Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most akkor nekem is fel...

Most akkor nekem is fel kellett volna jelentenem apámat?

Figyelt kérdés

Újabban nagyon elszaporodtak itt a gyikon az olyan jellegű kérdések, ahol a gyermekek ezerrel panaszkodnak a szüleikre, hogy milyen szemetek, agresszívak, skrizofénok, fogságban tartók - nem engedik el őket sehová -, kegyetlenek stb. Olykor a gyermekek óhajtanák a szülőjüket megnevelni, és ők akarnák őket irányítani a sok válaszoló meg még olykor adja is alájuk a lovat. De miért is? Nekem is volt egy apám, és igen, ha úgy viselkedtem, ha hisztériáztam, ha nem tanultam, akkor kaptam egy-egy pofont, és igen én se voltam elengedve ki tudja milyen drogos társaságokkal moziba, discoba, sőt plázákba se - igaz akkoriban még túl sok nem is igen volt. Igen, volt hogy túlzásba eshetett apám, és olykor tanulás alatt, ha nem azt hoztam, amit elvárt leginkább dacból, akkor is kaptam egy-egy taslit, és? Akkor most nekem is megkellett volna kérdőjeleznem a nevelési hozzáértését? Rohannom kellett volna a rendőrségre, hogy apám megmert ütni, mert rossz voltam? Esetleg menekülnöm kellett volna otthonról? Mióta tilos ráütni a gyerekre, ha egyszer megérdemli?

Igaz, ami igaz sokszor én se kaptam így ki, inkább büntiket kaptam, de ha megérdemeltem, akkor megérdemeltem. És? Egyszerűen nem is értem. Az élettől kapott pofonokért kihez menjek "hisztizni"? :D :P Vagy ezek a gyerekek, akik lázonganak a szülői neveltetés miatt, ők kihez fognak ilyen pofonok miatt elmenni hisztériázni?

2014. nov. 17. 22:59
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 91/111 A kérdező kommentje:
90: az azért eléggé érdekes, hogy én még egy tanártól se hallottam olyan véleményt, hogy eltöröltetné az osztályzást is szíve szerint. Bocs, hogy ezen állítása miatt, amit ki is fejtettem megmertem kérdőjelezni a kiben létét. Pedig minek után felneveltem 3 gyermeket, abból egy örökbe fogadott volt, és én is jártam iskolákban, innét kezdve gondolhatod, hogy sok tanárt ismerhetek. Tiniktől viszont annál többször hallottam ilyet. Na, de én mentem aludni.
2014. nov. 19. 01:59
 92/111 anonim ***** válasza:
87%
Mit kell ezen vitatkozni. A kérdés egyértelműen provokáció, akik meg egyetértenek vele, azok középkori barmok!
2014. nov. 19. 04:09
 93/111 anonim ***** válasza:
83%
De mi az, hogy nem válaszoltuk meg a kérdést? Mindenki megválaszolta, csak nem értük veled egyet, ezért úgy veszed, hogy nem is válaszoltunk. Mert csak az lehet jó.
2014. nov. 19. 09:53
 94/111 anonim ***** válasza:
83%

"ha a úgy adódik és szükséges én is adni fogok a gyermekemnek pofont."

Ha már felneveltél három kis szerencsétlent, akkor kinek akarsz még pofont adni?

2014. nov. 19. 09:56
 95/111 A kérdező kommentje:

94: a 4.-nek, aki jelenleg még csak 11 éves.

A kérdés nem provokáció, egyenlőre ti provokáltok engem. Bye.

2014. nov. 19. 13:07
 96/111 anonim ***** válasza:
87%
Szóval 11 évest pofozgatni akarod? És ezt előre el is döntötted? Szereted a gyerekeid egyáltalán? Mert ha dühödbe egyszer véletlenül felpofozod, az még megbocsátható. De előre eltervezni?
2014. nov. 19. 13:23
 97/111 A kérdező kommentje:
96: nem unod méga szavaim kiforgatását, és hogy itt lógsz folyamatosan? Én már nagyon unlak, és ha nem vetted volna észre több alkalommal is elköszöntem. De tudod mit trollkodjál csak tovább a társaiddal.
2014. nov. 19. 13:24
 98/111 anonim ***** válasza:
100%

Vannak gyerekek akik jogosan panaszkodnak itt az oldalon, persze nem arra gondolok akinek a szemét szülei nem vettek iphone 6ot. A jogos eseteknél viszont egyértelmű számomra hogy a szülők magasról tettek a gyerekere, és azt tartják nevelésnek hogy kap egy pofont ha kettest hoz a suliból. Fel sem merül, hogy együtt kéne tanulni vele, délutánra haza kéne hozni, nem este 7re az utolsó éjjelis portástól elkérni a gyereket.

Én életemben nem kaptam egy pofont se, max a kezemre vagy a fenekemre ütöttek ha rossz voltam (pl egyszer nem akartam aludni és kb egész éjjel direkt üvöltöttem hogy mindenki felébredjen és inkább játszunk valamit, 5 éves lehettem).

Ha nem akarták hogy rossz jegyeim legyenek, pofon helyett segítettek megelőzni a problémát. És 14 évesen már járhattam plázába, moziba, programokra, és ahelyett hogy megpofoztak volna mert későn érek haza, értem jöttek időben.

Egyesek gondolkodása elég érdekes itt különben.

L22

2014. nov. 20. 11:46
 99/111 Argloss ***** válasza:
88%

A 4. oldalon írtam.

Nyilván nem ismerem sem a gyereket sem a szülőt, éppen ezért fogalmaztam úgy ahogyan. Csak nem írtam le, hogy a te leírásod és azok alapján amiket én láttam más szülőktől, hanem lerendeztem egy szóval. (így)

A látszatneveléssel én arra a típusú nevelésre akartam célozni ami csak mások előtt létezik. Tehát csak akkor próbálkozik meg a neveléssel, amikor meg kell mutatnia másoknak, hogy milyen jó szülő. Ilyen esetben természetesen nem érnek semmit a szavak, mert a szülő sohasem volt igazán szülő szerepben. A gyerek nem igazán tudja hova tenni az ilyen váratlan változásokat. Egy 7 éves gyereknél nem annyira szokványos, hogy ököllel az anyjára támadjon. Ha hisztizik, akkor valami baja van (erre megbüntetik), vagy azt tanulta meg, hogy így elérhet bármit (hogy lehet, hogy most mégsem? eddig mindig azt csináltam amit akartam). Az, hogy megtorolta a nevelési kísérletet az arra utal, hogy az anyja maximum csak szeretgeti, de másra nem igazán fordít figyelmet. (most meg mi a fenéért mond nekem ellent?) Szóval igen, az ilyen szülőknél előfordulhat, hogy a gyerek verni fogja őket. Viszont ez ugyanúgy előfordulhat azokkal is akik néha odasóznak. Elég sokan ölik meg a szüleiket.

Én elhiszem, hogy tanultál a pofonokból. Csak abból tudtál tanulni, mert sohasem ismerted meg a másik útját a dolgoknak. Viszont felnőttként már nem annyira pofozzák fel az embert, szóval nem túl előnyös, ha másképpen nem lehet az embert észhez téríteni. Az ilyen szintű kontrollálással az a baj, hogy idővel megszűnik és akkor mi visz tovább? A kérdéseimmel arra akartam célozni, hogy az írásodból az jön le, hogy az eltérő véleményeket is pofonnal nevelnéd ki egy gyerekből. Tehát olyan szintű kontrollt tartasz normálisnak, ami már káros és felnőttként nem segít az embernek előrébb törni, hanem inkább csak elfogadni a dolgokat. Persze ebből is jól ki lehet jönni, csak nem mindenkinek sikerül.

Engem érdekelne, hogy mit akartál még írni nekem.

2014. nov. 20. 13:32
 100/111 A kérdező kommentje:
98: én nem írtam azt, hogy olyan rengetegszer kaptam volna én is pofont, pont azért kérdeztem, hogyha nagy ritkán is kaptam, mert pont baromira igen is megérdemeltem - persze ezt akkor nyilván nem így láttam én se :) - akkor mi van, és?! Ami pedig a tanulást illeti, írtam többször is, hogy ott nem azért kaptam taslit, mert rossz jegyet kaptam, hanem mert pontosan együtt tanulás alatt látta apám, hogy mihez hogy állok hozzá főleg dacból és nem azért, mert hülye vagyok, ergo szintén lehet a dac rossz fogalmazás és inkább lázadásnak kéne írnom. Persze, hogy elengedtek téged moziba, vagy akár plázákba, de gondolom normális társasággal, gondolom a te szüleid is ellenőrizték, hogy kikkel teszel így, és ha olyanok lettek volna azokkal te se mehettél volna. Itt gyikon egy csomó olyan leírás volt, ami egyértelmű volt, hogy pont az adott társaság miatt nem engedte a szülő el a gyermekét és ő főleg arra hisztizett. Drogos, és idióta társasággal akik csak a rosszba vittek volna bele azokkal bizony apám engem se engedett el. Persze hisztiztem én is emiatt, de azért egy idő után leesett, hogy de jól is tette apám, amit tett. Egyébként apámtól kb. 5ször kaptam egész gyermek korom során pofont. Nem hinném, hogy ettől még felkellett volna őt jelentenem, vagy épp rossz szülőnek kéne tartanom őt, vagy sőt hibáztatnom kellene őt bármiért is. Egyedül a tanulás alatti tasli az, ami a mai napig úgy vélem, hogy talán túlzás volt és ott inkább megmagyarázhatta volna még jobban a doglokat, de igazából az is mindegy, jól időzítette, nem tévedett, és észhez tértem tőle.
2014. nov. 20. 15:00
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!