Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek az én szüleim...

Szerintetek az én szüleim rossz szülők?

Figyelt kérdés
Valaki nekem azt mondta, hogy nagyon rossz szüleim vannak, és nem normálisak. Én nem látom így, de már nem tudom, lehet csak megszoktam őket. Arról beszéltünk, hogy nem mehetek sehová, nem engednek el sehová, 17 éves létemre. Nincsenek barátaim, és sok mindenben visszamaradott voltam sokáig, értem én ezt úgy, hogy nem világosítottak fel semmiről, nem beszélgetünk szinte soha, ilyenek. Szerinte nem szeretnek, hanem rabszolgaként tartanak, amiért nem mehetek szó szerint sehová, kocsival vagyok hordva iskolába, és meséltem neki, hogy mindkettőnek ha valami baja van, azt mindig én hallgatom meg, és majdnem hogy döntés elé vagyok állítva, hogy kinek adjak igazat. Anyám csinált nagyon sok hülyeséget életében, megcsalta apámat, ami jórészt rajtam csattant le, mert hogy én miért nem mondtam el apámnak, utána hogy én is azt akartam, hogy új apám legyen, voltak ott minden féle cirkuszok. Más hülyeségei is voltak, de apámnak is ugyanúgy. A szülinapjaim soha nincsenek megtartva, mindig van valamilyen családi bál aznap. Nem tudják, hogy milyen osztályos vagyok, milyen tantárgyakat tanulok, a saját ellenőrzőset én írom alá, ilyenek. Ennek ellenére én szeretem őket, és ami rengeteg, ide leírhatatlan rosszat kaptam tőlük, megbocsájtom nekik. Ha felnövök, nekem kell őket támogatnom, mert más nem fogja, bármit megtennék értük. Mindig mindent megkaptam, ami kellett, lehet hogy nincs annyi ruhám, meg turkálóból öltözködök javarészt, de azért van külön szobám, van laptopom, bútoraim, meg mit tudom én, ruhailag: lehet, hogy jórészt turkálóból öltözködök, de nem lehet mindig mindenre pénz. Elég sokat dohányoznak, és akivel beszéltem, szerinte ez rossz szülőségre vall, hogy cigire mindig van pénz, de nem járok normális ruhákba, nem járhatok el sportolni. Mondta, hogy nem szeretnek a szüleim, azt mondta, hogy szerinte ezért vagdosom magam többek közt,és nem szeretem őket,csak félek tőlük. Szerinte csak megtűrt személy vagyok, valójában nem szeretnek. Ti mit gondoltok erről?

2014. jan. 7. 22:03
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
90%

Az, hogy veled veszekednek a magánéleti gondjaik miatt, még nem jelenti, hogy rossz szülők. Csak bizonyára nekik sincs társaságuk, barátaik, így nem tudják kinek elmondani a dolgaikat, ezért vagy ennyire beavatva.

Az ilyen embereknek sokat segít, ha legalább vadidegenektől tanácsot kérnek, pl. ezen az oldalon, ezzel is kiírják magukból a gondjaikat, jobb lenne, ha ők is így tennének, legalább nem téged terhelnének vele.

Ami miatt rossz szülők, az az, hogy a születésnapodra szarnak, meg a sulis dolgaidra, és hát a cigi is ilyen. Rengeteg minden hasznos dologra lehetne költeni azt a pénzt.

Nem ők a világ legrosszabb szülei, de nagyon sokan jobbak náluk. Egy egy 10-es skálán 5-ösre értékelném őket.

2014. jan. 7. 23:16
 22/52 anonim ***** válasza:
42%
Privátban írtam neked.Csak bíztatásokat tudtam,segítséget nem tudok én sem nyújtani sajnos.Remélem,hogy a lelkiállapotod megnyukszik tőle egy picit.A többiekkel ne is törődj unatkozó síkhülye mindegyik nulla élettapasztalattal.Csak seggük van ami jó nagy,mert az arcukig ér.
2014. jan. 7. 23:21
 23/52 A kérdező kommentje:
Nem, valóban nincsenek barátaik, nincs senkijük, nincsenek rokonaink se. Nem is érdekelne, hogy meg kell őket hallgatnom, csak engem miért nem hallgatnak meg? Ha elkezdek mesélni valamit, mindig beleszólnak, senkit nem érdekel. Azt utálom, amikor választanom kell, hogy most kinek adjak igazat, nekik, vagy nővéremnek- mert köztük szokott állni a legnagyobb harc, vagy éppen kinek. De mellém soha nem áll egyik sem. Még egyszer hangsúlyozom, hogy szeretem őket, csak vannak olyan dolgaik, amikkel nem tudok mit kezdeni.
2014. jan. 7. 23:31
 24/52 anonim ***** válasza:
Eléggé rosszak. Életképtelennek nevelnek, de a felnőtt gondjaikba belerángatnak, sem szabadságot nem hagynak, sem törődést nem kapsz, félsz tőlük.
2014. jan. 7. 23:55
 25/52 A kérdező kommentje:
Ezt, hogy életképtelenné neveltek többen is mondták már nekem, de én ettől függetlenül nem tartom magam életképtelennek..
2014. jan. 7. 23:59
 26/52 anonim ***** válasza:
94%

Ennyiből képtelenség megállapítani, hogy vajon mennyire rosszak a szüleid, mert rosszak az biztos.

Az óvás a szeretet egy jele lehet, de nekem furcsa paradox az, hogy nem mehetsz sehová, kocsival visznek iskolába, közben meg minden más téren szarnak magasról rád.

2014. jan. 8. 02:29
 27/52 anonim ***** válasza:
49%
Nem tudom...de aki vagdossa magát, arra én is kicsit furán néznék. Plána hogy anyagilag megkapsz mindent. Egy szikével a saját kezét felvágó gyerektől én inkább tartanék, nem szülinapi ünneplés kell neki hanem pszichológus.
2014. jan. 8. 08:51
 28/52 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is írhatsz üzenetet, szívesen meghallgatlak :).

Amit a szüleid csinálnak az viszont nem normális, szerintem ezt a lelked mélyén te magad is tudod.

2014. jan. 8. 09:22
 29/52 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem szörnyű családod van és lehet, hogy igazából nem is szereted őket, csak azért mondod ezt, mert már annyira félsz tőlük, hogy talán még a gondolataidat is ellenőrzik. Biztosítanak neked anyagilag mindent, azzal nincs gond, kábé mindenki ezen a szinten él és szerintem a turkáló sem egy katasztrófa. Sokkal nagyobb baj az, hogy egy lelki roncsot neveltek belőled...szerinted miért nem látogatják meg őket a testvéreid? Miért nincs egy barátjuk, vagy egy rokonuk se? Ilyen önző emberekkel nem akar barátkozni senki, aki a saját gyerekei életét elveszi, mert ez gusztustalan. Teljesen rád telepednek, elszívják előled a levegőt, nincs semmi szabadságod, ezért nem tudsz a korosztályoddal haladni...ez már kimeríti a bántalmazás fogalmát. Csak az a baj, hogy ezt senki nem látja, mert az emberek hamarabb észre veszik a kék zöld foltokat, mint azt, ha valaki zárkózott és nem tud barátkozni. És a legrosszabb szerintem az, hogy 17 éves vagy és nem lázadsz...lelkileg szerintem olyan szinten lehetsz, mint egy 11 éves, mert annyira elnyomtak. Össze kéne szedned magad, mert baromira nincs rendes családod. önzőek, gonoszak és nagy ívben letojják, hogy neked mi a jó. itt hol a szeretet??? Úgy tudsz kitörni innen, hogyha segítséget kérsz a külvilágból valami felnőttől... Amúgy nem a levegőbe beszélek, nekem is hasonló családom volt, legalábbis apám. Nekem annyi volt a szerencsém, hogy anyám nem valami erős egyéniség, de mégis szorult belé egy kis intelligencia. Ehhez képest apám miatt megjártam a poklot és még most se jöttem helyre teljesen, vagyis önállótlan vagyok. De legalább én lázadtam...az azért nem mindegy. Ne magadat vagdosd, hanem szállj szembe velük és kérj segítséget valami ismerőstől, mert rájöttél, hogy a családod nem normális, elnyomnak és nem szeretnek.
2014. jan. 8. 09:46
 30/52 anonim ***** válasza:
A többiek szerintem amúgy azért mondják a kérdésedre, hogy kamu, mert annyira nem normális ez a helyzet, hogy egy kívülálló ezen elborzad és alig hiszi el.
2014. jan. 8. 09:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!