Ti vállalnátok így közös gyereket?
Van már a nőnek egy 17 és egy 15 éves gyereke, a férfinak egy 17 és egy 12 éves. Mind a négy velük él.
Egyik gyerek sem szeretné, ha lenne kistestvérük, a szülők viszont szeretnének közös gyereket.
Ti mit gondoltok?
Én vállalnék. Anyagilag nyilván meg lehet oldani (máskülönben nem merült volna fel a kérdés), a többin meg felesleges problémázni.
Az érettségi, noha úgy állítják be a középiskolásoknak, nem olyan nagy ügy, hogy egy ember életéről döntsön. Aki négy évet végigtanul, az nevetve leteszi (tapasztalat, a két mumus szóbeli előtt egy-egy nap tanulással kitűnőre meglett :) ).
A szobakérdés megint olyan, amin felesleges problémázni. A kicsi eleinte tök jól elvan a szülőkkel vagy kb. akárhol. Mire megnő, addigra jó eséllyel legalább két üres szoba közül választhat. Másrészről ha meg mégse, akkor a szülők okosan megoldhatják némi átépítéssel vagy a lakás eggyel több szobásra cserélésével a dolgot. Csak nehogy úgy járjanak, mint a szüleim, amikor kiskamaszként kihisztiztük, hogy külön szobákat akarunk - én egy éven belül leléptem kollégiumba, rá egy évre a húgom is, most meg a szülők kergetik egymást a nagy házban :)
AZ olyanoknak egy gyerek sem való, akik a már meglévő 4 véleményét, életkörülményeit és boldogulását mind anyagilag, mind kényelmileg és legfőképp érzelmileg telibesz*rják.
Magyarán az itt válaszolgatók felének kb.
Papolnak itt, hogy a pár döntése, meg a többi gyerek le van tojva - aztán ha a saját gyerekeikkel is így bánnak majd nézhetnek nagyokat ha 18 évesen elhúznak otthonról és feléjük sem néznek többet. Mert ilyen hülye szülőkkel, akik a gyereket 17 évesen is egy értéktelen kis takonyként kezelik, akinek nincs beleszólása a SAJÁT életének megváltozásába... azokkal nem lehet mást kezdeni.
En azon a velemenyen vagyok, hogy alapból ez nem tartozik a gyerekre. A felnőttek dolga a gyerekvállalás, ahogy pl a költözés, munkahely váltás, valas stb. Elég nevetséges lenne, ha a gyerek dönthetne ilyen horderejű kérdésekben... Ha hat kistesot akar, akkor anyuka szüljön hatot??? Hat nem.
Itt viszont két majdnem felnott is a képben van: a két 17 eves. Az o véleményüket mar figyelembe illene venni....
Itt épp nem is a gyerekek véleménye kell hogy számítson egyebkent sem, hanem a józan ész. Nincs elég hely, nincs elég penz -gondolom, hogy ezért kell a két nagyobbnak dolgozni- es a hatalmas korkulonbseg miatt valószínű hogy a testvéri kapcsolat se lenne felhőtlen.
A két nagy a fizetéséből bérletet, ruhát vesz magának, és félretesznek jogsira meg nyelvvizsgára.
Most a két nagynak van külön szobája, a 15 és a 12 éves van egy szobában.
Amikor a meglévő gyerekek születtek, a szülők nem aludtak velük, gondolom most sem tervezik. Tehát vagy a két kicsi mellé menne harmadiknak, vagy valamelyik nagy mellé, de akkor meg az biztos nem fog sokat aludni.
Persze lehet arra is apellálni, hogy a két nagy 1 éven belül nagykorú lesz és akkor őket ki lehet paterolni, erre mondjuk nem gondoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!