Most akkor nekem is fel kellett volna jelentenem apámat?
Újabban nagyon elszaporodtak itt a gyikon az olyan jellegű kérdések, ahol a gyermekek ezerrel panaszkodnak a szüleikre, hogy milyen szemetek, agresszívak, skrizofénok, fogságban tartók - nem engedik el őket sehová -, kegyetlenek stb. Olykor a gyermekek óhajtanák a szülőjüket megnevelni, és ők akarnák őket irányítani a sok válaszoló meg még olykor adja is alájuk a lovat. De miért is? Nekem is volt egy apám, és igen, ha úgy viselkedtem, ha hisztériáztam, ha nem tanultam, akkor kaptam egy-egy pofont, és igen én se voltam elengedve ki tudja milyen drogos társaságokkal moziba, discoba, sőt plázákba se - igaz akkoriban még túl sok nem is igen volt. Igen, volt hogy túlzásba eshetett apám, és olykor tanulás alatt, ha nem azt hoztam, amit elvárt leginkább dacból, akkor is kaptam egy-egy taslit, és? Akkor most nekem is megkellett volna kérdőjeleznem a nevelési hozzáértését? Rohannom kellett volna a rendőrségre, hogy apám megmert ütni, mert rossz voltam? Esetleg menekülnöm kellett volna otthonról? Mióta tilos ráütni a gyerekre, ha egyszer megérdemli?
Igaz, ami igaz sokszor én se kaptam így ki, inkább büntiket kaptam, de ha megérdemeltem, akkor megérdemeltem. És? Egyszerűen nem is értem. Az élettől kapott pofonokért kihez menjek "hisztizni"? :D :P Vagy ezek a gyerekek, akik lázonganak a szülői neveltetés miatt, ők kihez fognak ilyen pofonok miatt elmenni hisztériázni?
"Mióta tilos ráütni a gyerekre, ha egyszer megérdemli? "
Akkor ezek szerint te is veréssel fogsz majd "nevelni"?
Így öröklődik tovább a rossz példa.
Khm. A pofon mióta nadrágszíj? Én nem szét verésről írtam, hanem max. pofonról, tasliról. Nem vagyok én olyan öreg, és mivé lesz a liberális nevelés, itt láthatjuk a gyikon is bőséggel. Érdekes, nekem semmi bajom nem származott abból, hogy kaptam egy-két pofont, és igen, ha a úgy adódik és szükséges én is adni fogok a gyermekemnek pofont. És akkor mi is történne? Majd mérgesen fognak rám nézni, hogy mit képzelek magamról, vagy mi?
Egyébként igen, vannak akik tényleg rossz helyzetben vannak, azokkal én is együtt tudok érezni, sőt, na de azért az hál égnek még mindig a ritkább esett. Legalábbis itthon ritkább eset.
Szerintem kérdésed erősen provokatív. Nagyon jól tudod, hogy milyen szülőkre panaszkodnak a gyerekeik.
Még azt sem tudod, hogy a gyermek verését törvény tiltja?
Nagyon büszke vagy magadra? De mi okod is van erre?
Milyen tiniket, kérdező?
Felnőtt szülők sem ütik, pofozzák.... a gyereket normálisabb helyeken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!