Titeket vernek/vertek a szüleitek (gyermekkorotokban)?
Nekem is ez a véleményem. Nem szabad verni.
Sajnos engem vertek, elég sokat. Napi szinten. Szíj, fakanál, vessző, s.t.b. Vagy elég volt a kéz is. A legkisebb az volt, amikor pofont adtak. De úgy, hogy a fal adta a másikat.
Nekem van két lányom, soha nem emelnék rájuk kezet. Néha elfog az érzés, hogy legalább megpofozzam, de nem teszem meg. Ez azért van sajnos, mert még bennem vannak a gyermekkori emlékek.
Engem sokszor megütött anyám, és sajnos legtöbbször nem nevelési célzattal, hanem indulatból. Nehéz természetű gyerek voltam, főleg kamasz koromban, könnyen ki tudtam húzni a gyufát, de ez nem mentség szerintem, a mai napig neheztelek anyámra emiatt.
Nekem még csak 2,5 hónapos a babám, de én nem szeretnék soha kezet emelni rá. Az a véleményem, hogy lehet úgy normálisan gyereket nevelni, hogy elmagyarázzuk neki, hogy mit miért nem szabad. Nyilván ez a nehezebb út, egyszerűbb egy pofont lekeverni mint hegyibeszédet tartani, de én nem akarom, hogy a gyerekem azért legyen jól nevelt, mert fél tőlem, hanem azért, mert megérti, hogy mit miért nem szabad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!