Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek az én szüleim...

Szerintetek az én szüleim rossz szülők?

Figyelt kérdés
Valaki nekem azt mondta, hogy nagyon rossz szüleim vannak, és nem normálisak. Én nem látom így, de már nem tudom, lehet csak megszoktam őket. Arról beszéltünk, hogy nem mehetek sehová, nem engednek el sehová, 17 éves létemre. Nincsenek barátaim, és sok mindenben visszamaradott voltam sokáig, értem én ezt úgy, hogy nem világosítottak fel semmiről, nem beszélgetünk szinte soha, ilyenek. Szerinte nem szeretnek, hanem rabszolgaként tartanak, amiért nem mehetek szó szerint sehová, kocsival vagyok hordva iskolába, és meséltem neki, hogy mindkettőnek ha valami baja van, azt mindig én hallgatom meg, és majdnem hogy döntés elé vagyok állítva, hogy kinek adjak igazat. Anyám csinált nagyon sok hülyeséget életében, megcsalta apámat, ami jórészt rajtam csattant le, mert hogy én miért nem mondtam el apámnak, utána hogy én is azt akartam, hogy új apám legyen, voltak ott minden féle cirkuszok. Más hülyeségei is voltak, de apámnak is ugyanúgy. A szülinapjaim soha nincsenek megtartva, mindig van valamilyen családi bál aznap. Nem tudják, hogy milyen osztályos vagyok, milyen tantárgyakat tanulok, a saját ellenőrzőset én írom alá, ilyenek. Ennek ellenére én szeretem őket, és ami rengeteg, ide leírhatatlan rosszat kaptam tőlük, megbocsájtom nekik. Ha felnövök, nekem kell őket támogatnom, mert más nem fogja, bármit megtennék értük. Mindig mindent megkaptam, ami kellett, lehet hogy nincs annyi ruhám, meg turkálóból öltözködök javarészt, de azért van külön szobám, van laptopom, bútoraim, meg mit tudom én, ruhailag: lehet, hogy jórészt turkálóból öltözködök, de nem lehet mindig mindenre pénz. Elég sokat dohányoznak, és akivel beszéltem, szerinte ez rossz szülőségre vall, hogy cigire mindig van pénz, de nem járok normális ruhákba, nem járhatok el sportolni. Mondta, hogy nem szeretnek a szüleim, azt mondta, hogy szerinte ezért vagdosom magam többek közt,és nem szeretem őket,csak félek tőlük. Szerinte csak megtűrt személy vagyok, valójában nem szeretnek. Ti mit gondoltok erről?

2014. jan. 7. 22:03
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
100%
Hát ennek nagyon rossz vége lesz, ha állandóan magadba fojtasz mindent...egyszer ki fog törni valamilyen módon. Nem lehet ezt csinálni. Ezt a vagdosás miatt mondom. Nem fogod tudni örökké tartani ezt a "békés" állapotot, egyszer össze fogsz omlani. Ha meg a szüleid ennyire nm törődnek veled, akkor valahol szabad vagy és simán kérhetsz segítséget a hátuk mögött. Valahol te is hagytad elfajulni ezt a helyzetet, mert nem szálltál szembe velük, pedig ők se sérthetetlenek, függenek tőled, mint ahogy te is tőlük. Azért szorítanak ennyire sarokba, mert félnek, hogy elveszítenek, mert valamilyen szinten támasz vagy nekik. Ha kicsit összeszednéd magad és felvennéd velük a kesztyűt, lehetne saját életed 17 évesen és nem kéne úgy élned, mint egy robot, akit nem vesznek emberszámba. Egyébként aki szereti a másikat, azt ÉRDEKLI, hogy mi van vele.
2014. jan. 8. 13:02
 42/52 A kérdező kommentje:
De próbálkoztam tenni ellene, abból olyan cirkuszok voltak.. Írtam, hogy régebben amikor új suliba kerültem költözés miatt, próbáltam barátkozni, próbáltam menni ide-oda. Amikor magamtól mondtam, hogy na, akkor most elmegyek, mert nem engedtek el, abból csak az lett, hogy le lettem ordítva. Nagyon sokszor próbáltam már beszélni velük, de mindig az volt, hogyha ilyen szarok, el lehet menni. De valójában nem, ezt csak mondják.
2014. jan. 8. 13:14
 43/52 anonim ***** válasza:
Nem tudom, de szerintem egyedül is jobb, mint ellenségekkel.
2014. jan. 8. 17:22
 44/52 anonim ***** válasza:
Nekem is pont ilyen volt az apám, sőt, még meg is vert, ha olyan kedve volt. De ha kitartó vagy, fel fogják adni, mert gyenge emberek. Velem amúgy olyan volt sokszor, hogy elmentem a barátaimmal suliidőben jó későn, ott ordibált a telefonba, hogy takaródjak azonnal haza, mert szétveri a pofám blabla. Nem mentem és még élek. Na jó, azért nem lesz könnyű kiállnod magadért, készülj fel, hogy kemény lesz. De akkor is jobb az az állapot, mint ez, mert az legalább vezet valahová.
2014. jan. 8. 17:51
 45/52 A kérdező kommentje:
Engem is vert már meg apám, meg meg szokott ütni néha. Én nem tudom mit kéne csinálnom, hova menjek el? Meg kivel? Nincs senkim, akivel mehetnék, csinálhatnék valamit.
2014. jan. 8. 21:40
 46/52 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj meg érte, de olyan mintha Stockholm-szindrómád lenne. Kicsit furcsa ez a paradox helyzet. Ők semmit sem tesznek érted, sőt még visszafelé húznak, te mégis szereted őket. Nyilván egy bizonyos szintig lelkiismeret furdalásod is lenne, ha nem így lenne,hiszen ők a szüleid. De csak ezért nem kell őket szeretni.
2014. jan. 10. 12:14
 47/52 A kérdező kommentje:

Nem tudom, nekem valahogy fel sem tűnik, hogyha nem olyanok velem, mint amilyennek kellene, 17 év alatt gondolom megszoktam. Most kezdtem el ezen agyalni, amikor mondta ez a valaki, hogy szerinte borzalmas szüleim vannak.

Köszönöm a válaszokat!

2014. jan. 10. 14:00
 48/52 anonim ***** válasza:
mindenki egy nagyon vidám és viccelődő embernek ismer - de senkivel sem vagy jóba, se barátok, se rokonok.. sok helyen sántít a sztori. mellesleg azt hittem, még a sulit is arra fogod majd, hogy nem engednek be, mert utánuk takarítasz, vagy ilyesmi. nagyon próbáltam elhinni, hogy igaz, egyáltalán nem is értem, mi értelme lenne ilyenről kamuzni bárkinek is, de elég gyanús, hogy kitalált történet. ha nem, akkor szimplán stockholm szindrómád van..
2014. jan. 12. 23:07
 49/52 A kérdező kommentje:

Pedig elhiheted, hogy nem kamu a történet, nem értem miért nem hiszik el itt sokan. Semmi okom rá, hogy ilyet kitaláljak, amúgy sem vagyok ilyen idióta, hogy kitalált történetekkel tegyem tele az oldalt. Szoktam néha "trécselni" osztálytársakkal, akik ott ülnek körülöttem , mindig viccelődök, mert a depis emberek társaságát még kevésbé keresik. Amúgy sem kíváncsi rám soha senki, csak ha éppen nagyon unatkoznak. A sulit meg nem fogom semmire, egyszerűen azért nem járok be, mert nincs rá energiám sem, meg ingerenciám se, meg nem látom értelmét, minek? Úgysem tudom használni, nem mehetek oda tanulni ahova szeretnék, nem csinálhatom azt, amit szeretnék, csak egy nyamvadt papír miatt járok be már 2,5 éve. Nem kamuztam én semmit, nem tudom miért olyan hihetetlen a történet.

Köszönöm a válaszokat!

2014. jan. 13. 08:55
 50/52 anonim ***** válasza:
épp azt mondtam, hogy nem értem, miért lenne érdeke bárkinek is ezt kamuzni...
2014. jan. 13. 10:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!