Ti vállalnátok így közös gyereket?
Van már a nőnek egy 17 és egy 15 éves gyereke, a férfinak egy 17 és egy 12 éves. Mind a négy velük él.
Egyik gyerek sem szeretné, ha lenne kistestvérük, a szülők viszont szeretnének közös gyereket.
Ti mit gondoltok?
Amiért a gyerekek ellenzik:
- nincs elég szoba
- éjszakai sírás; a két nagy suli mellett dolgozik
- nem akarnak bébiszitterkedni, pedig biztos lesz olyan hogy a szülők elugranának moziba vagy étterembe, és mivel a nagyok úgyis kéznél vannak, rájuk bíznák a babát
A szülők 39 és 42 évesek.
Az én gyerekeim személyenként egy éjjelt bőgtek végig és kész. Amikor hazajöttek a kórházból. Biztos mázlim volt, mindig felkeltem hozzájuk, nem ordít végig minden csecsemő minden éjjelt, vagy akkor már beteg, ha igen.
Nos, ha félnek a szitteléstől, akkor majd szomszéd néni, fizetett szitter (esetleg a tesók egyik osztálytársa pénzért) majd bevállalja a kistesót.
A szobakérdésre nem tudok mit mondani, eleinte nem is kell a babának külön szoba, vagy költöztök.
"Amiért a gyerekek ellenzik:
- nincs elég szoba
- éjszakai sírás; a két nagy suli mellett dolgozik
- nem akarnak bébiszitterkedni, pedig biztos lesz olyan hogy a szülők elugranának moziba vagy étterembe, és mivel a nagyok úgyis kéznél vannak, rájuk bíznák a babát "
Ha nincs elég szoba, a gyerekeknek dolgozniuk kell 17 évesen a tanulás mellett, akkor nem hinném, hogy anyagilag 5 gyerekre van kapacitásotok. Akkor inkább ezzel a 4 gyerekkel kellene megfelelően foglalkozni, mindent megteremteni nekik, összecsiszolni a 2 csonka családot egy szeretetteljes egésszé. 17 évesen nem dolgozniuk kellene iskola mellett, utána meg kisbabára vigyázni, hanem készülni az érettségire, meg nyelvvizsgákra, meg felvételire.
A mi családunkban én vagyok a legidősebb. Az egyik öcsém születésekor 11 éves voltam, a másiknál 16.
Vittem, hoztam őket óvodából, játszottam is velük, de sosem volt számomra teher, mert szerettem, szeretem őket. A tanulás rovására sem ment, hisz kitűnőre érettségiztem.
"Az én gyerekeim személyenként egy éjjelt bőgtek végig és kész."
Ez most kit érdekel? Mi köze van ahhoz, hogy milyen lenne a kérdezőéknél a kisbaba?
33/36 Időpont ma 13:44 Ez így van! Viszont nem tudjuk a gyerekek mennyire követelőzőek. Mennyire lett velük ez megbeszélve. Én is amondó vagyok, hogy beszéljék meg a gyerekekkel, de ne a gyerekek mondják meg a szülőknek, hogy mi legyen.
Olyan hülyeség, amikor valaki már egyből arra következtet, hogy a nagyobbaknak kell majd mindig a kicsire vigyázni. Azért, mert valahol így van, nem kell általánosítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!