A fiam homoszexuálisokkal barátkozik. Mit tegyek?
A fiam 17 éves, egyedül nevelem.
Kiderült, hogy abból a 6 fiúból, akivel mostanában tölteni szokta az idejét, 5 homoszexuális, 1 pedig biszexuális.
A furcsa az egészben, hogy barátnője van egy éve.
Már meleg szórakozóhelyeken is volt velük, ahol a lány is ott volt (láttam képeket). Szétnéztem a gépén elég alaposan, és nem találtam semmit, ami arra utalna, hogy homoszexuális lenne, sem az előzményekben, sem a facebookján, stb. Állítása szerint a legjobb barátja elmondta neki, hogy meleg, rajta keresztül belecsöppent egy ilyen társaságba, és jól érzi magát velük. De bármennyire nem találok semmi bizonyítékot arra, hogy meleg lenne, nekem akkor sem veszi ezt be a gyomrom. Ha meleg, miért van barátnője, ha meg nem meleg, miért tölti velük az idejét? Szerintem ez sehogy sem normális dolog. Nem vagyok homofób, de biztos nem tölteném a szabadidőm ilyenekkel.
Szerintetek mit tegyek? Higgyek neki? Vigyem el pszichológushoz? Tiltsam el tőlük? Teljesen tanácstalan vagyok, szülőként ilyenkor mit kellene tennem. Csak azt tudom, hogy ez nem normális.
Most ki fogom akasztani a kérdezőt ^^
A páromnak van egy legjobb barátja nevezzük Bélának. Évek óta jóban vannak, sok kocsmázás, koncert, buli.
Egy nap ez a Béla elé állt ,hogy el szeretne mondani valamit, azt hogy ő meleg már évek óta, csak nem merte elmondani mert félt ,hogy nem fog vele barátkozni többet. Soha nem vette észre a párom ,hogy Béla meleg lenne, ugyanúgy fiús programokat csináltak mind bármelyik más haverjával.
Egy szó mint száz a melegek ugyanolyan emberek mint mi, Béla azóta is a barátja és az enyém is most már ^^ sőőt kedves kérdező még a párját is ismerem és ő is rendes ember.
dolgoznak, buliznak , élnek mint mi, soha nem csinálnak semmit nyilvánosan amiből én csak következtetni tudnák arra ,hogy melegek.
Én lány vagyok, és vannak leszbikus barátaim... Mégsem kezdtem el a saját nememhez vonzódni. Most mondani fogok egy hűűű, de nagy újdonságot: attól, hogy valaki más rasszhoz tartozik, ugyanolyan ember, mint mi. Ugyanaz érdekelheti őket is, mint minket, és nagyon értékes emberek lehetnek... Én mindkettőjükről később tudtam meg, hogy a saját neméhez vonzódik, de nem ez a fontos, hanem az, hogy aranyos, kedves, jó emberek, akikkel azonos az érdeklődésünk, szuperül megértjük egymást és akikre támaszkodhatok. És ők is rám. Az csak egy kis érdekesség, vagy egyedi vonás, hogy nem az erősebbik nemet szeretik. De hát nem lehet mindenki egyforma. Gondoljunk bele, ha mindenki olyan utálkozó, befogadásra semmi hajlamot nem mutató ember lenne, mint némelyek, hová süllyednénk (és hányan akarnánk azon nyomban eltűnni erről a bolygóról).
És mit csinálj? Örülj annak, hogy a fiad talált olyan embereket, akikkel jól érzi magát, és akikre támaszkodhat. Én kiskamaszként megtapasztaltam, milyen érzés barátok, megértő, elfogadó, támogató emberek nélkül létezni. Ez olyan 2 évig ment. Nem volt olyan nap, amikor ne gondoltam volna arra, hogy öngyilkos legyek. Gyáva voltam hozzá, ezért vagyok itt (és örülök neki). Azt akarod, hogy a fiad is így érezze magát? Ne tiltsd el a BARÁTAITÓL, akikkel az égvilágon semmi baj, csak egy bizonyos dologban mások, mint mi. Ha meg van barátnője, ő is ismeri őket, látja, mit csinálnak, akkor mit aggódsz? BÍZZ a fiadban, és ne kutakodj a dolgai között! Ha egyszer rájön, az ő szemében örökre eláshatod magad. És FOGADD EL a döntéseit. Esetleg ha véletlen meleg lenne. Aláírtál a fogantatásakor, a születésekor valami szerződést, amiben az állt, hogy egy tökéletes, egészséges, hibátlan gyereketek lesz, akivel soha semmi probléma nem fog akadni, a ti mini verziótok lesz, azt csinálja, amit szeretnétek, úgy, ahogy szeretnétek, azokkal, akikkel szeretnétek? Nem, ugye? Mégis bevállaltátok, mert szerettétek volna, és már elfogadtátok. Most is tessék elfogadni. A SZÜLŐJE vagy.
"Kedves apuka, ugye tetszik tudni, hogy férfiaknál az ilyen fokú homofóbia nagyrészt abból fakad, hogy az illető látens meleg, és ezt igyekszik elnyomni magában a látványos utálkozással?"
1. Igen, hallottam már erről a nem bizonyított ELMÉLETről. Ezek szerint, mivel én utálom a vaníliát, vanília vagyok.
2. Nem hiszem, hogy ez az elmélet igaz lenne.
3. Nem tartom magam homofóbnak.
"Üdv, egy (hetero) pszichológus, akinek van egy fantasztikus meleg fia, és sok meleg barátja, akikért az életét is odaadná"
Ma már minden hülye pszichológusnak vagy menedzsernek megy, szóval hadd ne essek hasra a diplomádtól. Remélem, azért a betegeidet nem ilyen stílusban kezeled, mert igencsak bicskanyitogató.
Egyébként ha meleg lenne, természetesen elfogadnám. Nem örülnék neki, és amit lehet, megtennék, hogy megváltoztassam, de ha tényleg meleg, elfogadom.
Szerencsére nem úgy tűnik, hogy az lenne.
Mint ahogy írtam, nem is ez a gondom, hanem attól féltem, hogy valami pszichés problémája van. Biztos vannak még más heteroszexuális emberek is, akik barátkoznak homoszexuálisokkal, de nem ez a jellemző, szerintem igen ritka jelenség, és nem normális.
Mindössze aggódom érte, ennyi a bűnöm.
A homofóbok nagy része nem tartja magát homofóbnak, illetve nem vállalják ezt fel. Mint ahogy hányszor lehet azt is hallani, hogy "én nem vagyok rasszista, de...".
Aki azt mondja, hogy "Nem vagyok homofób, de biztos nem tölteném a szabadidőm ilyenekkel", az bizony kőkeményen az, akár beismeri, akár nem.
Aki nem homofób, az nem tesz különbséget meleg és hetero között, így fel sem merül benne, hogy aki hetero létére melegekkel barátkozik, annak biztosan valami mentális gondja van.
Aki nem homofób, az nem "b..ikat" és "normális" embereket lát maga körül, hanem kizárólag csak embereket.
"Mint ahogy írtam, nem is ez a gondom, hanem attól féltem, hogy valami pszichés problémája van. Biztos vannak még más heteroszexuális emberek is, akik barátkoznak homoszexuálisokkal, de nem ez a jellemző, szerintem igen ritka jelenség, és nem normális. "
De mégis mi alapja van ennek a marhaságnak, ha tényleg nem tartod magad homofóbnak? Nem mindegy, hogy a barátai melyik nemhez vonzódnak? Attól még más szempontból ezerféle emberek lehetnek ezerféle személyiséggel, ezerféle érdeklődési körrel, stb., stb. Ez kb. az a kategória, mint ha azért féltenéd a fiadat, mert vörös hajú barátai vannak, vagy balkezesek.
Biztos vannak még más heteroszexuális emberek is, akik barátkoznak homoszexuálisokkal, de nem ez a jellemző, szerintem igen ritka jelenség, és nem normális.
ha te bélyeget gyűjtesz, nem barátkozhatsz vadásszal? Ha nő vagy, nem barátkozhatsz férfival? Egy magyar nem barátkozhat egy kínaival?
Pszichés baj az, hogy a fiad az alapján választ barátot, hogy kivel tud jól elbeszélgetni, kivel érzi jól magát, és nem az alapján, amit te elvársz? Tényleg nem érzed, hogy a te viselkedésed sokkal problémásabb?
"Attól félek, hogy valami félrecsúszott a fejében, hogy pszichológusi segítségre van szüksége, mert ilyet egészséges heteroszexuális ember nem csinál!"
Magyarázd meg kérlek,miért ne lenne normális? A HOMOSZEXUÁLIS EMBEREK UGYANOLYAN EMBEREK MINT TE,ÉN,VAGY BÁRKI MÁS,BAKKER. NEM változtatja meg a gondolkodásukat és az életfelfogásukat az,hogy kihez vonzódnak:) Ha meg homoszexuális,akkor NEM tudod megváltoztatni. Beteg vagy. Az ilyenek miért vannak még levegőn,szabadon...Rasszista állat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!