Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek rossz anya vagyok...

Szerintetek rossz anya vagyok amiért a fiamat oda akarom adni az apja nagynénjééknek?

Figyelt kérdés

A három éves fiam apjával már nem élünk együtt, én pedig sajnos rossz anyagi körülmények között élek. Ezért arra gondoltam, hogy rábízom a kicsit az apja nagynénjére és a férjére.

Jelenlegi párom szerint én ezért rossz anya vagyok. Sajnos három lehetőség van:

- vagy nélkülözik a gyerek

- vagy állami gondozásba viszik

- vagy az apja rokonai nevelik tovább.

A három közzül szerintem az utolsó a legjobb megoldás.

Amikor a gyerek született még együtt éltem az apjával és nem voltak anyagi gondjaink.

2013. nov. 27. 19:49
1 2 3 4 5 6 7
 51/63 anonim ***** válasza:

" A végrehajtó ad egy papírt miszerint sikertelen, azzal be kell menni a gyámhivatalba, ahol havi 14 ezer forintot megelőlegeznek három éven át."

Nem egészen igy van utolsó. A 14e az nem a minimum, hanem a maximum összeg. Tehat ha a kerdezo ítélete teszem azt 5000 forintról szól, akkor annyi az allami megelolegezes, ha viszont 26e, akkor a max 14e lesz.

2013. nov. 28. 09:24
 52/63 anonim ***** válasza:
Ha albérletben laktok, miért nem béreltek máshol lakást? Keressetek egy várost ahol mindkettőtöknek van munka. Ha a nagynéni meg segíteni akar, akkor hétvégén vigye el egy napra a gyereket, vagy vegyen neki dolgokat amire szüksége van. Hétvégén esetleg tudtok könyvtárba menni, eltölthettek ott egy délutánt,ott meleg van és a helyben olvasás ingyenes. Eltölthetsz pár órát a gyerekkel és még játszani is van mivel a gyereksarokban. Ezenkívül kérj segítséget a következő emberektől: rokonok, barátok, helyi lelkész, védőnő, gyerekorvos, családsegítő, óvónő, legközelebbi szeretetszolgálat. Párod menjen bárhova munkát vállalni, és lakjon munkásszálláson, és próbáljátok meg kibírni, hogy csak hétvégén találkozok, amíg kicsit összeszeditek magatokat anyagilag. Hol laktok amúgy?
2013. nov. 28. 09:43
 53/63 anonim ***** válasza:

Szerintem örüljünk, hogy fogalmunk sincs arról, milyen élet kell ahhoz, hogy valaki ott tartson, nevelje inkább más a gyerekét. Ne ítélkezzünk, tegyük össze a két kezünket :(

ÉS szomorú, hogy nincs megfelelő információja a kérdezőnek, mert a védőnő, ovi gyerekvédelmise biztosan tudja, milyen körülmények között élnek, mégsem küldi őket a megfelelő helyre. Ráadásul gyvt-s, tehát a gámyhatóság is felvilágosíthatta volna, mi az, amire jogosult leht.

Kedves kérdező, sajnálom, hogy idáig jutottál, de jól gondold meg. Tényleg nincs lehetőség akár pár ezerrel olcsóbb albérletre? Próbálj központi fűtésest keresni, mert lehet, hogy nyáron is fizeted, de télen nem fáztok és legalább ilyenkor kicsivel több marad a zsebetekben.

2013. nov. 28. 11:25
 54/63 anonim ***** válasza:

51-es hozzászóló köszönöm a kiegészítést, kifelejtettem ezt a nem elhanyagolható infót.

Utolsó! Sajnos mindenhol így van senkinek nem rágják a fülébe a lehetőségeit, az önkormányzatosok gyakran úgy segítenek, mintha a saját bérükből menne a segély, de ezért kell felkeresni az összes hivatalt ami csak létezik.

2013. nov. 28. 11:30
 55/63 A kérdező kommentje:
Az albérlet csak 20000 forint, a többi a víz, villany plusz kéthavonta a gázpalack majdnem 6000 forint.
2013. nov. 28. 11:33
 56/63 anonim ***** válasza:
83%
te kérdező csak kifogásokat gyártasz...most se veszed figyelembe egyáltalán a segítő szavakat amiket írnak neked. Pedig rengeteg hasznos tanácsot mondanak de még arra se veszed a fáradtságot h visszaírj rá!
2013. nov. 28. 13:42
 57/63 anonim ***** válasza:
76%
Igen, én is azt látom, hogy a kérdező csak hajtja a magáét! Nem is értem miért tette fel ezt a kérdést, ha nem érdeklik a válaszok.
2013. nov. 28. 14:21
 58/63 anonim ***** válasza:
66%

Emberek kamu a kérdés....

Ott írta valaki, hogy tud segíteni neki, de válaszra sem méltatta!

2013. nov. 28. 15:43
 59/63 anonim ***** válasza:
81%
Szerinted szar anya vagy ha még a PÁROD is jobban tőrődik a gyerekkel (akihez semmi köze) mint a saját ANYJA?! Jah... az vagy!
2013. nov. 28. 18:39
 60/63 anonim ***** válasza:
100%
Azt hiszem értem, leírta az egyik kedves válaszoló: Meguntad a picit, lehet hogy nagyon csórók vagytok, de amint látod van bőven lehetőséged. Szerintem te valahol örülsz, hogy így alakult. Nem szeretnék itélkezni, mert nem a te utad járom, nem bántásból írom ezt, de nekem ez jött le a válaszaidból. Ha nem így van, és küzdeni akarsz, most kezdd el, nehogy elvegyék a picit az életkörülményeitekre hivatkozva!
2013. nov. 28. 18:44
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!