Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti vállalnátok így közös...

Ti vállalnátok így közös gyereket?

Figyelt kérdés

Van már a nőnek egy 17 és egy 15 éves gyereke, a férfinak egy 17 és egy 12 éves. Mind a négy velük él.

Egyik gyerek sem szeretné, ha lenne kistestvérük, a szülők viszont szeretnének közös gyereket.

Ti mit gondoltok?

2013. okt. 1. 12:52
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/80 anonim ***** válasza:
81%
Eszem ágában nem lenne 4 kamaszgyerek mellé még egy kisbabát bevállani! Boldog lennék, ha arra lenne erőm, hogy azt a négy tizenévest minden kamaszhisztijükkel és lelkiválságaikkal együtt sikerülne a helyes útra terelgetni, értékes fiatal felnőttet nevelni belőlük.
2013. okt. 1. 13:42
 32/80 A kérdező kommentje:

Amiért a gyerekek ellenzik:

- nincs elég szoba

- éjszakai sírás; a két nagy suli mellett dolgozik

- nem akarnak bébiszitterkedni, pedig biztos lesz olyan hogy a szülők elugranának moziba vagy étterembe, és mivel a nagyok úgyis kéznél vannak, rájuk bíznák a babát

A szülők 39 és 42 évesek.

2013. okt. 1. 13:42
 33/80 anonim ***** válasza:
68%
#30, itt nem kell semmiféle jövőt jósolgatni, ez a kérdés igazán nem kristálygömbös műfaj... eccerű józan ész, hogy ha egy közösséghez (ami jelen esetben egy család) hatan tartoznak, akkor abba, hogy bővüljön-e a közösség, nyilván 6 embernek van beleszólása, hiszen 6 ember életét érinti elég alapvető módon, ha bővül.
2013. okt. 1. 13:44
 34/80 anonim ***** válasza:
33%

Az én gyerekeim személyenként egy éjjelt bőgtek végig és kész. Amikor hazajöttek a kórházból. Biztos mázlim volt, mindig felkeltem hozzájuk, nem ordít végig minden csecsemő minden éjjelt, vagy akkor már beteg, ha igen.

Nos, ha félnek a szitteléstől, akkor majd szomszéd néni, fizetett szitter (esetleg a tesók egyik osztálytársa pénzért) majd bevállalja a kistesót.

A szobakérdésre nem tudok mit mondani, eleinte nem is kell a babának külön szoba, vagy költöztök.

2013. okt. 1. 13:48
 35/80 anonim ***** válasza:
90%

"Amiért a gyerekek ellenzik:

- nincs elég szoba

- éjszakai sírás; a két nagy suli mellett dolgozik

- nem akarnak bébiszitterkedni, pedig biztos lesz olyan hogy a szülők elugranának moziba vagy étterembe, és mivel a nagyok úgyis kéznél vannak, rájuk bíznák a babát "

Ha nincs elég szoba, a gyerekeknek dolgozniuk kell 17 évesen a tanulás mellett, akkor nem hinném, hogy anyagilag 5 gyerekre van kapacitásotok. Akkor inkább ezzel a 4 gyerekkel kellene megfelelően foglalkozni, mindent megteremteni nekik, összecsiszolni a 2 csonka családot egy szeretetteljes egésszé. 17 évesen nem dolgozniuk kellene iskola mellett, utána meg kisbabára vigyázni, hanem készülni az érettségire, meg nyelvvizsgákra, meg felvételire.

2013. okt. 1. 13:50
 36/80 anonim ***** válasza:
46%

A mi családunkban én vagyok a legidősebb. Az egyik öcsém születésekor 11 éves voltam, a másiknál 16.

Vittem, hoztam őket óvodából, játszottam is velük, de sosem volt számomra teher, mert szerettem, szeretem őket. A tanulás rovására sem ment, hisz kitűnőre érettségiztem.

2013. okt. 1. 13:50
 37/80 anonim ***** válasza:
62%

"Az én gyerekeim személyenként egy éjjelt bőgtek végig és kész."

Ez most kit érdekel? Mi köze van ahhoz, hogy milyen lenne a kérdezőéknél a kisbaba?

2013. okt. 1. 13:54
 38/80 anonim ***** válasza:
27%

33/36 Időpont ma 13:44 Ez így van! Viszont nem tudjuk a gyerekek mennyire követelőzőek. Mennyire lett velük ez megbeszélve. Én is amondó vagyok, hogy beszéljék meg a gyerekekkel, de ne a gyerekek mondják meg a szülőknek, hogy mi legyen.

Olyan hülyeség, amikor valaki már egyből arra következtet, hogy a nagyobbaknak kell majd mindig a kicsire vigyázni. Azért, mert valahol így van, nem kell általánosítani.

2013. okt. 1. 13:54
 39/80 anonim ***** válasza:
12%
#36 "de sosem volt számomra teher, mert szerettem, szeretem őket. " - pontosan, ilyen is van. Abban, hogy meg kell kérdezni a nagyobbakat is, benne van az az opció is, hogy igent is mondhatnak, vállalhatják is... ha akarják.
2013. okt. 1. 13:57
 40/80 anonim ***** válasza:
26%
37. mivel mindenki azt hiszi, hogy a babák egész nap ordítanak, leírtam, hogy nem biztos, hogy így lesz és nem ettől kellene félni elsősorban. Egyébként meg úgysem mi fogunk dönteni, gondolom a kérdező tudja, mit akar, csak pár véleményt meghallgatna, hátha felmerül valami, amire nem is gondolt.
2013. okt. 1. 13:59
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!