Hogyan kérjek pénzt fogamzásgátlóra?
2 évig szedtem, a barátom fizette. Szakítottunk, én meg nem kapok zsebpénzt, nem tudom kiokoskodni az összeget rá...
Az a baj, hogy régen annyira fájt a hasam menzeszkor, hogy többször elájultam, ügyeletet kellett hívni, suliba az első 2 napon nem tudok menni, mert felkelni sem tudok. Kivizsgáltak, azt mondták, hogy genetikai, mert anyának is ez volt, amíg nem szült. Fájdalomcsillapítók, görcsoldók, teák, semmi sem használt.
Viszont apukám csak azt látja, hogy fogamzásgátló=szex, és ő ezt nem támogatja. Hiába magyaráztam, hogy nem is feküdnék le csak úgy valakivel...
Arra miért nem válaszolsz, hogy mennyi idős vagy?
Kérj másra pénzt, pl. minden hónapban egy felsőre, ami kijön 3000ből és tedd félre. Havi 3 ezret sztem mindenki kap simán a szüleitől.
De akkor meg meg kell mutatnom az új "felsőt":)
Egyszer kértem pénzt egy általa elfogadhatatlannak tartott dologra, azt hazudtam, hogy egy krémre kell pénz. Kérdezte, hogy megvettem-e, mondtam, hogy igen. És meg kellett (volna) mutatnom..
Igen, tudja, mert ha veszek valamit, mindig meg kell mutatnom.
Akkor is, ha turiztam és vettem 10 felsőt.
Mond azt, hogy felsőt akarsz venni 4000 ezerért, aztán vegyél turiban 500-ért és mutasd meg azt. Vagy bármi mást, legyél kreatív.
Vagy menj el diákmunkára, kevesebb mint egy hét alatt összejön a 10ezer.
Szerintem meg ahelyett,hogy otthon kamuzol meg hazudozol apukádnak,hogy pénzt kapj,menj el dolgozni. Nem tudom hány éves vagy,de 16 gondolom azért már elmúltál,tekintve,hogy 5 éve menstruálsz illetve 2 éves kapcsolatod volt. Így nyári munkára is elmehetsz vagy akár valahova hétvégenként.
Én 17 vagyok és minden hétvégén szombaton vagy vasárnap vagy mindkettő napon kisegítő vagyok egy boltba. Amit kapok pénzt máshonnan azt is beosztom,illetve ami t amunkával keresek az számlán van,így mindig van tartalék megtakarított pénzem. Nem hiszem,hogy ennyi idősen,ahány éves te is lehetsz nem tudod megoldani azt a havi 3300forintot. Ha mást nem minden nap 100forintot elteszel és megvan.
De ha mindenképpen valaki mást akarsz megkérni,hogy vegye neked a gyógyszereidet akkor én is azt ajánlom,hogy kérj az orvostól egy 'igazolást' apukád számára,hogy szükséged van szedni,és akkor kereshettek akár egy olcsóbb gyógyszert is. Az én fog.tablettám azt hiszem havonta 2000Ft,és még ez se a legolcsóbb. Vagy apuddal is beszélhetsz,hogy otthon bizonyos feladatokat átvállalsz te,hogy csinálj is valamit azért a pénzért.
apád nem csak a pénzzel fukarkodik, de a neveléssel is.
Isten barmának nevezni azokat, akiktől segítséget vársz...
és igen, számít a korod. Tudod, 16 felett akár magad is megkereshetnéd a pénzt.
Én tudom, hogy van ilyen, hogy valaki ennyire szenved, általában endometriosis okozza, és tényleg jó hatású rá a fogamzásgátló, de nem hiszem el, hogy a hülye apád mellett anyád is akkora idióta, hogy nem érti meg nőként, hogy neked erre szükséged van. Azt sem hiszem el, hogy nem tud havonta háromezer forintot neked adni, és apádnak szerezni egy blokkot valamelyik boltban, ahol vásárol, mikor mindenki elszórja, kosárban hagyja... millió módon meg lehetne oldani. De neked semmi se volt jó, kezdek erős kamuszagot érezni.
Miért nem írod már le hány éves vagy?
Szerintem min. 20! és azért nem írod le, mert abban a korban igenis gáz a szülőktől kérni ilyenekre pénzt, meg mondjuk ruhára is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!