Halt már bele abba szülő, hogy a gyermeke azzal házasodott, akit ő nem tudott elviselni?
Egy esetről tudok a környezetemben, és most én is efelé haladok. Anyám napról napra építi le önmagát, szó szerint gyűlöli a választottamat, mert külsőre gyalázatosnak tartja. Igen, írtam már ki kérdést erről, és hiába nem lakom vele, őrjöng, tönkremegy, agyvérzés szélén áll, ismerem jól, és nem bírom elviselni, hogy miattam. Sírva könyörög minden alkalommal, ahányszor felveszem neki a telefont a rengeteg nem fogadott hívásból, hogy tehetek bármit, csak ne házasodjak össze vele. Már lassan összefüggéstelenül beszél. Korábban nem volt baja, ez a tény hozta ki belőle. Meg fog őrülni vagy már meg is van. Orvoshoz lehetetlenség elvonszolni, sokszor mondtam neki, még nagyobb őrület van abból is. És gondoljatok bele, milyen nekem ezt látni, hogy miattam épült így le...!!!!!!!!!
A másik eset a környezetemben úgy történt, hogy amikor a lánya megházasodott egy afroamerikaival, és elköltöztek, az apa halálba itta magát. Anyám pedig az őrület jeleit mutatja.
Mit tegyek, szabad ezt még csinálnom, körömszakadtáig ragaszkodnom a páromhoz? De jobb lenne azzal anyámnak egy fikarcnyival is, visszatérne az esze, ha elhagynám a páromat? Mivel teszek jót? Kérlek, segítsetek, mert én is beleőrülök!!! Nem kamu, borzalmasan komoly kérdés, így csak az írjon, kérem, aki valóban komolyan tud segíteni nekem! Túl vagyok már a napi keserves bőgésemen, borzalmas ezt látnom magam körül!
# 30
Én nem pontoztam le a hozzászólásodat (egyrészt mert biztos vagyok benne, hogy téged is a jószándék és a segíteni akarás vezérel, mint bárki mást ennél a kérdésnél, másrészt mert nincs nálam a bölcsek köve, nem tudhatom biztosan, hogy adott esetben mi az a taktika, ami beválik.)
De azért nem tartanám célravezetőnek, amit tanácsoltál, mert - annak ellenére, hogy átmeneti megkönnyebbülést hozhatna mind a kérdezőnek, mint az anyukájának, - ha szeretnének összeházasodni, családot alapítani, azt nem lehet a végtelenségig titokban tartani, akkor sem, ha 60 km-re élnek egymástól.
Előbb-utóbb kiderülne, hogy nem mondott igazat, és attól szerintem még jobban kiborulna az anyukája. Amit a kérdező most tesz, abban nincsen SEMMI kivetnivaló, az anyukája viselkedése pedig egy manipulatív érzelmi játszma, érzelmi zsarolás, függetlenül attól, hogy pszichésen teljesen beszámítható-e vagy sem.
Ha viszont hazudna, az már kifogásolható lenne, még akkor is, ha súlyát tekintve nem összevethető azzal, amit az anyukája tesz.
Másrészt nyilván örökös feszültség és félelem lenne benne amiatt, hogy mikor derül ki a hazugság. Nem hiszem, hogy neki kéne a "béke" kedvéért hazugságra kényszerítenie saját magát, és megerősítenie abban az anyukáját, hogy végül csak sikerült átvinnie rá a saját akaratát és elérni azt, hogy 30 éves felnőtt nőként ne élhesse a saját életét, azzal, hogy egyre drasztikusabb módszerekhez folyamodott, beleértve a súlyos bűntudat keltést minden valós alap nélkül, és érzelmileg szó szerint terrorizálta.
Engem biztos nem befolyásolna ez a hiszti a döntésemben.
Ha valami ésszerű indokot mondana (pl. nagyon eltérő szokásai vannak, mint a mi családunknak, vagy dologkerülő lenne), azt érteném.
Ha nem tetszik neki, az az ő problémája. Ha kitagad, az is; egyébként a kötelesrész amúgy is jár neked. Ha nem jön el az esküvődre, ha nem lesz kíváncsi az unokájára, az is az ő döntése.
Értelemszerűen ilyen hozzáállással én se erőltetném a kapcsolatot vele.
Szóval amikor a pároddal vagy, akkor kb nonstop bömbölsz neki arról, hogy anyukád leírhatatlanul ocsmánynak tartja őt? Hát ez abszolút imponáló...
Komolyan, szedd már össze magad. Lehet, hogy a párod a türelem mintaképe, de ezt nem tudom, melyik férfi bírná elviselni túlzottan sokáig. Anyám a zsarolás koronázatlan királynője, és fogalmad sincs, mennyit küzdöttem vele egész életemben, főleg, hogy egyik barátomat sem tudta elfogadni, úgyhogy nagyon jól tudom, milyen olyan szülő gyerekének lenni egykeként, testvéri támasz nélkül, aki előszeretettel tesz keresztbe neked. Küzdj, vagy ne küzdj - döntsd el te, mennyire fontos neked a párod, vagy mennyire akarsz továbbra is anyukád szófogadó kislánya maradni. Mert amit most csinálsz, az nem küzdelem, csupán hagyod, hogy sodorjon az ár.
Vedd fel amikor őrjöng, és mutasd meg az orvosának.
A te kapcsolatodtól nem őrül meg, alapból az. Vagy manipulál ugye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!