Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most akkor nekem is fel...

Most akkor nekem is fel kellett volna jelentenem apámat?

Figyelt kérdés

Újabban nagyon elszaporodtak itt a gyikon az olyan jellegű kérdések, ahol a gyermekek ezerrel panaszkodnak a szüleikre, hogy milyen szemetek, agresszívak, skrizofénok, fogságban tartók - nem engedik el őket sehová -, kegyetlenek stb. Olykor a gyermekek óhajtanák a szülőjüket megnevelni, és ők akarnák őket irányítani a sok válaszoló meg még olykor adja is alájuk a lovat. De miért is? Nekem is volt egy apám, és igen, ha úgy viselkedtem, ha hisztériáztam, ha nem tanultam, akkor kaptam egy-egy pofont, és igen én se voltam elengedve ki tudja milyen drogos társaságokkal moziba, discoba, sőt plázákba se - igaz akkoriban még túl sok nem is igen volt. Igen, volt hogy túlzásba eshetett apám, és olykor tanulás alatt, ha nem azt hoztam, amit elvárt leginkább dacból, akkor is kaptam egy-egy taslit, és? Akkor most nekem is megkellett volna kérdőjeleznem a nevelési hozzáértését? Rohannom kellett volna a rendőrségre, hogy apám megmert ütni, mert rossz voltam? Esetleg menekülnöm kellett volna otthonról? Mióta tilos ráütni a gyerekre, ha egyszer megérdemli?

Igaz, ami igaz sokszor én se kaptam így ki, inkább büntiket kaptam, de ha megérdemeltem, akkor megérdemeltem. És? Egyszerűen nem is értem. Az élettől kapott pofonokért kihez menjek "hisztizni"? :D :P Vagy ezek a gyerekek, akik lázonganak a szülői neveltetés miatt, ők kihez fognak ilyen pofonok miatt elmenni hisztériázni?

2014. nov. 17. 22:59
 71/111 anonim ***** válasza:
88%
Én is befejeztem volna már előbb, de olyanokat írtál, amire muszáj volt válaszolni. És sokkal idegesebb lettél nálam, ami csak azt mutatja, mennyi indulat van benned.
2014. nov. 18. 23:26
 72/111 anonim ***** válasza:
92%

Nem lehet vitázni vele, mert nem lát ki a saját világából. Egyféle valósága van, ami nem fér bele, azt letagadja vagy megtámadja.

Néha én sem tudom megállni, hogy ne válaszoljak az ilyen "érvekre". Nem sok értelme van, legfeljebb annyi, hogy a többi kommentolvasó látja kontrasztot, meg rá lehet világítani egy egy érvelési hibára, meg abszurd állításra. Szóval minimálisan azért tanulságos. :)

2014. nov. 18. 23:38
 73/111 A kérdező kommentje:

71: mitől lettem ideges? :D Te érzel még a nagy vigyorba is gyűlöletet, nem én. Én csak simán nem tűröm a sértegetést, mert ellentétben veled én semmivel sem sértegettelek téged. Alapvető fórum viselkedési norma lenne, de úgy látszik te mint gyikózó nem igen tudod ezt sem.

72: nem is lehet velem sértegetések közepette vitázni. Úgy vitázzatok azzal akikkel akartok. Kül nagyon okosnak hiszed látom magadat, de azért hagy ne idézzek be neked több hszemből is ahol egyet értettem a vitapartnereimmel bizonyos dolgokban, de hát édes mindegy.

Ja, és igen, itt vitáztok meg engem győzködtök, de a kérdésre, a fő kérdésemre egy-két illető kivételével senki se válaszolt. Ehhez külön csak gratulálni tudok!

További jó szórakozást!

2014. nov. 19. 00:09
 74/111 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, a vita közben elhintett smiley-k a passzív agresszióról tanúskodnak. Tehetetlenségről, frusztrációról, dacról.

A gyereknevelésről meg annyit, hogy olvass utána Vekerdy könyveinek, gyermekpszichológus, és nagyon művelt ember. Ha a noname válaszolók nem győztek meg, egy nálad sokkal műveltebb ember gondolatai hátha egy picit elgondolodtetnak.

Üdv, egy pszichológus hallgató

2014. nov. 19. 00:21
 75/111 A kérdező kommentje:
74: hidd el nem hatnak meg a pszichológusok sem, pláne nem az ilyen eszelős elméleteikkel, hogy smilék mire utalhatnak! :D
2014. nov. 19. 00:57
 76/111 anonim ***** válasza:
Csak egy dologra válaszolj. Miért érdekel ez a téma téged ennyire, hogy 8 oldalon keresztül ezen vitatkozol az emberekkel?
2014. nov. 19. 01:15
 77/111 anonim ***** válasza:
100%

Mert szerinted én ezt az órán tanultam, hogy passzív agresszív mosolygó fejecskék? Már kb 16 évesen az akkor barátnőimmel azon nevettünk, mikor valaki ilyeneket használt egy vitában.

Amúgy akkor lássuk: téged nem hatnak meg a pszichológusok, még a háromszor annyi idősek sem, akik évtizedek óta azzal foglalkoznak, hogy mi tesz jót és mi tesz rosszat a gyereknek.

Téged nem hatnak meg az édesanyák akik elmondták a tieddel ellenkező véleményüket, mert "liberálisok"(amúgy elképesztő hogy ez az amúgy pozitív szó mennyire negatív visszhangot kapott az utóbbi években, érdekes)

Azok sem hatnak meg, akikre a pofozkodás rossz hatással volt, mert ők meg "hisztisek" vagy "tinik" esetleg mindkettő.

Ergo téged semmi nem hat meg, senki más véleménye nem érdekel. Akkor minek tetted fel ezt az alapvetően provokatív kérdést? Veszekedés akartál szítani avagy csak a bősu egyetértés tett volna boldoggá, az elégíti ki a sivár, bántalmazott és szétmanipulált lelked.

Szívből remélem hogy meddő vagy, a gyerek érdekében aki neked jutna. Bár ilyen orosz katonatiszt mentalitással lehet, hogy nem is akarna senki veled családot alapítani.

2014. nov. 19. 01:19
 78/111 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg ijesztő, mintha minden smiley vicsorgó krokodilfej lenne.

Egy kérdés, mikor és mivel sértegettelek?

És még valami. Már korábban leírtam, hogy kaptam pofonokat, tehát ha tényleg olyan defektes vagyok, mint gondolod, talán ez is lehet az oka. Én is könnyen dühös leszek, néha nehezen fékezem magam, mert otthon ugyanezt láttam. Az egyetlen különbség köztünk, hogy én felismertem ezt a problémát, te pedig meghunyászkodtál, és még felnőtt korodban sem tudod beismerni, hogy apád hibázott.

Tehát mielőtt felpofozod a gyereked, jusson eszedbe, hogy talán hozzám hasonlóan fog reagálni, és ugyanilyen semmirekellő felnőtt lesz belőle.

2014. nov. 19. 01:21
 79/111 A kérdező kommentje:

76: "Csak egy dologra válaszolj. Miért érdekel ez a téma téged ennyire, hogy 8 oldalon keresztül ezen vitatkozol az emberekkel?"

Látom megint nyúl viszi a vadászpuskát esete áll fenn. Valószínűleg azért tettem fel a kérdésemet, mert érdekeltek rá a válaszok, a válaszok, amiket nem igen kaptam meg, csak unatkozó egyének elkezdtek vitázni velem ezerrel, hogy meggyőzzenek olyan dolgokról, amikkel nem értek egyet. Azért uram bocsá, engedd már meg, hogy amit én nyitottam topikot meg, abban a topikban, ha az én meglátásomat támadják válasz adások helyett, akkor vissza válaszolhassak.

A pszichológiát meg hagyjuk..., ne legyél olyan nagyra azzal a tudományoddal! Én a helyedben inkább nem verném nagy dobra, mint se dicsekedjek vele.

Végül, ha pedig zavar a több oldalas vita, akkor talán ne írjál, és én se reagálok vissza. Ennyi.

2014. nov. 19. 01:30
 80/111 anonim ***** válasza:
88%

Nyugi, szerintem a kérdező is beteg lett elég erősen a szülei miatt, nem csak a pofonok miatt. Egyrészt eltanulta az agressziót, a makacsságot, a szűklátókörűséget (avagy, csak neki lehet igaza, csak az lehet jó amit ő gondol, tesz vagy mond, aki ellenkezik vele, azt rögtön becsmérli, érvei nincsenek) mert az édesapja is ebben az eszmében nevelte.

Másrészt, egyértelmű tagadásban van, minden erővel kapaszkodik abba, hogy márpedig neki jó gyerekkora volt. Ez egy védekezési mechanizmus, egyszer majd lehull a lepel szerintem, ha nem két számjegyű az IQ-ja.

2014. nov. 19. 01:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!