Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Kérjek vagyonmegosztást?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kérjek vagyonmegosztást?

Figyelt kérdés
Együtt éltünk, külön váltunk már több éve, gyerektartást nem fizet az apa, a ház az én nevemen van amiben ő lakik, nekem ebből csak a probléma van, nem fizeti rendesen a hitelt, gyerektartás sem, a közüzemiket tőlem követelik, már nem tudom mit csináljak. Ha kérek vagyonmegosztást, a bíróság elárverezi a házat..? Eladni nem adhatom ha benne lakik.... Nem a pénz kell, hanem szabaduljak meg tőle, az ő adósságát ne nekem kelljen fizetni.
2013. okt. 21. 12:13
 1/10 anonim ***** válasza:

Elöször add be a válókeresetet és kérd a vagyonmegosztást.

Màsodszor ha tied a ház, akkor neki semi köze hozzá, kivéve azt az összeget, amit felújításra illetve hiteltörlesztésre befizettetek a házasság alatt.

Harmadszot a gyerektartást köteles fizetni, ha nem, akkor levonják töle.

Negyedszer, nem kell megtürnöd, hogy a te házadban lakjon, amennyiben elváltatok, ki lehet jelenteni.

"Ha kérek vagyonmegosztást, a bíróság elárverezi a házat." Ilyen nincs, kivéve, ha a ház nem a tied, hanem közös, és nem vagy hajlandó a részét kifizetni, akár részletben is. De az, hogy ilyen esetben mennyit kellene fizetni, az sok mindentölm függ. Elöször is elszámolják a közös szerzeményeket, és a különbözet az, ami jár(hat) neki.

2013. okt. 21. 12:42
 2/10 A kérdező kommentje:
Az ő háza az én nevemen. Gyerekelhelyezés volt, végrehajtó is van az ügyben. Nincs bejelentett állása, semmi a nevén. Azt nem akarom, hogy az ő tartozásait tőlem követeljék, mert most ez van, albérletben lakom a gyerekünkkel. Mit csináljak...
2013. okt. 21. 12:48
 3/10 anonim ***** válasza:

"Az ő háza az én nevemen"

Ez MIT jelent? Vagy az övé a ház, vagy a tied.

Milyen tartozásokat követelnek rajtad? Házasok vagytok vagy élettársak?

2013. okt. 21. 13:03
 4/10 A kérdező kommentje:
A közüzemit, nem fizeti, a hitel miatt is keresnek ,az sincs rendesen fizetve. Ő vette a házat, az én nevemre. Tulajdonosként csak én szerepelek.
2013. okt. 21. 13:14
 5/10 anonim ***** válasza:
Házasságotok előtt vagy után történt mindez? Ha előtte, akkor az szopás az ő részéről, mert az csak a tiéd, külön vagyon a házasság előttről. Így bármikor kijelentheted, bíróság kirakta pár héten belül.
2013. okt. 21. 15:55
 6/10 A kérdező kommentje:
Nem voltunk házasok, együtt éltünk, közben történt a vásárlás. Nem akarom elvenni ami az övé, de csak a gond van vele, engem találnak meg mindennel, én vagyok a felelős hivatalosan, és már nem tudok mit csinálni, őt nem érdekli.
2013. okt. 21. 16:21
 7/10 anonim ***** válasza:
Írasd át a nevére és kész, vagy ajándékozd neki.
2013. okt. 21. 16:22
 8/10 A kérdező kommentje:
Jó lenne, ha lehetne, hitel van rajta.
2013. okt. 21. 16:24
 9/10 anonim ***** válasza:

Menj be a bíróságra, ott van ingyenes tanácsadás, ott kérj felvilágosítást.

De a helyedben mindenképpenragaszkodnßek a vagyonmegosztáshoz, mert igy csak fizetsz és mégsem lesz soha semmid.

Mellesleg ha a te házad, akkor eladhatod, kényszerkijelentéssel.

2013. okt. 21. 20:36
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Úgy látszik ez elkerülhetetlen.
2013. okt. 22. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!