Halt már bele abba szülő, hogy a gyermeke azzal házasodott, akit ő nem tudott elviselni?
Egy esetről tudok a környezetemben, és most én is efelé haladok. Anyám napról napra építi le önmagát, szó szerint gyűlöli a választottamat, mert külsőre gyalázatosnak tartja. Igen, írtam már ki kérdést erről, és hiába nem lakom vele, őrjöng, tönkremegy, agyvérzés szélén áll, ismerem jól, és nem bírom elviselni, hogy miattam. Sírva könyörög minden alkalommal, ahányszor felveszem neki a telefont a rengeteg nem fogadott hívásból, hogy tehetek bármit, csak ne házasodjak össze vele. Már lassan összefüggéstelenül beszél. Korábban nem volt baja, ez a tény hozta ki belőle. Meg fog őrülni vagy már meg is van. Orvoshoz lehetetlenség elvonszolni, sokszor mondtam neki, még nagyobb őrület van abból is. És gondoljatok bele, milyen nekem ezt látni, hogy miattam épült így le...!!!!!!!!!
A másik eset a környezetemben úgy történt, hogy amikor a lánya megházasodott egy afroamerikaival, és elköltöztek, az apa halálba itta magát. Anyám pedig az őrület jeleit mutatja.
Mit tegyek, szabad ezt még csinálnom, körömszakadtáig ragaszkodnom a páromhoz? De jobb lenne azzal anyámnak egy fikarcnyival is, visszatérne az esze, ha elhagynám a páromat? Mivel teszek jót? Kérlek, segítsetek, mert én is beleőrülök!!! Nem kamu, borzalmasan komoly kérdés, így csak az írjon, kérem, aki valóban komolyan tud segíteni nekem! Túl vagyok már a napi keserves bőgésemen, borzalmas ezt látnom magam körül!
Ne haragudj, de anyukád a tipikus " mérgező szülő". Magához akar láncolni, ezért zsarol, és ami szörnyű, az egészségi állapotával. Ha most engedsz neki, akkor mindig ezt fogja tenni, akárkit választasz, nem lesz jó neki!
Apám ugyanilyen volt. Egyik páromat sem szerette, mindig kitalált avlami indokot, miért nem (túl fiatal, túl öreg, nem elég jóképű, csóró, szélhámos...stb.) Mondanom sem kell, úgy viselkedett mindegyik választottammal, hogy azok elmenekültek inkább, csak ne kellejen apámmal rokonságba kerülni. Végül egyvalakiben emberére talált, ő a férjem (de 35 voltam, mire összeházasodtunk).
Vigyázz, nehogy úgy járj mint az unokanővérem, akivel hasonlóan viselkedett az anyja. Végül szegénynek nem lett se férje, se gyereke, bár nagyon csinos nő. A "kedves" mama végül 85 évet élt, és az unokatesóm most itt van 50 évesen úgy, hogy senkije nem maradt. Gyereke már nem lehet...
Menjetek, költözzetek el jó messzire anyádtól, ne félj nem hal bele a házasságodba. Majd idővel belátja, hogy csak egyedül marad, ha frocliz benneteket, és meg fog majd békülni (apám is így tett, pedig iszonyú rossz viszonyban voltunk a házasságom miatt). De ne hagyd el a párodat anyád zsarnokoskodása miatt! NE, ne és ne!
Megpróbálom minden irányból beleképzelni magam a helyzetbe :(
Anyukád elmehetne a Mónika show-ba,mert ennek csak akkor van értelme,ha valami nagyon nagy titkot akar leplezni ezzel az egész műsorral...pl. a párod az ő eltitkolt gyereke ...ha nem így van,akkor tényleg orvosi eset már amit csinál,és komolyan ráküldeném a háziorvost,vagy a munkahelyén lévő üzemorvost.
Ha én kerülnék valamilyen szituációba,ahol választanom kellene a párom ,és édesanyám között,az borzalmas lenne.. DE ez részedről nem választás kérdése!!!!!!!!! Itt édesanyád választott, (nekem egy 4 éves kisfiam van) ...szerintem egy anya dolga,hogy olyannak fogadja el a gyerekét amilyen és az ő döntéseit támogassa,és ha rosszul dönt,akkor ott legyek mellette amikor rájön a hibájára és segítsek neki talpra állni! De nem kényszeríthetem döntésekre,választásokra... itt anyád döntött,hogy így nem fogad el téged...akkor meg miért is gondolkozol ezen??????????????
...és többen írták,hogy a párodnak se lehet egyszerű ...ha szereted,akkor ezt nagyon gyorsan helyre kell magadban tenned,mert megölöd a szerelmét...és akkor nem kell választanod,mert ő fog ennek véget vetni.
Egyik legjobb barátnőmet, akit 15 éves korunk óta ismerek, 4 éves korától anyukája nevelte. Elég határozott elképzelési voltak arról, hogy a lányának mit hogyan kéne csinálnia az életben.
Mindezt közel sem olyan durván művelte, mint a te anyukád, de nagyon sokszor próbált benne lelkiismeretfurdalást kelteni olyan élethelyzetekben, amikor az ő elképzelése nem egyezett azzal, amit a lánya szeretett volna. Az volt az álma, hogy a lánya az egyetem elvégzése után majd hazaköltözik Budapestről, a szülővárosában megy férjhez, és közel laknak majd egymáshoz.
A barátnőm meg elvállalt egy pár hónapos nyári munkát Spanyolországban friss diplomásként. Aztán kapott egy még jobb állásajánlatot, és gondolta, marad pár évig. Aztán megismerkedett valakivel, és azért is maradt. A szakításuk után is maradt, meg megszerette Spanyolországot. Évekkel később férjhez ment, és végleg ott maradt.
Anyukája most 79 éves, egyedül él. Sajnos nincsen másik gyereke, sem testvére vagy közeli rokona. Évente kb. három alkalommal látja a lányát és az unokáját, amikor hazautaznak 1-2 hétre.
A barátnőm 45 éves, pár éve egyszer elmondta nekem, hogy valamikor 40 éves kora körül jutott el arra a fájdalmas felismerésre, és vallotta be saját magának, hogy annak idején, huszonévesen őt nem valami vonzotta valahova, hanem valahonnan menekült valami elől, hogy a saját életét élhesse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!