskolába járok, mellette nem dolgozom. "
Tehát: nem te fizetnéd a magánorvost ;)
Még mindig tartom a véleményemet, hogy olyan "cuki" vagy, hogy a pasid/más pénzét a sajátodnak tekinted :D
Senki sem fog téged felnőttnek tartani, amiért el tudod költeni a pasid pénzét. Neked nem le kellene nézned a normál körülmények között szülő nőket, hanem fel kellene rájuk nézned. Te még arra sem lennél képes magadtól, hogy egy zoknit vegyél magadnak.
A kérdésedre a válasz: teljesen természetes, hogy a szülők nem akarják eltartani a felnőtt gyereküket, aki csak jogaiban érzi magát felnőttnek. Adok-kapok. Az együttműködés lényege, hogy mindenki úgy érezze, jól járt. Neked nem tetszik a szüleid által kitalált rendszer, szóval jogod van a saját lábadra (hahaha..) állni, és másik eltartót keresni. Joguk van hozzá, hogy a támogatásukat feltételekhez kössék. Sőt, joguk van a saját véleményükhöz, ami az élettapasztalatukból adódik, és neked is jogod van a sajátodhoz, ami a te élettapasztalatodból (hahahahaa..) született. Azt nem értem, ha felnőtt vagy, számodra ez miért tűnik zsarolásnak? Azért, mert alanyi jogon nem kapod meg azt, amit akarsz? Elvették a nyalókádat? Nőj fel. Nem romlott vagy, aki bűnt követ el, hanem egyszerűen végtelenül naiv és buta, nagy csalódás lehetsz a szüleidnek. Fogalmad sincs az önállóságról.
Bocsánat, de nem "egy pasi" pénzéről van szó! A jövendő kis család, az apa ez az ember! Egy közösség jöt létre, ami gazdasági közösség is. És megoldjátok, ne aggódj, majd ha nagyobb lesz, te is keresel. Irigyekkel ne törődj soha!
Most itt ajvékolnak, hogy így meg úgy, mintha most kéne dönteni, hogy legyen vagy ne legyen, de azon már túl vagytok : a baba útnak indult, meg fogjátok oldani!
Furcsa ember az irígy,
Torkán mérges a mirígy,
Egyszer úgy, egyszer így,
Az irígynek sohse higgy.
Kedves "A 22 éves rongyrázós anyuka"!
Nos nézzük akkor:
"Nekem 1 éves a kisbabám havi 50 ezernél nem kerül többe"--- oké hasznos infó...."ebbe természetesen benne van a babakötvénye is. "---Ki kérdezte? Kötelező dolog ez? Enélkül nem cseperedik fel a gyerek?
"A szülés mindennel együtt (babaszoba berendezés,babakocsi,doki minden) 1 millió forint volt amit szintén mi fizettünk. Ebből az orvos és gyógyszerek olyan 400 ezer."---hát ne őrjíts meg :D,ha ennyibe kerülne egy baba érkezése,akkor rengeteg gyereknek nem lenne "gyerekszobája"
"A házvezetőnő szép és jó dolog nekünk abba segít heti 1-szer,hogy portalanít és ablakot pucol."--nem tudom milyen házatok van,mert,ha csak ablakot pucolni és portalanítani megy,az maximum pár óra/hét és erre kell Neked házvezetőnő. Elnézésed kérem,ha üvegházban laktok,mert akkor valóban elkel a segítség.
"Természetesen mosogatógépbe pakolok "---nem mondod komolyan?? :DD TERMÉSZETESEN,aha értem,ez tényleg tök természetes,most,hogy mondod.
Ráztad a rongyot!
Az,hogy kifizettél 400 ezret az orvosnak,Te is tudod egyéni eset,a felsorolt problémáid miatt. De biztos,hogy nem általános,ez tény,szóval nem kell itt riogatni senkit,hogy ennyibe kerül 1 szülés.
Az meg ismételten egyéni eset,hogy 150 ezerért "teljesen megszüntette" az orvos a szüléssel járó fájdalmaid... vicces
" Onnantól kezdve a másik orvos olyan precíz volt,hogy havonta mentem vérvételre, mindennel hívhattam,ágynyugalomra intett és igen kért szakvéleményt az epilepsziámról is nem csak legyintett. Nekem ezek miatt megérte a havi 15."
Tudod,ha nincs magánorvosod és veszélyeztetett terhes vagy,akkor is mehetsz havonta laborvizsgálatra + ha kérdésed van válaszolnak.
Egy állapotos nő,aki korábban elvetélt,tudja önmagától is,hogy olykor ágynyugalomra van szüksége...nem kell havi 15 ezret fizetni azért,hogy az orvos azt mondja,pihenjen aranyos :). Erről ennyit.
Igen,hála Istennek él még Anyukám,de ne gondold azt,hogy kaptunk volna Tőle segítséget.
Ez volt és ennyi...
Nekünk mégsem került ennyibe a baba érkezése és elmondhatom semmiben nincs hiánya így sem.Ha nem bánod én nem bocsátkozom részletekbe,mi mennyibe került,azt Te már amúgy is igencsak kifejtetted.
Nagyon jó egészséget és kevesebb rongyrázást kívánok!
Üdv: Adrenalin
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!