Most akkor nekem is fel kellett volna jelentenem apámat?
Újabban nagyon elszaporodtak itt a gyikon az olyan jellegű kérdések, ahol a gyermekek ezerrel panaszkodnak a szüleikre, hogy milyen szemetek, agresszívak, skrizofénok, fogságban tartók - nem engedik el őket sehová -, kegyetlenek stb. Olykor a gyermekek óhajtanák a szülőjüket megnevelni, és ők akarnák őket irányítani a sok válaszoló meg még olykor adja is alájuk a lovat. De miért is? Nekem is volt egy apám, és igen, ha úgy viselkedtem, ha hisztériáztam, ha nem tanultam, akkor kaptam egy-egy pofont, és igen én se voltam elengedve ki tudja milyen drogos társaságokkal moziba, discoba, sőt plázákba se - igaz akkoriban még túl sok nem is igen volt. Igen, volt hogy túlzásba eshetett apám, és olykor tanulás alatt, ha nem azt hoztam, amit elvárt leginkább dacból, akkor is kaptam egy-egy taslit, és? Akkor most nekem is megkellett volna kérdőjeleznem a nevelési hozzáértését? Rohannom kellett volna a rendőrségre, hogy apám megmert ütni, mert rossz voltam? Esetleg menekülnöm kellett volna otthonról? Mióta tilos ráütni a gyerekre, ha egyszer megérdemli?
Igaz, ami igaz sokszor én se kaptam így ki, inkább büntiket kaptam, de ha megérdemeltem, akkor megérdemeltem. És? Egyszerűen nem is értem. Az élettől kapott pofonokért kihez menjek "hisztizni"? :D :P Vagy ezek a gyerekek, akik lázonganak a szülői neveltetés miatt, ők kihez fognak ilyen pofonok miatt elmenni hisztériázni?
99: "Csak abból tudtál tanulni, mert sohasem ismerted meg a másik útját a dolgoknak."
Ha az előzőnek írt hszemet elolvasod, és az összes többit, és értelmezted volna a fő kérdésemet is, akkor nem teszel ilyen kijelentést. Emiatt a kijelentésed miatt abszolút nem tudlak komolyan venni!
A kérdésed konkrét ugyan, de van egy hozzá tartozó kiegészítő szöveg, ami miatt nagyon sokfelé el lehet menni a témához kapcsolódóan. A leírásod mellett inkább csak egy címlapcím, hogy felkeltse az emberek figyelmét. Bár lehet, hogy csak én szeretnék túl sokat beleképzelni a dologba.
Az emberek szeretnek túlzásokba esni. Velem legalábbis elő szokott fordulni. Ha társadalmilag elfogadott lenne felpofozni egy gyereket, akkor szerinted mi lenne? :)
A múltban sok minden más volt. Minél többet megyünk vissza annál kevésbé volt érték egy gyerek. A nevelés a felnőtteken múlik, ők pedig az ő neveltetésük alapján váltanak, vagy maradnak annál amit ők kaptak. Ha ez a mostani helyzet, akkor tényleg annyira jól csinálták a múltban? A következő generáció is nyilván nevelési stratégiát fog váltani. Akik egyedül nőttek fel azok törekedni fognak rá, hogy az ő gyerekük ne járjon így, vagy nem. Nem lehet tudni. Régen az is teljesen jó volt mindenkinek, hogy a föld lapos és az se volt baj, ha havonta fürödtek. Miért pont a gyermeknevelés ragadna le valahol?
Most is vannak olyan helyek a világon ahol meg lehet ütni a gyereket. Ha jól tudom Kínában egészen "jó" helyen áll a halálokok között a kamaszkori öngyilkosságok száma. Vagy vannak országok, ahol elfogadott megnevelni az asszonyt is és az se számít különlegességnek, ha valakit megerőszakolnak a buszon. Ha az emberek hatalmat kapnak, akkor visszaélnek vele. Szerintem ezért ennyire szélsőséges a reakció már egy pofon esetén is.
Régen sem éreztek másképpen a gyerekek, csak nem tudták kiírni a netre. Nekik tényleg valós probléma amit kiírnak. Szerintem nem túl érett az ilyesmire azt válaszolni, hogy engem bezzeg sodrófával neveltek és egyedül egy kaviccsal játszhattam stb. Előbbre lesz tőle bárki is?
Egyetértek az előzővel. Egyébként meg nehogy azt hidd, hogy most Kánaán van a gyerekeknek, senki nem ér hozzájuk egy ujjal sem, és biztatni kell az embereket, hogy legalább néha csapjanak oda. Az igazság az, hogy még mindig rengeteg gyereket vernek, és nem csak a tanulatlan rétegekben. Elit iskolában tanítottam, és bizony sok elszólást hallottam a gyerekektől, hogy mi van otthon. Legalább három diákra emlékszem, akik szemlátomást féltek az apjuktól (ő jött értük), és ha rossz jegyet vagy beírást kaptak, egész nap tiszta stresszben várták a suli végét. A csúcs az volt, amikor az egyik apuka fogadóórán megkért, hogy nyugodtan "csapjak oda", ha gond lenne a fiával.
Hát igen, a testi fenyítés mókás dolog tud lenni... Mindenkinek javaslom,aki el akarja rontani a gyereke iskolai éveit és elvágni a bizalmát az emberekben.
107es olyan sötét lennél, hogy olvasni se tudsz?
Szerinted a tisztelet a kivételnek mit takarhat? No, további jó buta, idióta kötekedést!
Kérdező!
Te a taslit elfoghatónak ítéled, mert te is kaptál. RÉgebben a gyerekek körmöst és nadrágszíjjal verést is. Ugye az neked sem fér bele? Miért pont a pofon?
AZ erőszak semmire nem megoldás. Régebben sem voltak jobbak az emberek. Nézd meg a történelmet, a sok háborút, kegyetlenséget. Ok, most is van, de most már tudatosabban törekszünk rá, hogy NE LEGYEN erőszak!
Ha egy kicsi gyerek úgy nő fel, hogy számára az erőszak elfogadható bizonyos esetekben, akkor azt is fogja tovább adni!
SEMMILYEN fizikai erőszak nem elfogadható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!