Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért hibáztatnak, mert...

Miért hibáztatnak, mert hozzászoktam a luxushoz és nem adtam fel? Miért hiszik, hogy ők mindent jól csináltak? Sosem lesz jó kapcsolatom velük?

Figyelt kérdés

A családommal nagyon jól éltünk régen, szinte mindent megengedhettünk magunknak, anya nem is dolgozott soha. De apa elkezdett szerencsejátékozni és ez tönkretett mindent, mindenünk odalett. 16 évesen ezt nem tudtam elfogadni és nem tudtam úgy élni, ahogy az "átlag". A kapcsolataim révén sikerült megtartanom azt a színvonalat, amit akartam, de a szüleimnek ez nem tetszett. Ezért ahogy 18 éves lettem, elköltöztem.

Még a ballagásomon sem voltam ott...

Most 24 éves vagyok és az évek során alig beszéltünk. Nem csak az ő hibájuk, mert külföldre költöztem, az életem eléggé őrült, sokat utazom. De nemrég Magyarországon voltam és azt hittem, hogy kicsit megenyhültek. Rá kellett jönnöm, hogy tévedtem és sokkal rosszabb az egész, mint volt. De nem értem, miért hibáztatnak azért, mert én nem egy 3 szobás lakásban akartam folytatni az életemet, hanem még annál is jobb színvonalon élek, mint régen, mert nem adtam fel.

Mondtam, hogy talán adhatnék pénzt és megint olyan lehetne minden, mint akkor. Még a régi házunkat is megvehetnék és anyának sem kellene dolgoznia, de közölték, hogy az én pénzem nem kell nekik, ilyen mélyre sosem süllyednének.

2014. júl. 23. 11:38
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 A kérdező kommentje:

Ha nem csinálták volna azt a cirkuszt még évekkel ezelőtt, nem kellett volna választanom. De igen, a pénzt választottam, vagyis akkor inkább az akkori barátomat.

Nem mondom, hogy megbántam, mert akkor hazudnék.

De szerinted, ha a család marad, akkor most mégis hol vannak? Rengeteget csalódtam bennük az évek alatt.

2014. júl. 23. 12:01
 22/63 anonim ***** válasza:
83%
Nyilván olyan módon gazdagodtál meg, ami nekik nem elfogadható...
2014. júl. 23. 12:03
 23/63 anonim ***** válasza:
69%
No és hogy történt annak idején az elköltözés? Gondolom, sok veszekedés, vita előzte meg, és harag. Akkor jó sok mindent "vághattatok" egymás fejéhez. Nem?
2014. júl. 23. 12:04
 24/63 anonim ***** válasza:
73%

Szüleidnek igaza van, inkább egy 'átlagos' lakás, mint egy luxus ház, amit a lányuk pasija fizet.

Nem a pénz az egyetlen érték az életben.

Ha valaha is dolgoztál volna és a saját keresetedből kélne megélned, önálló lennél, akkor sokkal jobban értékelnéd a keveset is.

Egyébként ha majd idősebb leszel, akkor lejjebb adhatsz az igényeiből, mert az ilyen pasiknak nem fogsz már akkor kelleni.

Majd fogsz te még átlagon aluli módon is élni.

2014. júl. 23. 12:15
 25/63 anonim ***** válasza:
23%
Pénzt keresni nem szégyen, ha mást nem károsítasz meg. Szerintem nagyon is jól döntöttél. Ha nekik nem kell, akkor meg így jártak.
2014. júl. 23. 12:15
 26/63 anonim ***** válasza:
71%

Nem azért hibáztatnak, mert nem adtad fel. Arra biztosan nagyon büszkék lennének, ha okos lennél, tanult, jó munkád lenne, sikeres lennél, és ezért tudnád őket támogatni.

De annak melyik szülő örül, ha a lánya k_rva? :S

2014. júl. 23. 12:17
 27/63 anonim ***** válasza:
85%

Azért elég gáz,hogy neked csak addig kell valaki,amíg van pénze. A szüleid csórók lettek,leléptél. Gondolom ezt csinálod a pasikkal is. Egyet jegyezz meg! Most még fiatal vagy, de lassan megöregszel és akkor nem fogsz kelleni a pénzes csókáknak, mert kaphatnak szebbet, hamvasabbat. Aztán majd mehetsz sírni a szüleidnek a három szobás lakásba!

Egyébként érdekelne, hogy TE mit teremtettél? Ha már a szüleidet így leszólod. Van egyáltalán bármi,amit te magadnak meg tudtál venni? Kifizetni? Vagy csak kitartatod magad? Ezt hívják k.rv.lásnak!

2014. júl. 23. 12:18
 28/63 anonim ***** válasza:
86%

Csak annyira csalodtak benned, mint te bennuk.

Te jossz itt a feladassal? Kvazi a csaladodat adtad fel a penzert&nem voltal kitarto olyan emberek mellett, akik felneveltek&finansziroztak mindent.

2014. júl. 23. 12:23
 29/63 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy "kapcsolataim reven" tobbfelekepp is ertheto, es van olyan ertelmezese, amire joggal vannak kiakadva...

amugy meg az elet ilyen, egyszer fenn, egyszer lenn. De a szinvonalat ne mastol vard, hanem teremtsd meg magadnak.

2014. júl. 23. 12:24
 30/63 anonim ***** válasza:
96%
En latom rosszul? Egy haz, egy-ket kocsi meg egy ladik annyira nagy gazdagsag? Nekem is meg van ez, akkor en is gazdag vagyok?
2014. júl. 23. 12:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!