Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek az én szüleim...

Szerintetek az én szüleim rossz szülők?

Figyelt kérdés
Valaki nekem azt mondta, hogy nagyon rossz szüleim vannak, és nem normálisak. Én nem látom így, de már nem tudom, lehet csak megszoktam őket. Arról beszéltünk, hogy nem mehetek sehová, nem engednek el sehová, 17 éves létemre. Nincsenek barátaim, és sok mindenben visszamaradott voltam sokáig, értem én ezt úgy, hogy nem világosítottak fel semmiről, nem beszélgetünk szinte soha, ilyenek. Szerinte nem szeretnek, hanem rabszolgaként tartanak, amiért nem mehetek szó szerint sehová, kocsival vagyok hordva iskolába, és meséltem neki, hogy mindkettőnek ha valami baja van, azt mindig én hallgatom meg, és majdnem hogy döntés elé vagyok állítva, hogy kinek adjak igazat. Anyám csinált nagyon sok hülyeséget életében, megcsalta apámat, ami jórészt rajtam csattant le, mert hogy én miért nem mondtam el apámnak, utána hogy én is azt akartam, hogy új apám legyen, voltak ott minden féle cirkuszok. Más hülyeségei is voltak, de apámnak is ugyanúgy. A szülinapjaim soha nincsenek megtartva, mindig van valamilyen családi bál aznap. Nem tudják, hogy milyen osztályos vagyok, milyen tantárgyakat tanulok, a saját ellenőrzőset én írom alá, ilyenek. Ennek ellenére én szeretem őket, és ami rengeteg, ide leírhatatlan rosszat kaptam tőlük, megbocsájtom nekik. Ha felnövök, nekem kell őket támogatnom, mert más nem fogja, bármit megtennék értük. Mindig mindent megkaptam, ami kellett, lehet hogy nincs annyi ruhám, meg turkálóból öltözködök javarészt, de azért van külön szobám, van laptopom, bútoraim, meg mit tudom én, ruhailag: lehet, hogy jórészt turkálóból öltözködök, de nem lehet mindig mindenre pénz. Elég sokat dohányoznak, és akivel beszéltem, szerinte ez rossz szülőségre vall, hogy cigire mindig van pénz, de nem járok normális ruhákba, nem járhatok el sportolni. Mondta, hogy nem szeretnek a szüleim, azt mondta, hogy szerinte ezért vagdosom magam többek közt,és nem szeretem őket,csak félek tőlük. Szerinte csak megtűrt személy vagyok, valójában nem szeretnek. Ti mit gondoltok erről?

2014. jan. 7. 22:03
1 2 3 4 5 6
 11/52 A kérdező kommentje:
Én nagyon szeretnék függetlenedni érzelmileg, 12-3 évesen is ezzel próbálkoztam, próbálkoztam barátkozni, de nem mehettem el sehová, nem tudtam mit kezdeni velük.Azóta már annyira megszoktam ezt az egyedüllétet, hogyha most azt mondanák, hogy mehetek bulizni, akkor sem tudnám mit csináljak. Mennék-e, nem mennék, egyáltalán kivel, hova, miben, hogyan? Én még soha nem voltam bulizni sem, azt sem tudom, hogy hogy néz ki egy buli. De nem panaszkodásból írtam tényleg, én szeretem őket, csak kíváncsi vagyok már más véleményére is.
2014. jan. 7. 22:33
 12/52 anonim ***** válasza:
100%
Eloszor egy jo baratno kellene. Azt probalj meg kialakitani a suliban!
2014. jan. 7. 22:45
 13/52 anonim ***** válasza:
100%

Aha utolsó, csak az a baj, hogy ha 17 évesen ilyen szinten van, (kamaszként, amikor lázadnia kéne, megtanulni, hogyan kell szociális kapcsolatokat kialakítani, elkezdeni felnőni, de még ott tart, hogy anyu apu azt mondta, hogy ez így van jól, akkor így csinálom) nem fog 1 év múlva elmenni dolgozni és lelépni, ha eddig a suliba is kocsival vitték. Vagy sürgősen megpróbál változtatni, és behozni a súlyos lemaradásokat, vagy örök életére anyuci apuci szoknyája mellett fog ülni, akik lelki szemetesládának, háztartási alkalmazottnak, és pénztárcának nézik majd. Ha nagy szerencséje van, talán összeszed egy pasit, aki hajlandó lesz elvenni. Ezzel csak az a baj, hogy akinek ilyen gyerekkora volt, az felnőttként ugyan olyan habitusú férjet fog ki magának, mint a szülei. Csöbörből vödörbe.

És nem a levegőbe beszélek, régi barátnőm járt ugyan így. A szülei akkor beszéltek neki először a menstruációról 15 évesen, amikor megjött neki. És a kérdésre, hogy akkor az mire is jó, meg nem válaszoltak! Tőlünk osztálytársaktól kérdezte meg. És mindenben így viselkedtek a szülei vele. Reggel suliba kocsival, suli után egyből haza, hétvégén soha sehova. Aztán 20 évesen dolgozni kezdett, ahol megismerte a férjét, és fél év múlva összeházasodtak. Szegény azt hitte, hogy majd megszabadul a szüleitől, de nem. Ugyan úgy nem mehetett sehova, a pénzét haza kellett adnia, stb stb. A szülei csak azért engedték el a kicsi lányukat, mert van egy húga is, aki a mai napig otthon lakik, és ahogy kinéz a dolog soha nem is fog elköltözni.

De persze ne nekem legyen igazam, próbálj valahogy kitörni ebből. (Bár ha tényleg jó neked így, akkor miért tennéd?)

2014. jan. 7. 22:46
 14/52 anonim ***** válasza:
100%

Te magad írtad most, hogy félsz tőlük. Mert megtudják hogy nem vagy elégedett? Szerinted az normális, hogy úgy érzed, még saját véleményed sem lehet? Mert megharagszanak???

Téged olyan szinten elnyomnak a szüleid, hogy azt te magad már nem is látod. De nekünk, külső szemlélőknek ez teljesen egyértelmű. És a kérdésedre a válasz igen! Rossz szülők! A viszonyotoknak semmi köze nincs egy normális szülő-gyerek kapcsolathoz. Szerintem ezt tudatalatt te is érzed, de az biztos, hogy komoly pszichés problémáid lesznek még emiatt :(

2014. jan. 7. 22:49
 15/52 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy 11.osztályban már megvannak a klikkek, én meg soha nem barátkoztam túl sokat. Amikor elkezdtem "barátkozni" 12-3 évesen az is azért ment, mert új voltam a suliba, és könnyebben ment. Itt már mindenki ismer, kerülnek, mert magamban ülök mindig.. Azt sem tudom hogy kell barátkozni .
2014. jan. 7. 22:51
 16/52 anonim ***** válasza:
100%
Pocsék dolog olyan családban felnőni, ahol tesznek a fejedre… De: Te már túl vagy a dolgon, lassan 18 leszel. Szerintem rajtad múlik, hogy mit kezdesz az életeddel. Hamarosan valószínűleg úgyis elkerülsz otthonról – gondolom szeretnél továbbtanulni valamit – onnantól pedig rajtad áll, hogy hogy lesz tovább. Egy dolog, hogy mit hozunk otthonról és egy másik, hogy mit kezdünk vele. Ne a múlton rágódj, hanem előre nézz. Gondolom (a korodból) nemsokára új iskola (vagy munkahely) – új arcok, új helyek, új élmények. Tiszta lappal indulhatsz náluk, és csak rajtad múlik, hogy mit kezdesz vele. Lehet, hogy semmit – és úgy jársz, mint az előző hozzászóló ismerőse… -, vagy élsz a lehetőséggel önálló, felnőtt és talán boldog nő lesz belőled.
2014. jan. 7. 22:52
 17/52 anonim ***** válasza:
76%
13as sokmindennel egyet ertek de azert nem ilyen veszes a helyzet.Figyelj o maga mondta hogy szereti oket...A 18at nem arra irtam hogy akkor majd egyik naprol a masikra elkoltozik, hanem hogy a szulei is talan tobbet engednek meg neki.Amugy undorito hogy egyes szulok lelki roncsot csinalnak a gyerekeikbol.Viszont van remeny es ellenpelda...Anyam szar terror gyerekkora utan nekem mar egesz...sot mondhatom jot csinalt.Van remeny kitorni hidd el.
2014. jan. 7. 22:53
 18/52 A kérdező kommentje:
Szeretem őket igen, mert a szüleim, és nekik én vagyok csak a 7 gyerekből, egyedül én nem tojom le őket. Szeretnék tényleg változtatni, de nem tudom, hogyan, és félek is tőle, félek megszólalni. A pszichés problémákra meg még tudnék írni példát, de nem szeretném, legfeljebb privátban leírni, nekem elég kínos ez még így névtelenül is. Köszönöm a válaszokat !
2014. jan. 7. 22:56
 19/52 anonim ***** válasza:
70%
16os nagyon jo valasz!!!!!
2014. jan. 7. 22:56
 20/52 anonim ***** válasza:
100%

Nekem írhatsz, láttam én már falon pókot – sajnos -, szóval nem hiszem, hogy lepadlóznék a történettől. Szeretheted őket, persze, hogy szereted őket, hiszen a szüleid, még akkor is, ha nem épp mintaszülők. De ettől még itt az ideje, hogy elkezdj önálló életet élni. Ha szeretnél egyszer az életben boldog(abb) lenni, jó párt találni és jó szülő lenni stb., akkor muszáj kiállnod magadért, más megoldás nincs. Változtatni sosem könnyű, sőt! Többnyire véres és fájdalmas – átvitt értelemben persze. De csak is te tudod véghezvinni, és senki más.

22:52

2014. jan. 7. 23:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!