Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Titeket vertek a szüleitek?...

Bárzsing kérdése:

Titeket vertek a szüleitek? (Többi kérdés lent)

Figyelt kérdés

Milyen gyakran fordult ez elő? Hány éves korotokig?

Nevelési célzattal vagy csak úgy is?

Indulatból tették?

Kialakult-e nálad valamilyen pszichés gond?

Kort és nemet is kérnék.

Köszönöm a válaszokat!

2013. dec. 13. 08:46
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
96%

Nem tudom milyen gyakran, kb. heti rendszerességgel, talán olyan 10-12 éves koromig. 13-14 évesen már biztosan emlékszem hogy nem, mert megpróbáltam visszaütni, akkor leesett apámnak, hogy talán nem kéne.

Egyébként kézzel ütött főleg, valamint lekötözve hidegzuhany alá rakott, ezenkívül csak szobafogság és ételmegvonás volt.

Nevelési célzattal elsősorban. Nem voltam egyébként rossz gyerek édesanyám szerint, csak akaratos. Pl. ha nyavalyogtam, hogy maradjunk még 10 percet a játszótéren, azért kaptam és hasonlók. Rosszalkodni nem igazán rosszalkodtam.

Indulatból, igen.

Hát... depresszióra való hajlam, öngyilkossági kísérletek, szociális fóbia, tömegiszony (nem bírom ha hozzámérnek, pánikrohamot okoz ismeretlenektől, a tömeg a legrosszabb, és nem szívesen beszélek emberekkel, nagyon nehezen ismerkedem, stb.), megfelelési kényszer (nem tudom igazából hogy mondjam. Ha úgy érzem, vagy olyan visszajelzéseket kapok, hogy valamit nem megfelelően csináltam, akkor pánikrohamot kapok, nem tudok levegőt venni, stb.).

Mindenesetre igyekszem ezeken túllendülni és normális emberként hozzáállni az adott szituációkhoz. De pl. tömegközlekedésen vagy egy bevásárlóközpontban sokszor gondban vagyok, ha ismeretlenek karja, stb. hozzámér véletlenül, pánikba esek, ez egy nehezen kontrollálható reakció...

2013. dec. 13. 10:58
 12/60 anonim ***** válasza:
93%
25/N voltam
2013. dec. 13. 10:58
 13/60 A kérdező kommentje:

Azért ez a lekötözve zuhany alá rakás elég durva. Nekem ilyen kötözés nem volt, egyszer csúnya beszéd miatt szigetelőszalaggal leragasztotta anya a számat egy napig, de ez volt a legtöbb.

Viszont elég hasonló pszichés gondjaim vannak, bár pánikolni nem szoktam. Öngyilkossági gondolatok, késztetések, közel már voltam kísérlethez, de próbálkozni még nem próbálkoztam. Nagyon sokáig, főleg gimiben ha hozzámértek, összerezzentem. Otthon ha valaki hirtelen mozdulatot tett, behúztam a nyakamat, erre mindig kiröhögtek, hogy mit ijedezem. Nehezen ismerkedem, bár a pszichológus még nem mondott véleményt, de szerintem már eléri a szociális fóbia szintjét, bár az egyetem alatt nagyon sokat sikerült a magam erejéből javítanom ezen.

2013. dec. 13. 11:19
 14/60 anonim ***** válasza:
98%
Sajnos sokszor kaptam ok nélkül is... Visszatekintve rohadtul nem voltam olyan rossz gyerek, hogy megérdemeltem volna.
2013. dec. 13. 11:42
 15/60 anonim ***** válasza:
97%

Ha feltehetek egy kérdést: akik itt válaszoltak és vannak testvéreik, őket is fenyítették nálatok?

Nálunk csak én kaptam.

2013. dec. 13. 11:48
 16/60 anonim ***** válasza:
95%

Engem nem vertek, de volt helyette lelki terror. Belém lett sulykolva, hogy semmit sem érek, és mások jobbak nálam. Ok nélküli kiabálások, piszkálódások, beszólogatások. Ma már egyik sem hatna rám, de kisgyerekként mély nyomokat hagyott.

Ja és hogy örüljek, mert másokat vernek, engem nem, és ezért becsüljem meg magam. Nem voltam rossz gyerek, mindig igyekeztem mások kedvében járni, nehogy leüvöltsenek.

Eredménye: 7 éve depressziós vagyok, nehezen kötök kapcsolatokat, félek hogy megutálnak ha valamit rosszul csinálok.

Nagyon sajnálom azokat akiket vertek, gyerekkoromban is nagyon sajnáltam, mindig őket állították elém úgymond példaként, hogy na látod őt még verik is.

2013. dec. 13. 12:31
 17/60 anonim ***** válasza:
97%
Ja és 21L, a tesómmal ugyanez volt, mindenféle fóbiája és pszichés gondjai lettek.
2013. dec. 13. 12:31
 18/60 anonim ***** válasza:
93%

igen, ilyen tekintetben teljesen egyformák voltak velünk a szüleink

5.

2013. dec. 13. 12:32
 19/60 A kérdező kommentje:
Nekem öcsém van, 4 év van köztünk, amíg engem így neveltek, addig őt is, tehát kb. 11 éves koráig. Neki is vannak pszichés gondjai, bár ő nem ment el vele pszichológushoz.
2013. dec. 13. 12:40
 20/60 Arnold901005 ***** válasza:
100%

Vertek és az a "szép", hogy nem is az igazi apám. A saját gyerekemet sem verném, de máséhoz főleg nem nyúlnék... na mindegy. Minden nap kaptam, 4-től 12 éves koromig. Nem nevelési célzattal kaptam, hanem mert "olyan kedve volt", meg amikor jól bepiált, akkor is elszállt az agya és ütött , akár rúgott is mindenkit, akit ért. Szóval igen, indulatból is kaptam.

Kialakult pszichés gond, nem is egy fajta.

Kor: 22

2013. dec. 13. 13:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!