Szerintetek rossz anya vagyok amiért a fiamat oda akarom adni az apja nagynénjééknek?
A három éves fiam apjával már nem élünk együtt, én pedig sajnos rossz anyagi körülmények között élek. Ezért arra gondoltam, hogy rábízom a kicsit az apja nagynénjére és a férjére.
Jelenlegi párom szerint én ezért rossz anya vagyok. Sajnos három lehetőség van:
- vagy nélkülözik a gyerek
- vagy állami gondozásba viszik
- vagy az apja rokonai nevelik tovább.
A három közzül szerintem az utolsó a legjobb megoldás.
Amikor a gyerek született még együtt éltem az apjával és nem voltak anyagi gondjaink.
57000 Ft?
Hány órát dolgozol ezért ha nem titok?
Intézd a gyerektartást.
Az neked jár.
Az állam fog neked fizetni gyerektartást.
Az apától ha nem tudják behajtani, akkor majd le kell neki ülni a börtönben.
Jobban jársz ha intézed.
Pontosan nem tudom hol kell, önkormányzat vagy bíróság.
Szerintem ő már rég eldöntötte, hogy odadja a gyereket, mert úgy az egyszerűbb, csak azért jött ide, hátha kap egy kis fejsimogatást, hogy óóó ugyanmár, dehogy vagy rossz anya!
Hát nem! Igenis rossz anya vagy, egy anya MINDENT megtenne a gyerekéért, nekem ha ezen múlna inkább lopnék, kur.válkodnék, bármit megcsinálnék csak velem maradjon! Szerencsére neked még ilyenekhez se kellene folyamodnod, hisz van munkád, van párod, csak egy kis akarat kéne, hogy elintézd a gyerektartést, segélyt kérj.
Mellesleg miért lettem lepontozva, amiért azt írtam, hogy menjen el templomokba, alapítványokhoz? Még azt is megkérdeztem, hogy hol lakik, hogy tudjak segíteni, mert sok alapítványt ismerek, de nem válaszolt. Ennyit erről...
"Intézd a gyerektartást.
Az neked jár. "
Nem, nem neki jár, hanem a gyereknek.
"Az állam fog neked fizetni gyerektartást. "
Az allami megelolegezes nem komoly feltételei vannak: Jogerős bírósági ítélet a tartasdijrol, minimum hat havi nem fizetes, legalább egy nemleges foglalási jegyzék a végrehajtásáról, illetve kellően alacsony jovedelem.
"Az apától ha nem tudják behajtani, akkor majd le kell neki ülni a börtönben. "
Dehogy kell neki leulnie.
"Jobban jársz ha intézed.
Pontosan nem tudom hol kell, önkormányzat vagy bíróság."
Ha meg nincs ítélet a tartasdijrol, akkor onkormanyzat, ha mar van es allami megelolegezest szeretn igényelni, akkor gyamhivatal.
46, 48 en a 45 vagyok....
Ne foglalkozzatok vele hiszen ti tennetek is vmit forditott helyzetbe mas csak vakargatja es sirankozik. Ja es nem dobnatok el a gyereker, ha ez vkinek nem jo akkor kit kell sajnalni?
Egy ismerősöm is nehéz helyzetbe került három gyerekkel. A Máltai Szeretetszolgálat kifizette a villanyszámláját, tüzelőt kapott az önkormányzattól.
Ha van már a gyerektartásról bírósági végzés és hat hónapja nem fizet, akkor végrehajtást kell indítani. A végrehajtó ad egy papírt miszerint sikertelen, azzal be kell menni a gyámhivatalba, ahol havi 14 ezer forintot megelőlegeznek három éven át. Majd behajtják az apán, de az nem a te dolgod. Ha még nem született bírósági végzés, mielőbb indítsd el. A költségmentességhez a netről le tudod tölteni a nyomtatványokat. Hosszú procedúra, de hosszútávon megéri. A párodnak igaza, nem megszabadulni kell a problémától, hanem megoldást keresni. Hétvégére megkérném a rokonokat, barátokat, hogy vállalják el és adjanak neki enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!