Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A fiam homoszexuálisokkal...

A fiam homoszexuálisokkal barátkozik. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

A fiam 17 éves, egyedül nevelem.

Kiderült, hogy abból a 6 fiúból, akivel mostanában tölteni szokta az idejét, 5 homoszexuális, 1 pedig biszexuális.

A furcsa az egészben, hogy barátnője van egy éve.

Már meleg szórakozóhelyeken is volt velük, ahol a lány is ott volt (láttam képeket). Szétnéztem a gépén elég alaposan, és nem találtam semmit, ami arra utalna, hogy homoszexuális lenne, sem az előzményekben, sem a facebookján, stb. Állítása szerint a legjobb barátja elmondta neki, hogy meleg, rajta keresztül belecsöppent egy ilyen társaságba, és jól érzi magát velük. De bármennyire nem találok semmi bizonyítékot arra, hogy meleg lenne, nekem akkor sem veszi ezt be a gyomrom. Ha meleg, miért van barátnője, ha meg nem meleg, miért tölti velük az idejét? Szerintem ez sehogy sem normális dolog. Nem vagyok homofób, de biztos nem tölteném a szabadidőm ilyenekkel.

Szerintetek mit tegyek? Higgyek neki? Vigyem el pszichológushoz? Tiltsam el tőlük? Teljesen tanácstalan vagyok, szülőként ilyenkor mit kellene tennem. Csak azt tudom, hogy ez nem normális.

2014. ápr. 22. 18:49
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/124 anonim ***** válasza:
88%

az előzményeket és a fb üziket ki lehet törölni úgy, h amatőr IT tudással rendelkező anyuka ne tudja már megnézni.

üdv

2014. ápr. 22. 19:07
 12/124 anonim ***** válasza:
94%

Te normális vagy? A homoszexuális nem marslakó, hanem simán homoszexuális. Az, hogy a saját neméhez vonzódik, az egy dolog. Ettől függetlenül KÉPZELD EL, HOGY ÉRDEKELHETIK A FILMEK, PC JÁTÉKOK, BÁRMIK!

Hűűha... biztos újdonságot mondtam.

2014. ápr. 22. 19:08
 13/124 anonim ***** válasza:
92%

Lány vagyok/heteró/22éves.

Akarva akaratlanul is, az a pár férfi barátom akim van, azok melegek. Nagyon jó humorérzékük van, igényesek magukra valamint nagyon kifinomult ízléssel büszkélkednek.

A fiad 17 éves. Egy év múlva oda mehet, ahova akar. Ha így folytatod, világgá. Helyében legalább is ezt tenném. Nem hiszem, hogy korosztálytól, nemtől és szexuális beállítottságtól függetlenül bárki csillagozná a kutakodásokat. Ez az ő intim szférája. Szerintem hagyd őt békén, a fiad, szeretned kell őt minden döntésével, minden hibájával, nemi identitásával, boldogságával, sikereivel együtt, azaz mindenestől! Tiszteld, attól, hogy ő a fiad, nem azt jelenti, hogy egy tárgy, amivel bármit megtehetsz!

2014. ápr. 22. 19:08
 14/124 anonim ***** válasza:
95%
#10 Ne légy ennyire primitív. Azért barátkozik velük, mert jól érzi magát a társaságukban. (Úgy értem jófejek vele.)
2014. ápr. 22. 19:10
 15/124 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem semmi közöd az életéhez. Egyébként :

1) Meleg és titkolja (ilyen anya mellett teljesen megértem!!!), vagy

2) Meleg/biszex, és még nem tudja igazán maga sem, vagy

3) Nem meleg, csak jól érzi magát melegek közt, és ezt fel is vállalja annak ellenére, hogy óhatatlanul azzal jár, hogy te és a hozzád hasonló beszűkült agyúak arra asszociálnak, hogy ő is egy közülük.

2014. ápr. 22. 19:11
 16/124 anonim ***** válasza:
96%

1.)

esélyes, h a fiad tart attól, h nem fogadnál jól, ha megtudnád, h meleg v. biszex, ezért akar meggyőzni arról, h nem az. fél az elutasításodtól.

2.)

Lelet, h meleg, és kamubarátnője van, pont azér,t h megnyugtasson.

3.)

szerintem hetero fiú jellemzően nem barátkozik meleg fiúkkal, bár ilyet is ismerek.

+4.)

tanulj egy kis empátiát és elfogadást arról, h minden ember egyenlő, és nem a nemi, faji, vallási stb hovatartozása fogja meghatározni, h milyen ember.

minden ember egyenlő. (nekem pl kínai barátom van, a szüleimnek égnek állt a haja a hírtől. majd megszokják, mást nem tudnak)

+5.)

tini, zöldfülű, éretlen, eszetlen, befolyásolható. lehet nem is meleg, csak ez vm önmagát kereső hóbort. hagyd, h felismerje, h hova is tartozik valójában.

2014. ápr. 22. 19:13
 17/124 anonim ***** válasza:
18%

"A fiam 17 éves"

"Vigyem el pszichológushoz?"

Innen tudom, hogy kamu. Egy 17 éves fiút te már nem "viszel" sehova, meg ez az egész direkt provokatív téma... Nem baj, hosszú volt a tavaszi szünet, jó sok kreatív kamukérdést írtál ma ki, ügyes vagy.

2014. ápr. 22. 19:14
 18/124 anonim ***** válasza:
98%

A legjobb, amit tehetsz: egyet-kettőt áthívsz magatokhoz, csinálsz nekik valami kaját, és megismered őket.

Azért, mert nekik más a nemi irányultságuk, még teljesen normális emberek, sőt megkockáztatom, hogy nagyszerűbb emberek, mint az, aki kutat a gyereke után, el akarja tiltani a barátaitól, és retteg, nehogy a fia "homokos" legyen.

A homokos barátokról: amikor anyám miatt kiültem a sínekre, a vonat elé, akkor engem egy "ilyen" (sic!) rángatott le a sínekről, és órákon át hallgatta a bőgésem, és nagyon sokban segített, hogy kilábaljak a depresszióból.

Anyám tőle akart eltiltani.

Ha akkor sikerül, ma nem ütném a billentyűket, hanem tíz éve fasírtként végzem.

A barátok fontosak, főleg 17 évesen, és ha ekkor megszilárdul, egy életen át elkísér.

Akkor is ott vannak, mikor a családtagok és a rokonok nem. Az igazi barátság olyan ritka ajándék, ami kevesebb embernek adatik meg, mint az életen át tartó szerelem.

A legnagyobb bűn, amit szülőként elkövethetsz, ha ezt a csodálatos ajándékot elveszed.

Elmondta a fiad, miért van velük. A barátja meleg, megismerte a társaságot, és jól érzi magát velük.

Ennél több, jobb, vagy fontosabb indok nem szükséges.

....

Ahogy látom, a te legnagyobb félelmed, hogy netán a fiad is meleg lesz.

Ez se tragédia.

Sokkal többen elfogadják ezt, mint ahogy te most el tudod képzelni.

Sokkal elfogadottabb társadalmilag, ha egy fiatal felvállalja a homoszexualitását, mintha hazudik. Ha elvesz egy lányt, csinál neki pár gyereket, boldogtalanná teszi a családját, saját maga is boldogtalan, és végül 40 évesen feladja a harcot, és otthagyja a családot, hogy egy azonos neművel végre önmaga legyen.

És akkor 23 év múlva kellene azt feldolgoznod, hogy tönkrement a fiad élete, a menyed élete, nem tudod megmagyarázni az unokáidnak, hogy miért él férfival férfi létére, és éghetsz a szomszédok előtt, mert nem marad titokban. Erről a menyed gondoskodik.

Mindez azért, mert éveken át próbál megfelelni a fiad a te elvárásodnak.

Akkor már az is jobb, ha felvállalja, nektek is bemutatja a párját, és mindketten boldogan élnek, egymással.

2014. ápr. 22. 19:14
 19/124 A kérdező kommentje:

Szerintem egy szülőnek egy ilyen extrém helyzetben joga van arra, hogy szétnézzen a kiskorú gyermeke dolgai között, hiszen jót akar neki. Csak tisztán szeretnék látni, ennyi a bűnöm.

Megnéztem a böngészési előzményeket, a facebook és skype beszélgetéseket, és rákerestem a jpg kiterjesztésű fájlokra a gépén. Meg is találtam a privát "gyűjteményét", de csak lányok voltak ott, fiúk nem. Nem tudom, ezen felül mit tehetnék. Nyilván ha nagyon akarja, el tudja titkolni, de egyelőre nincs konkrét okom arra, hogy ne higgyem el, amit mond, azon kívül, hogy nagyon furcsa számomra.

2014. ápr. 22. 19:15
 20/124 anonim ***** válasza:
95%

"Nem vagyok homofób, de biztos nem tölteném a szabadidőm ilyenekkel. "

De, az vagy.

Ne tégy semmit, örülj, hogy nem drogosokkal, bűnözőkkel meg stricikkel haverkodik. Na, akkor kéne körmöt rágni, nem most!

Amúgy ne kutakodj már a cuccaiban! Egyszer kell csak észrevegye és SOHA többé nem fog megbízni benned!

2014. ápr. 22. 19:15
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!