Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért hibáztatnak, mert...

Miért hibáztatnak, mert hozzászoktam a luxushoz és nem adtam fel? Miért hiszik, hogy ők mindent jól csináltak? Sosem lesz jó kapcsolatom velük?

Figyelt kérdés

A családommal nagyon jól éltünk régen, szinte mindent megengedhettünk magunknak, anya nem is dolgozott soha. De apa elkezdett szerencsejátékozni és ez tönkretett mindent, mindenünk odalett. 16 évesen ezt nem tudtam elfogadni és nem tudtam úgy élni, ahogy az "átlag". A kapcsolataim révén sikerült megtartanom azt a színvonalat, amit akartam, de a szüleimnek ez nem tetszett. Ezért ahogy 18 éves lettem, elköltöztem.

Még a ballagásomon sem voltam ott...

Most 24 éves vagyok és az évek során alig beszéltünk. Nem csak az ő hibájuk, mert külföldre költöztem, az életem eléggé őrült, sokat utazom. De nemrég Magyarországon voltam és azt hittem, hogy kicsit megenyhültek. Rá kellett jönnöm, hogy tévedtem és sokkal rosszabb az egész, mint volt. De nem értem, miért hibáztatnak azért, mert én nem egy 3 szobás lakásban akartam folytatni az életemet, hanem még annál is jobb színvonalon élek, mint régen, mert nem adtam fel.

Mondtam, hogy talán adhatnék pénzt és megint olyan lehetne minden, mint akkor. Még a régi házunkat is megvehetnék és anyának sem kellene dolgoznia, de közölték, hogy az én pénzem nem kell nekik, ilyen mélyre sosem süllyednének.

2014. júl. 23. 11:38
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 anonim ***** válasza:
75%
ja, amugy ne erts felre, en nem itellek el azert, ha kitartatod magad valakivel, csak ne vagj fel ra ugy, mintha a te erdemed lenne, mert nem az.
2014. júl. 23. 12:26
 32/63 anonim ***** válasza:
93%

Nemrég volt egy hasonló kérdés. Csak ott egy semmiből jött butus csaj próbálta bebizonyítani, hogy milyen sokra vitte.

(drága ruhák, utak...stb), és nagyon élvezete ezt az életet. Nem lehetett meggyőzni, hogy ha a pasija másnap dobja, egy-két márkás kacaton kívül semmije nem lesz, még magát sem tudná eltartani.

Az előttem szólók már leírták, miért nem kérnek a pénzből a szüleid, nem ismételem őket.

Engem az érdekelne, hogy ez alatt a hat év alatt tudtál-e a saját lábadra állni, és ha dob az aktuális pasid, te is életképtelen lennél-e (a következő pasi nélkül?)

2014. júl. 23. 12:30
 33/63 anonim ***** válasza:
100%

32.!

"En latom rosszul? Egy haz, egy-ket kocsi meg egy ladik annyira nagy gazdagsag? Nekem is meg van ez, akkor en is gazdag vagyok?"

Igen, az vagy, de kérlek, ne gyere Te is azzal, hogy a ballagásodra el sem mentél! :D

2014. júl. 23. 12:37
 34/63 A kérdező kommentje:

Istenem, szerintetek miért k. valaki attól, mert gazdag a párja? Ez már többször is feltűnt, hogy ezzel a szóval a legtöbben úgy dobálóznak itt, hogy a jelentésével sincsenek tisztában. Ne legyetek már ennyire bunkók, meg irigyek.

Elég kevés az esély arra, hogy ennél rosszabbul fogok élni.

Több ingatlanom van (nem panellakások), a bankban elég sok pénzem van. Nem vagyok egy elveszett, buta kislány, aki csak ruhákra, cipőkre, táskákra költi a pénzt.

Van végzettségem is, több nyelven beszélek.

Arra pedig nem látok sok esélyt, hogy a barátom dobjon. Eddig minden párkapcsolatomnak én vetettem véget

32-es, nem, attól nem gazdag valaki, ha van háza, autója és "ladikja" (bár a mi hajónk nem épp egy apró csónak volt).

Attól az, hogy milyenek az adott dolgai. Mert nem egy kis családi házunk volt, és nem egy Suzukink és egy Opelünk és a hajó sem motorcsónak volt.

Kötekedj máshol. :)

2014. júl. 23. 12:37
 35/63 anonim ***** válasza:
22%
Akkor mit kellett volna tennie a kérdezőnek szerintetek? Maradni a nyomorban és vegetálni? Ha adódott lehetőség a korábbi életszínvonal folytatására, akkor még szép, hogy elfogadta azt, nem? Ha nem csalással vagy lopással szerezte a pénzt, akkor mi a bajotok? Akinek van lehetősége és esze, az még szép, hogy a könnyebb utat választja.
2014. júl. 23. 12:39
 36/63 anonim ***** válasza:
74%
Istenem... Valaki leku*rváz, és egyből azthiszed, hogy féltékenyek vagyunk? Ugyan mire? Inkább élek "átlag" szinten, mint elveszítsem a szüleimet.
2014. júl. 23. 12:41
 37/63 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem szolok a ferjemnek hogy a csorok opellel jarnak, es ez nem divik manapsag.. :D

Szerintem a kerdes kamu, szerintem te (ha igaz is lenne) nem itt beszelned ki a gondjaidat..

2014. júl. 23. 12:43
 38/63 anonim ***** válasza:

Nem tudom, jó lesz e a kapcsolatod velük. Minden esetre hívd őket telefonon heti egyszer, tartsd a kapcsolatot, amíg úgy látod, hogy megjavulhat. Ha nagyon nem kíváncsiak erre, akkor nem kell velük találkozni, nem kell hívogatni őket.

Te hoztál egy döntést, (hogy jót vagy rosszat, ezt te tudod), ők nem fogadták el, másik utat választottak. Ettől még nem kellene, hogy szóba se álljatok egymással.

2014. júl. 23. 12:43
 39/63 anonim ***** válasza:
79%
Én meg busszal és villamossal járok. Bár nem kérdezte senki. :D
2014. júl. 23. 12:44
 40/63 anonim ***** válasza:
100%
38.! Persze, a konnyu ut. De onnan, amilyen magasan erzi magat, pont onnan lehet a legnagyobbat esni. Nem irigylem, de ne is varja el, hogy a szulei ezt megertsek..
2014. júl. 23. 12:46
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!