Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Titeket vertek a szüleitek?...

Bárzsing kérdése:

Titeket vertek a szüleitek? (Többi kérdés lent)

Figyelt kérdés

Milyen gyakran fordult ez elő? Hány éves korotokig?

Nevelési célzattal vagy csak úgy is?

Indulatból tették?

Kialakult-e nálad valamilyen pszichés gond?

Kort és nemet is kérnék.

Köszönöm a válaszokat!

2013. dec. 13. 08:46
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim válasza:

13/L

Engem anya szokott verni teljesen ok nélkü is. pl.: egy pár hete letört a fogam, mert bevertem és utána nagyon mozgott. Féltem, hogy ki kell majd húzni. Egy pár nappal utána annyit mondtam a hugomnak, hogy menj az ágyamról, ő nem akart elmenni ezért szószerint, nekem rontott. -közben szájba ütött, a fogam elkezdett vérezni és azt hittem ki fog esni, nagyon megijedtem és sírtam. Amikor anya bejött nem tudott semmit, csak annyit látott, hogy vérzik a szám és nagyon sírok. nem hagyta, hogy elmagyarázzam neki mi történt, hanem egyből én kaptam. És amikor megkérdeztem, hogy most miért vert meg azt mondta, hogy mert minek kell ilyen hülyeségért sírnom.

2014. jan. 3. 23:33
 52/60 anonim ***** válasza:

én és a tesóm kaptunk

hány éves korunkig? hmm...11 talán

úgy emlékszem akkor kaptunk ha nagy hülyeséget csináltunk,

de volt fenekelés, fakanál (ahogy leírtam a szót most nevetek, olyan abszurd, vagy nem is tudom)pofon, térdepelés meg kiabálás, utóbbit szerettem a legkevésbé

a térdepelés az meg olyan volt, hogy anya egy szobába tett minket és aztán 10-15 perc után elkezdtük a tesómmal párnát meg szivacsot gyűjteni, hogy kényelmesebb legyen közben meg újságot lapozgattunk ( a térdepelés csak olyan 5 éves koromig volt bevett szokás) szóval mindig megpróbáltuk a helyzetből kihozni a legjobbat :)

áltlában anyától kaptunk (inkább ő nevelt minket) apától igen ritkán(ő az a tipikus apa) de ő erősebbet ütött, szal ha tőle kaptunk akkor nem rossz fát tettünk, hanem egyenesen olajat locsoltunk a tűzre...

a nyarakat nagyinál és nagyapánál töltöttük, nagyapa elég régen meghalt már szal emlékszek dolgokra, de a legviccesebb ami megtörtént: nagyapa vacsorázott az előszobába (tisztán emlékszek túróstésztát) nagyi pedig a fürdővizet készítette nekem és a tesómnak, mi már mesztelenek voltunk amikor odamentem nagyapám elé megfogtam a fütyimet és azt mondtam neki: "nagyapa, kapd be" :D elfutottam bebújtam a megvetett ágyba, nagyapám meg elvert :D na ez vicces volt

még emlékszek h felbosszantottuk őket, kifutottunk az udvarra ők jöttek utánunk és "bekerítettek" minket...nem volt menekvés, de akkor is ott volt az izgalom, hogy meneküljünk :)

később amikor már csak nagyim vigyázott ránk és felharagítottuk akkor jött a vesszővel, de akkor is mindig azt cisnáltuk, hogy már előre építettünk egy bunkert magunknak a szobában(minden gyerek szeret bunkert építeni de mi tovább mentünk és állékonysági vizsgálatott végeztünk rajta vagyis nagyi végzett rajta), teszteltük emnnyire véd...:)

meg persze kerestük mi is azt a vesszőt, és ha megtaláltuk eldugtuk nagyi elől :D

volt olan is hogy sáros esős mindenszentkekkor öltönyben kimentünk tesómmal a falu határába...hát anya kissé ideges lett..:)

egyszer volt megalázó amikor anyától nyílvánosan más emberek előtt pofont kaptam

szóval mindent egybevéve voltak ezek között is vicces pillanatok amire most visszaemlékezve csak nevetek

de a gyerekemet ha lesz, nem fogom bántani

érdekes most visszagondolva fizkai volt csak a dolog lelki terrorra nem emlékszem, úgyhogy a jobbikat kaptuk

2014. jan. 11. 16:17
 53/60 anonim ***** válasza:
30%

Egy két seggre-veréstől senki sem fog sérülni.

Jól tették, hogy inkább rám sóztak néha, mintha egy óráig üvöltöztek volna velem.

Tanártól is kaptam pofont, azt sem bántam meg, utána volt fegyelem.

2014. jan. 11. 16:28
 54/60 anonim válasza:
100%

Egyszerűen néhány történetnél tátott szájjal ültem, hogy egyesek ilyen körülmények között nőttek fel. Úgy gondolom, egy-két pofon, ha visszabeszél egy gyerek vagy nem helyénvalón viselkedik, megengedhető, sőt néha szükséges is, de az, hogy folyamatosan, percekig vagy órákig (!) verje egy szülő a saját gyermekét... Felháborító.

A szülők nem is gondolnak arra, hogy ezek a bántalmazások mekkora nyomot hagynak gyerekük életében? Hogy ezek az emberekkel való kapcsolatukat is mennyire befolyásolják majd? Zárkózott, depressziós, különböző gondokkal küzködő gyerekeket nevelnek fel, s bocsájtanak majd ki a nagyvilágba... Nem éreznek egy kis bűntudatot vagy lelkiismeretfurdalást sem? Persze, vannak kivételek, és nem szeretném megbántani senki szülőjét sem, de nem hagyhatom ezeket a bánásmódokat szó nélkül.

Már az megrendített, hogy ennyi szülő üti meg ittas állapotban gyermekét. De jobban belegondolva az, hogy egyáltalán részegen megy haza, és kész alkoholista... Nincs semmi önérzete? A saját gyermekén vezeti le a feszültséget? Méghozzá elég erőszakosan, ahogy olvastam.

Én hálát adok istennek, hogy egy ilyen kiegyensúlyozott családban élhetek, a szüleim mindent megadnak nekünk, és itt nem luxuscikkekre gondolok. A tudásukat, szeretetüket, türelmüket és számtalan dolgot megadnak nekünk, azaz átadnak. Mindent megtesznek azért, hogy sikeresek legyünk az életben.

A nevelésről pedig: úgy vélem, a lehető legjobban nevelnek. Igaz, kiskorunkban, ha visszabeszéltünk, kaptunk pár kisebb ütést a popónkra apánktól, illetve anyánktól pofonokat, de ezek ritkák voltak. Úgy gondolom, nem is az volt a lényegük, hogy fájdalmat okozzanak. Azért úgy csinálták, hogy megérezzük, és tanuljunk belőlük, de nem maradtak nyomai. Hanem az, mikor pl. a barátaim előtt történt ez. Anyu odajött, én pedig lekezelően, neveletlenül szóltam vissza, mire odajött, és megpofozott. Nem volt nagy, de irtó megalázó volt. Ezt egy életre megjegyeztem, az egyszer biztos. Nem indulatból csinálta, vagyis inkább nem hirtelen haragból. Meggondoltam, nyugodtam csinálta.

Azonban ilyen talán ha kétszer történt, egyébként leszidással, kiabálással büntetnek, hozzáteszem, mindig okkal. Tinédzser vagyok, ebben a korban szerintem mindenkivel vannak kisebb-nagyobb problémák, de minden nevelés kérdése.

Szóval az ilyen történetek olvasásánál, melyeket fent olvastam, jövök rá, milyen szerencsés vagyok.

Akik pedig így nőttek fel...hát kívánom, hogy sikerüljön kiegyensúlyozott emberekké válniuk, noha ez nem könnyű. És tegyenek annak érdekében, hogy a jövő nemzedéke, azaz az ő gyermekük/gyermekeik normális körülmények között nőjjön/nőjjenek fel. :))

14/L

2014. jan. 11. 16:31
 55/60 anonim válasza:
nőjön* khm:Ddd
2014. jan. 11. 16:39
 56/60 anonim ***** válasza:
100%
Anyu vert, sokszor és sokszor kegyetlenül. Fakanállal, műanyag szabócentivel- az nagyon fájt. Miért? Mert feszült volt, mert idegesítette a hangom, mert apai nagyira hasonlítottam, akit utált. Megbánta? Nem, mai napig azt mondja, hogy megérdemeltem. Pszichés gond: depresszióra hajlamos vagyok, félek bárkit közel engedni magamhoz. És megesküdtem, hogy soha nem szülök, nehogy olyan legyek, mint az anyám! 35/N
2014. jan. 11. 18:16
 57/60 anonim válasza:

Meg mindig vernek havi 4-5szor

15eves lany vagyok

Feszultseget vezeti le rajtam

Psziches gond :

Korai depresszio, pszichológushoz kell jarnom

2014. jún. 1. 22:19
 58/60 anonim válasza:
Nagyon ritkán apró fenékre ütések, nem vészes, törés van, de inkább azért, mert lelkileg terrorizáltak. Az azért durva emlék, amikor apa azért vert meg 4 évesen, mert estis volt, hónapok óta nem láttam, haza jött es aludni akart en pedig csak azt akartam, hogy picit törődjon velem. En úgy vagyok vele, hogy ha valaki veri a saját gyerekét akár csak pár popo ütést ad, az még nem áll készen az anya/apa-sagra.
2014. aug. 21. 19:54
 59/60 anonim ***** válasza:
Úristen... Apám egyszer csapott meg, utána ZOKOGVA (bocsi a nagybetűkért) kért bocsánatot.
2018. máj. 8. 12:59
 60/60 anonim válasza:

Engem rendszeresen.De inkább a nagymamánk.Sokszor vagyunk málunk mert a szüleink dolgoznak.Ha nem ettük meg az ebédet fakanállal nagyon elfenekelt.Az bátyám sokszor kapott,pl egyszer későn ért haza a suliból,és meztelen seggére kapta a fenekelést.

Az volt hogy volt egy fenekelő szék a sarokban,és ha rosszak voltunk ráült mi a térdére feküdtünk letoltuk a nadrágot gatyát/bugyit,és egy fakanállal

elfenekel.

11/L (én)

15/F (bátyám)

2020. jún. 29. 16:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!