Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Halt már bele abba szülő,...

Halt már bele abba szülő, hogy a gyermeke azzal házasodott, akit ő nem tudott elviselni?

Figyelt kérdés

Egy esetről tudok a környezetemben, és most én is efelé haladok. Anyám napról napra építi le önmagát, szó szerint gyűlöli a választottamat, mert külsőre gyalázatosnak tartja. Igen, írtam már ki kérdést erről, és hiába nem lakom vele, őrjöng, tönkremegy, agyvérzés szélén áll, ismerem jól, és nem bírom elviselni, hogy miattam. Sírva könyörög minden alkalommal, ahányszor felveszem neki a telefont a rengeteg nem fogadott hívásból, hogy tehetek bármit, csak ne házasodjak össze vele. Már lassan összefüggéstelenül beszél. Korábban nem volt baja, ez a tény hozta ki belőle. Meg fog őrülni vagy már meg is van. Orvoshoz lehetetlenség elvonszolni, sokszor mondtam neki, még nagyobb őrület van abból is. És gondoljatok bele, milyen nekem ezt látni, hogy miattam épült így le...!!!!!!!!!

A másik eset a környezetemben úgy történt, hogy amikor a lánya megházasodott egy afroamerikaival, és elköltöztek, az apa halálba itta magát. Anyám pedig az őrület jeleit mutatja.

Mit tegyek, szabad ezt még csinálnom, körömszakadtáig ragaszkodnom a páromhoz? De jobb lenne azzal anyámnak egy fikarcnyival is, visszatérne az esze, ha elhagynám a páromat? Mivel teszek jót? Kérlek, segítsetek, mert én is beleőrülök!!! Nem kamu, borzalmasan komoly kérdés, így csak az írjon, kérem, aki valóban komolyan tud segíteni nekem! Túl vagyok már a napi keserves bőgésemen, borzalmas ezt látnom magam körül!

2015. jan. 22. 00:35
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
100%
nálunk apámnak nem tetszett a párom, a miért-re a válasz "csak mert". Mire én erre annyit reagáltam,nem kell akkor szeretni,így jártál(megjegyzem apám pszichopata,alkoholista).Most komolyan anyádat választanád aki képes megsiratni,sértegetni, sőt kitagadni a vagyonból és téged nem figyelembe venni ha hozzámész? inkább a pasit választanám aki tiszta szívből szeret,mint egy ilyen számító,őrült boszorkányt.Ja és a helyedben egyszer utoljára felajánlanám a békekötést ,de ha nem megy akkor megszakítanék vele én magam mindent kapcsolatot,mert itt a szeretet egy kis darabkáját sem fedezem fel anyukádban.
2015. jan. 22. 09:28
 32/45 anonim ***** válasza:
100%
Lehet nem leszek népszerű, de anyád csak manipulálni akar. Elhiszem, hogy szereted őt, de lásd, hogy ő meg csak uralkodni akar feletted. Nyugi, senki sem halt bele abba, hogy a gyereke milyen párt választott magának, hacsak az a pár nem gyilkolta meg. Anyád csak megjátsza magát. Nem miattad épült le! Saját magát építette le. Azzal teszel a legjobbat, ha kerek perec megmondod anyádnak, hogy felnőtt nő vagy, te azt a férfit, ő is szeret téged és punktum. Egy JÓ anya azt nézi, hogy a gyerekének jó legyen és ő boldog legyen. Más nem számít. Ne emészd magad, mert a végén még te fogsz tönkremenni anyád hülyeségébe. Akár még a kapcsolatod is rámehet. És hidd el, utána sem lesz jobb. Mivel anyád csak manipulálni akar, meg uralkodni feletted, ezért ha nem a párod, akkor később talál mást, amivel szekírozhasson. NE HAGYD MAGAD!
2015. jan. 22. 10:02
 33/45 anonim ***** válasza:
100%

# 30

Én nem pontoztam le a hozzászólásodat (egyrészt mert biztos vagyok benne, hogy téged is a jószándék és a segíteni akarás vezérel, mint bárki mást ennél a kérdésnél, másrészt mert nincs nálam a bölcsek köve, nem tudhatom biztosan, hogy adott esetben mi az a taktika, ami beválik.)

De azért nem tartanám célravezetőnek, amit tanácsoltál, mert - annak ellenére, hogy átmeneti megkönnyebbülést hozhatna mind a kérdezőnek, mint az anyukájának, - ha szeretnének összeházasodni, családot alapítani, azt nem lehet a végtelenségig titokban tartani, akkor sem, ha 60 km-re élnek egymástól.

Előbb-utóbb kiderülne, hogy nem mondott igazat, és attól szerintem még jobban kiborulna az anyukája. Amit a kérdező most tesz, abban nincsen SEMMI kivetnivaló, az anyukája viselkedése pedig egy manipulatív érzelmi játszma, érzelmi zsarolás, függetlenül attól, hogy pszichésen teljesen beszámítható-e vagy sem.

Ha viszont hazudna, az már kifogásolható lenne, még akkor is, ha súlyát tekintve nem összevethető azzal, amit az anyukája tesz.

Másrészt nyilván örökös feszültség és félelem lenne benne amiatt, hogy mikor derül ki a hazugság. Nem hiszem, hogy neki kéne a "béke" kedvéért hazugságra kényszerítenie saját magát, és megerősítenie abban az anyukáját, hogy végül csak sikerült átvinnie rá a saját akaratát és elérni azt, hogy 30 éves felnőtt nőként ne élhesse a saját életét, azzal, hogy egyre drasztikusabb módszerekhez folyamodott, beleértve a súlyos bűntudat keltést minden valós alap nélkül, és érzelmileg szó szerint terrorizálta.

2015. jan. 22. 10:12
 34/45 anonim ***** válasza:
100%

Engem biztos nem befolyásolna ez a hiszti a döntésemben.

Ha valami ésszerű indokot mondana (pl. nagyon eltérő szokásai vannak, mint a mi családunknak, vagy dologkerülő lenne), azt érteném.

Ha nem tetszik neki, az az ő problémája. Ha kitagad, az is; egyébként a kötelesrész amúgy is jár neked. Ha nem jön el az esküvődre, ha nem lesz kíváncsi az unokájára, az is az ő döntése.

Értelemszerűen ilyen hozzáállással én se erőltetném a kapcsolatot vele.

2015. jan. 22. 10:41
 35/45 anonim ***** válasza:
92%
minél többször kiírod a kérdést annál inkább meg vagyok róla győződve hogy nem csak az az undorító amit anyád művel, hanem az is amit te! szerencsétlen párod! anyud helyébe fantasztikusan bele tudod magad képzelni, talán csak tizedannyi mértékben, egy órácskára, megpróbálnád magad a párod helyébe is képzelni? mert vázolom: szerencsétlen fülig szerelmes egy érzelmileg borzasztóan manipulálható, anyjától EGÉSZSÉGES távolságot tartani képtelen kislányba, aki ráadásul bevallottan azon vacilál hogy elhagyja??!!??!! a helyébe én dobnálak ki de nagyon sürgősen, menj anyádhoz ha ővele képzeled az életed! szerinted milyen érzés ez a csávódnak? hogy komolyan gondolkozol rajta hogy elhagyod anyád kedvéért? szerinted ez normális??? anyád egy undorító, szemét alak, aki kifejezettem azt szeretné elérni, hogy boldogtalan legyél, de persze tegyél csak az ő kedvére, megérdemli (jó vicc). szerintem ha nem kapod magad össze sürgősen és teszed helyre a saját (anyád nevelése által már "némileg" eltorzított) világképedet a szülő-gyermek viszony normális folyásáról, akkor hamarosan egyedül találod magad, mert legyen akármilyen szerelmes a csávód ezt Ő nem fogja ép ésszel sokáig bírni.
2015. jan. 22. 12:14
 36/45 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán minek győzködöd? Függsz tőle valamiben? Árthat neked? Csapd rá a telefont, mondd neki, hogy maradjon csak távol, nem fog hiányozni. Őrülttel nem nekiállsz vitatkozni, hanem otthagyod.
2015. jan. 22. 12:48
 37/45 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam a többi kommentet, de ne hagyd magad. Anyukád szegyellhetne magát, te meg ne legyél már ilyen nyápic. Amúgy neki akkor senki sem fog tetszeni? De nem is ez a lényeg. Addig nyavajogsz, addig nyivakolsz, míg a barátod megunja. Döntsd el, hogy hagyod magad zsarolni, vagy pedig szereted azt, és azzal vagy, aki megerdemli. Anyad tönkreteszi az életed ha éppen nem venned észre.
2015. jan. 22. 13:06
 38/45 anonim ***** válasza:
100%

Szóval amikor a pároddal vagy, akkor kb nonstop bömbölsz neki arról, hogy anyukád leírhatatlanul ocsmánynak tartja őt? Hát ez abszolút imponáló...

Komolyan, szedd már össze magad. Lehet, hogy a párod a türelem mintaképe, de ezt nem tudom, melyik férfi bírná elviselni túlzottan sokáig. Anyám a zsarolás koronázatlan királynője, és fogalmad sincs, mennyit küzdöttem vele egész életemben, főleg, hogy egyik barátomat sem tudta elfogadni, úgyhogy nagyon jól tudom, milyen olyan szülő gyerekének lenni egykeként, testvéri támasz nélkül, aki előszeretettel tesz keresztbe neked. Küzdj, vagy ne küzdj - döntsd el te, mennyire fontos neked a párod, vagy mennyire akarsz továbbra is anyukád szófogadó kislánya maradni. Mert amit most csinálsz, az nem küzdelem, csupán hagyod, hogy sodorjon az ár.

2015. jan. 22. 13:08
 39/45 anonim ***** válasza:
100%
Számomra anyukád ijesztő. Minimum az őrület határán van. Hogy tud ilyen gyűlölettel beszélni egy emberről, akinek az a bűne, hogy anyád nem tartja szépnek? Ne haragudj, hogy ilyet kérdezek, de orvos látta már? Komolyan kérdezem. Hallottam olyan agydaganatokról, amik olyan viselkedést váltanak ki az illetőből, mintha nem is ő lenne, teljesen olyan tulajdonságok jönnek elő, amit a betegség okoz. Egyébként ha lenne egy pici eszed rájönnél, hogy anyád nem éppen szerethet téged sem, sőt, megkockáztatom, hogy téged is meg fog gyűlölni a párod miatt. Ne haragudj, de ez nem anya. Egy normális anya elkönyveli titokban, hogy nah basszus, a lányom sem a szép pofijáért szeretheti ezt a férfit,de hát üsse kő, ha normális és boldog vele áldás rájuk. Anyád mentálisan sérült és téged is nyomorba akar küldeni. És tudod mit? Kezd sikerülni neki...bömbölsz, engedsz a zsarolásnak...párod meg nyeli a békát...de meddig? Főleg, hogy azt érezteted vele, hogy gondolkodsz a szakitáson. Csak nehogy a végén ő szakitson aztán majd koppansz a földre és mehetsz ápolni az elmeroggyant anyucidat.
2015. jan. 22. 13:53
 40/45 anonim ***** válasza:
100%

Vedd fel amikor őrjöng, és mutasd meg az orvosának.

A te kapcsolatodtól nem őrül meg, alapból az. Vagy manipulál ugye.

2015. jan. 22. 14:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!