Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti vállalnátok így közös...

Ti vállalnátok így közös gyereket?

Figyelt kérdés

Van már a nőnek egy 17 és egy 15 éves gyereke, a férfinak egy 17 és egy 12 éves. Mind a négy velük él.

Egyik gyerek sem szeretné, ha lenne kistestvérük, a szülők viszont szeretnének közös gyereket.

Ti mit gondoltok?

2013. okt. 1. 12:52
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/80 anonim ***** válasza:
81%
Engem az érdekelne, hogy a szoba kérdést hogy oldanatok meg.
2013. okt. 1. 16:50
 72/80 anonim ***** válasza:
28%

Én vállalnék. Anyagilag nyilván meg lehet oldani (máskülönben nem merült volna fel a kérdés), a többin meg felesleges problémázni.

Az érettségi, noha úgy állítják be a középiskolásoknak, nem olyan nagy ügy, hogy egy ember életéről döntsön. Aki négy évet végigtanul, az nevetve leteszi (tapasztalat, a két mumus szóbeli előtt egy-egy nap tanulással kitűnőre meglett :) ).

A szobakérdés megint olyan, amin felesleges problémázni. A kicsi eleinte tök jól elvan a szülőkkel vagy kb. akárhol. Mire megnő, addigra jó eséllyel legalább két üres szoba közül választhat. Másrészről ha meg mégse, akkor a szülők okosan megoldhatják némi átépítéssel vagy a lakás eggyel több szobásra cserélésével a dolgot. Csak nehogy úgy járjanak, mint a szüleim, amikor kiskamaszként kihisztiztük, hogy külön szobákat akarunk - én egy éven belül leléptem kollégiumba, rá egy évre a húgom is, most meg a szülők kergetik egymást a nagy házban :)

2013. okt. 1. 23:05
 73/80 anonim ***** válasza:
67%

AZ olyanoknak egy gyerek sem való, akik a már meglévő 4 véleményét, életkörülményeit és boldogulását mind anyagilag, mind kényelmileg és legfőképp érzelmileg telibesz*rják.

Magyarán az itt válaszolgatók felének kb.

Papolnak itt, hogy a pár döntése, meg a többi gyerek le van tojva - aztán ha a saját gyerekeikkel is így bánnak majd nézhetnek nagyokat ha 18 évesen elhúznak otthonról és feléjük sem néznek többet. Mert ilyen hülye szülőkkel, akik a gyereket 17 évesen is egy értéktelen kis takonyként kezelik, akinek nincs beleszólása a SAJÁT életének megváltozásába... azokkal nem lehet mást kezdeni.

2013. okt. 1. 23:13
 74/80 anonim ***** válasza:
33%
#73, tökéletesen igazad van.
2013. okt. 1. 23:21
 75/80 anonim ***** válasza:
61%
Az komolyna nem tűnt fel senkinek, hogy a két nagyobb már dolgozik is az iskola mellett? Az drágalátos anyukák már azt is hősiességnek tartják, ha képesek ellátni a házimunkát egy gyerek mellet, ezek meg tanulnak, dolgoznak, gondolom otthon is segítenek, és akkor még egy csecsemő is a nyakukra? Úgy beszéltek róluk mintha buta kis senkiháziak lennének, mikor valószínűleg a saját munkájukból is a szüleiket pénzelik... Mi kell még ezen kívül hogy tisztelettel beszéljetek róluk? Sok szülő a két kezét összetenné ha fele ilyen tisztességes gyerekei lennének, és nem otthon ülnének még 30 évesen is.
2013. okt. 1. 23:36
 76/80 anonim ***** válasza:
49%

En azon a velemenyen vagyok, hogy alapból ez nem tartozik a gyerekre. A felnőttek dolga a gyerekvállalás, ahogy pl a költözés, munkahely váltás, valas stb. Elég nevetséges lenne, ha a gyerek dönthetne ilyen horderejű kérdésekben... Ha hat kistesot akar, akkor anyuka szüljön hatot??? Hat nem.

Itt viszont két majdnem felnott is a képben van: a két 17 eves. Az o véleményüket mar figyelembe illene venni....

Itt épp nem is a gyerekek véleménye kell hogy számítson egyebkent sem, hanem a józan ész. Nincs elég hely, nincs elég penz -gondolom, hogy ezért kell a két nagyobbnak dolgozni- es a hatalmas korkulonbseg miatt valószínű hogy a testvéri kapcsolat se lenne felhőtlen.

2013. okt. 2. 06:40
 77/80 A kérdező kommentje:

A két nagy a fizetéséből bérletet, ruhát vesz magának, és félretesznek jogsira meg nyelvvizsgára.

Most a két nagynak van külön szobája, a 15 és a 12 éves van egy szobában.

Amikor a meglévő gyerekek születtek, a szülők nem aludtak velük, gondolom most sem tervezik. Tehát vagy a két kicsi mellé menne harmadiknak, vagy valamelyik nagy mellé, de akkor meg az biztos nem fog sokat aludni.

Persze lehet arra is apellálni, hogy a két nagy 1 éven belül nagykorú lesz és akkor őket ki lehet paterolni, erre mondjuk nem gondoltam.

2013. okt. 2. 08:26
 78/80 anonim ***** válasza:
54%
Kedves Kérdező, azt írtam eddig, a gyermekvállalás a szülők magánügy, de ha így áll a dolog, hogy a gyermekeket nem tudják, vagy nem akarják erejükhöz mérten ellátni, akkor ilyen körülmények között nem vállalnék gyermeket. A meglévőkért viselendő felelősség mindenképpen elsőbbséget élvez.
2013. okt. 2. 08:45
 79/80 anonim ***** válasza:
szülők magánügyE akart lenni...
2013. okt. 2. 08:46
 80/80 anonim ***** válasza:
Látom, még mindig megy a vita. Mire jutottál kérdező?
2013. okt. 2. 08:52
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!