Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most akkor nekem is fel...

Most akkor nekem is fel kellett volna jelentenem apámat?

Figyelt kérdés

Újabban nagyon elszaporodtak itt a gyikon az olyan jellegű kérdések, ahol a gyermekek ezerrel panaszkodnak a szüleikre, hogy milyen szemetek, agresszívak, skrizofénok, fogságban tartók - nem engedik el őket sehová -, kegyetlenek stb. Olykor a gyermekek óhajtanák a szülőjüket megnevelni, és ők akarnák őket irányítani a sok válaszoló meg még olykor adja is alájuk a lovat. De miért is? Nekem is volt egy apám, és igen, ha úgy viselkedtem, ha hisztériáztam, ha nem tanultam, akkor kaptam egy-egy pofont, és igen én se voltam elengedve ki tudja milyen drogos társaságokkal moziba, discoba, sőt plázákba se - igaz akkoriban még túl sok nem is igen volt. Igen, volt hogy túlzásba eshetett apám, és olykor tanulás alatt, ha nem azt hoztam, amit elvárt leginkább dacból, akkor is kaptam egy-egy taslit, és? Akkor most nekem is megkellett volna kérdőjeleznem a nevelési hozzáértését? Rohannom kellett volna a rendőrségre, hogy apám megmert ütni, mert rossz voltam? Esetleg menekülnöm kellett volna otthonról? Mióta tilos ráütni a gyerekre, ha egyszer megérdemli?

Igaz, ami igaz sokszor én se kaptam így ki, inkább büntiket kaptam, de ha megérdemeltem, akkor megérdemeltem. És? Egyszerűen nem is értem. Az élettől kapott pofonokért kihez menjek "hisztizni"? :D :P Vagy ezek a gyerekek, akik lázonganak a szülői neveltetés miatt, ők kihez fognak ilyen pofonok miatt elmenni hisztériázni?

2014. nov. 17. 22:59
 61/111 A kérdező kommentje:

Én mindenesetre a részemről befejeztem a lezártam a témát, főleg, hogy a jegyek kiosztása már off téma.

A liberálisoknak, és a lázongó tiniknek még annyit írnék végül, hogy tudjátok mit, ne hogy legyen egy-egy jól irányzott pofon, nehogy rossz jegyeket legyenek, sőt ne legyenek azok se, és még büntetések sem. A világ szép és jó és csak, azért vannak rossz dolgok, mert ezek is mind rossz dolgok! :D :P Aztán, ha minden szép és jó egy ideig, de még is vmi rossz beüt számotokra, akkor ne csodálkozzatok, ha képtelenek lesztek túlélni!

2014. nov. 18. 18:41
 62/111 anonim ***** válasza:
100%

Ha egy gyereket rossz jegy miatt megütnek, akkor ő onnantól kezdve vagy dacból sem fog jól tanulni, vagy félelem miatt fog görcsösen tanulni. Egyik sem jó.

Bátorítani kell, hogy legközelebb majd jobb lesz. Segíteni kell neki, akár külön tanárhoz küldeni, hogy önszántából, magáért tanuljon, ne azért, mert fél a szülőjétől.

Szép is lett volna, amikor érettségire készülés közben idegbajt kaptam, mert nem mert a tanulás, és még anyám ráadásként felpofozott volna. Ehelyett leült mellém, megvigasztalt, letörölte a könnyeimet, és tanult velem.

2014. nov. 18. 18:52
 63/111 A kérdező kommentje:

62: "Igen, volt hogy túlzásba eshetett apám, és olykor tanulás alatt, ha nem azt hoztam, amit elvárt leginkább dacból, akkor is kaptam egy-egy taslit, és? Akkor most nekem is megkellett volna kérdőjeleznem a nevelési hozzáértését? Rohannom kellett volna a rendőrségre, hogy apám megmert ütni, mert rossz voltam?"

Ezt írtam..., ebben sehol nem szerepel az, hogy az az eset baromira helyes cselekedett lett volna, de attól még tudtam, hogy miért kaptam, és lázongások helyett inkább megembereltem magam. A te eseted megint más. Te nem dacból, meg hisztiből nem tudtál jól teljesíteni. Én viszont direkt nem is akartam jól teljesíteni, amit apám nagyon jól tudott, ugyanis lázongtam. És szép szóból sajnos én se értettem, se semmilyen logikus érvelésből. A pofonból viszont igen, többé nem is teljesítettem rosszul, és nem is hisztériáztam, hogy de miért teljesítsek jobban.

2014. nov. 18. 19:00
 64/111 A kérdező kommentje:
63as javítása: a tanulás eseténél nálam elgépeltem és nem pofon volt, hanem "csak" tasli.
2014. nov. 18. 19:05
 65/111 anonim ***** válasza:
88%
Neked a vol Szovjetunióban lenne a helyed. Nem lehet körmöt festeni? 15 éves bizonytalan kamaszként kétségbeesetten próbáltam a világ tudtára adni, hogy ki vagyok, mit szeretek, de anyám nem hagyta. Ezért minden pénteken korábban bementem a suliba, és órák előtt kifestettem. Ha engem rossz jegyért megütöttek volna, többé a közelébe se megyek a könyveknek. Nagyon okos voltam, de utáltam, ha meg akaratát mondani, mit csináljak. Főleg ha erőszakosan. Azzal pont az ellentétét érték el. És ezt kéne már végre felfognod, hogy a gyerekek nagy része nem úgy működik, mint te, és nem mindenkinek ugyanaz a jó. Ami nálad használt, az nálam csak tönkretette a kapcsolatunkat. És 12 év alatt igenis szükség van egy lógásra, volt egy jó napom, és rohadtul nem maradtam le semmiről.
2014. nov. 18. 19:19
 66/111 A kérdező kommentje:
65: hisztizzél csak! Hajrá.
2014. nov. 18. 19:21
 67/111 anonim ***** válasza:
88%
Te meg verd csak a gyereked, remélem meggyűlök! Hajrá!
2014. nov. 18. 19:31
 68/111 A kérdező kommentje:
67: ha te állítólagos felnőtt létedre még most se veszed észre magadat, akkor tudod mit inkább igen is kiverem a gyerekemből a hisztériáját, mint se olyan állítólagos felnőtté váljon, mint te, aki nem, hogy értelmezni se tudja azt, amit írnak mások, de még saját magát se veszi észre! Sőt, azt se veszi észre, hogy mikor kellene abba hagyni, pláne, ha már a vitapartnere rég befejezte volna, de nem te még folytatod, mert már pedig tiéd legyen az utolsó szó. Folytasd, nem számít, de magad járatod marhára le!
2014. nov. 18. 19:34
 69/111 A kérdező kommentje:
Ja, és a sértegetéseidet tartogasd a szüleidnek, ők talán még tűrik tőled, én viszont nem, úgyhogy csá!
2014. nov. 18. 19:37
 70/111 anonim ***** válasza:
100%

Az eredeti kérdésre még senki sem válaszolt.

Nem, nem KELLETT volna feljelentened apádat, de, mivel többször is megütött, feljelentHETTED volna.

2014. nov. 18. 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!