Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most akkor nekem is fel...

Most akkor nekem is fel kellett volna jelentenem apámat?

Figyelt kérdés

Újabban nagyon elszaporodtak itt a gyikon az olyan jellegű kérdések, ahol a gyermekek ezerrel panaszkodnak a szüleikre, hogy milyen szemetek, agresszívak, skrizofénok, fogságban tartók - nem engedik el őket sehová -, kegyetlenek stb. Olykor a gyermekek óhajtanák a szülőjüket megnevelni, és ők akarnák őket irányítani a sok válaszoló meg még olykor adja is alájuk a lovat. De miért is? Nekem is volt egy apám, és igen, ha úgy viselkedtem, ha hisztériáztam, ha nem tanultam, akkor kaptam egy-egy pofont, és igen én se voltam elengedve ki tudja milyen drogos társaságokkal moziba, discoba, sőt plázákba se - igaz akkoriban még túl sok nem is igen volt. Igen, volt hogy túlzásba eshetett apám, és olykor tanulás alatt, ha nem azt hoztam, amit elvárt leginkább dacból, akkor is kaptam egy-egy taslit, és? Akkor most nekem is megkellett volna kérdőjeleznem a nevelési hozzáértését? Rohannom kellett volna a rendőrségre, hogy apám megmert ütni, mert rossz voltam? Esetleg menekülnöm kellett volna otthonról? Mióta tilos ráütni a gyerekre, ha egyszer megérdemli?

Igaz, ami igaz sokszor én se kaptam így ki, inkább büntiket kaptam, de ha megérdemeltem, akkor megérdemeltem. És? Egyszerűen nem is értem. Az élettől kapott pofonokért kihez menjek "hisztizni"? :D :P Vagy ezek a gyerekek, akik lázonganak a szülői neveltetés miatt, ők kihez fognak ilyen pofonok miatt elmenni hisztériázni?

2014. nov. 17. 22:59
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/111 anonim ***** válasza:
64%

"Mióta tilos ráütni a gyerekre, ha egyszer megérdemli? "

Nem hiszem el, hogy 2014-ben még itt tartunk! MI az, hogy megérdemli? Milyen szörnyű bűnt követett el, embert ölt? Vagy csak nem csinált házit? Visszabeszélt, rosszkor volt rossz helyen? eszem megáll.

Ha nem tudnád, akkor a gyerek fizikai (és lelki) bántalmazása bűncselekmény, a családon belüli erőszak kategóriájába tartozik. És nem véletlenül. Sajnálom, hogy téged megütöttek otthon, de ne tekints már ezt normális dolognak!

2014. nov. 18. 00:57
 22/111 anonim ***** válasza:
38%

Amit te leírtál, az a másik véglet. Azt sem érdemes keverni.

Én életemben csak pár pofont kaptam, mind megjegyeztem, és a mai napig fáj. Akkor sem, és most sem tartom elfogadhatónak, mindegyik helyett lett volna egy-egy szó, ami többet ért volna.

A pofon azoknak az eszköze, akik képtelenek, vagy gyávák normálisan és következetesen nevelni a gyereket.

Nyilván nem kell terrorban tartani, de adott helyzetben kellő szigor és határozottság százszor többet ér.

2014. nov. 18. 01:00
 23/111 anonim ***** válasza:
87%
A gyerekverős elméletek ott szoktak elbukni, amikor bejön az életkor kérdése. Meddig neveljük veréssel a gyereket? A kamasz vagy felnőtt gyereknél miért csökken drasztikusan a pofozkodási kedv? Csak nem azért, mert ő már védekezik, visszaüt, vagy máshogy torolja meg, vagy csak egyszerűen otthagy a p.cs.ába? A gyengébbeket valahogy mindig szívesebben "nevelik", persze csakis az ő érdekükben.
2014. nov. 18. 01:06
 24/111 A kérdező kommentje:

Kedves tinik. A kérdésemre válaszoljatok, ha már idejöttetek. Mármint a példára, hogy akkor mi is annál a szitunál a megoldás? Amit leírtam előző hszembe.

Anyuka végig következetesen nevelte addig is a gyermeket, és a gyerek se tőle, se az apjától nem látott se szülői veszekedést, se mást.

Egyébként nem kell engem sajnálni, az én lelkem abszolút nem sérült meg attól a pár pofontól, amit jogosan kaptam, ha akkor abban a pillanatban nem is ismertem be rövidesen beláttam, hogy jogos volt, és megérdemeltem, ahogy valszeg semmilyen más büntetés se hatott volna rám azokban az esetekben. Persze ehhez az "elismeréshez" kell egy nagy adag őszinteség önmagunk felé. Ja, és az apámat sem utáltam soha meg. Sőt! Máig minden tiszteletem az övé, és hálás vagyok neki mindenért.

2014. nov. 18. 01:14
 25/111 anonim ***** válasza:
26%
Pistike, választhatsz: vagy normálisan viselkedsz (amikor földhöz vágja magát), vagy elfelejtheted a túrórudit. Az a szegény gyerek nem hülye, rá fog jönni, ha normálisan viselkedik, ő jár jobban. Kétlem, hogy normálisan nevelték eddig, mert akkor nem jutottak volna el idáig. De tökmindegy, nem fogok veled ezen vitatkozni, mert te ismered őket és láttad, hogy nevelték, mi nem, azt írsz, amit akarsz.
2014. nov. 18. 01:21
 26/111 anonim ***** válasza:
3%
Ja egyébként le merem fogadni, hogy idősebb vagyok nálad, te olyan 20-22 körül lehetsz, úgyhogy nem kéne itt tinizni:D
2014. nov. 18. 01:24
 27/111 A kérdező kommentje:
27: le volt írva a hszembe, hogy anyuka mondta neki, hogy majd ebéd után kimennek és kapni fog túró rudit. Ennyit erről.
2014. nov. 18. 01:30
 28/111 anonim ***** válasza:
96%
Nagyon alszent itt mindenki. Nem vagyok hive a veresnek,az agressziot sem szeretem,de megneznem kozuletek ki nem vert meg soha a gyerek fenekere pl. Ha egy szulo szököevben egyszer racsap a gyerekre,az gonosz,rossz szulo fuuu,de ha a gyerek nincs megnevelve es tinikent drogozik,verekszik stb akkor meg azzal josztok hogy a hulye szulok nem neveltek meg. A lenyeg ezen az oldalon a vita,kötekedes,itt sok mindenkit ez eltet. Szanalom...
2014. nov. 18. 01:33
 29/111 anonim ***** válasza:
58%

Hát, 30 évesen nem mondanám magam tininek, nem tudom, honnan veszed, hogy csak ez a korosztály ellenzi a testi fenyítést. (A mi családunkban pl. már a nagyszüleim is ellenezték, soha nem is ütötték meg a gyerekeiket, de ez mellékszál.)

A kérdésedre nem tudok válaszolni, mert nem ismerem se az előzményeket, se a gyereket, se az anyját. Persze, hogy valahogy szankcionálni kell egy ilyen viselkedést, de biztos, hogy nem pofonnal.

Elhiszem, hogy mentegetni szeretnéd az apádat, de ez ekkor sem normális. Azt mondod, hogy nem sérültél a pofonoktól lelkileg. Oké, elhiszem neked. Szerencséd volt. De történhetett volna másképp is.

Az, hogy apád megpofozott, hiba volt. Meg lehet bocsátani, el lehet felejteni, de akkor is hiba. Nem az az igazi őszinteség, ha "beismerjük", hogy "megérdemeltük" a pofont, hanem az, ha szembenézünk vele, hogy bizony a szüleink sem tévedhetetlenek, és nem minden cselekedetük jó. Attól, hogy a te nevelésednek része volt az agresszió, még nem jelenti azt, hogy feltétlen szükséges. Sőt. Tudom, hogy marha rossz ezzel szembenézni, és marha sok bátorság kell hozzá, de

még mindig jobb, mint itt a gyakorin propagálni a gyerekverést.

2014. nov. 18. 01:34
 30/111 A kérdező kommentje:
31: hiszem, ha látom, hogy te 30 éves vagy. :D De, azért nagyon szépen megfogalmaztad, hogy hogy kezdjem el hibáztatni én is az apámat. :D :P
2014. nov. 18. 01:39
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!