Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti vállalnátok így közös...

Ti vállalnátok így közös gyereket?

Figyelt kérdés

Van már a nőnek egy 17 és egy 15 éves gyereke, a férfinak egy 17 és egy 12 éves. Mind a négy velük él.

Egyik gyerek sem szeretné, ha lenne kistestvérük, a szülők viszont szeretnének közös gyereket.

Ti mit gondoltok?

2013. okt. 1. 12:52
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/80 anonim ***** válasza:
78%
Nem, teljesen kizárt. Gondolom, benne vagytok már mindketten a korban, én nem vállalnék úgy gyereket, hogy inkább nagymama korban vagyok, mint babázósban. Inkább örülj neki, hogy nagy gyerekek vannak már és élhetitek az életeteket. Várd az unokákat, majd velük babázhattok.
2013. okt. 1. 12:56
 2/80 anonim ***** válasza:
44%
Hat ot gyerek kicsit sok lenne, plane ekkora korkulonbseggel. A gyerekeknek alapbol nincs joguk beleszolni ebbe, itt viszont szinte biztos, hogy ok lennenek az ingyen bebiszitterek... En nem vallalnek tobbet.
2013. okt. 1. 12:57
 3/80 anonim ***** válasza:
45%
Gyerekenek semmi joguk beleszólni, pár év és úgyis elköltöznek mást nem tovább tanulás miatt. Így én ha szeretnénk bizos válalnám.
2013. okt. 1. 12:58
 4/80 anonim ***** válasza:
51%

Mennyi idősek a szülők? A gyerekek korából ítélve erősen a 40 felé tendálhatnak, főleg a nő (amennyiben legalább 20 évesen szült, már 37-nek kell lennie...).

Ilyen korban már nem vállalnék nőként még egyet. Alapvetően nem vagyok a 30-on felüli gyermekvállalás ellen, de 40-hez közelítve már más, főleg abba belegondolni, hogy mire az új gyermek érettségizik, a szülei nyugdíjba mennek - túl nagy a generációs különbség. Plusz ott van a 4 másik gyerek, akik nem várják örömmel és szeretettel a kistesót, azért ez sem az ideális környezet így.

Egyébként a kereset mennyi, beleférne? Hely van? Mert pl. amíg mind a 4 gyereknek nincs külön szobája, addig nem gondolkodnék azon, hogy egy 5.-et is a nyakukra tolok.

5/80 anonim ***** válasza:
33%

Azt, hogy nem a gyerek dolga eldönteni, gondolom a véleményüknél a féltékenység is szerepet játszik. Ha megvannak az anyagiak, harmonikus a családi élet, miért ne lehetne közös gyerek? Ha becsúszott volna, és a gyerekek úgy döntetnének, akkor anya abortuszra menne a kedvükért??

El nem hiszem, hogy utálni fogják a kisbabát. Meg kellene beszélni velük, hogy miért nem akarják? Attól félnek, hogy akkor őket kevésbé szeretnék vagy félnek, hogy vigyázniuk kellene a kicsire vagy kevesebb pénz, figyelem jutna rájuk??

6/80 anonim ***** válasza:
44%

Mert különben mi lesz?

Durciznak?

2013. okt. 1. 12:59
 7/80 anonim ***** válasza:
51%
40 felé már sok kockázatot jelent a szülést, így nem valószínű. De ha még bevállalja a nő, és anyagilag megtehetik, hogy egyik gyerek se szenvedjen hiányt, akkor talán el lehet rajta gondolkodni.
2013. okt. 1. 13:02
 8/80 anonim ***** válasza:
81%
Tényleg senkit nem érdekelne a nagyobb gyerekek véleménye? Jó, ne ők döntsék el, de az ő boldogságuk is számít. Tizenévesen szerintem nem szívesen töltenék az idejüket pelenkázással...
2013. okt. 1. 13:07
 9/80 anonim ***** válasza:
33%
Ha egy férfi és egy nő úgy dönt, hogy szeretnék ha a szerelmükből új élet szülessen, senki másnak nincs joga beleszólni. Sokan vannak akik fiatal korukban rosszul választanak párt, vagy akár egy kalandból is becsúszhat egy gyerek fiatalon, akkor ha idősebb korban találja meg az igazit, már ne tapasztalhassa meg milyen Vele gyermeket nevelni. Ez hülyeség. Nem vagyunk egyformák és ha egészségügyi akadálya nincs, miért ne lehetne közös gyermek. Az biztos, hogy ők már legalább tudják mit vállalnak, nem menet közben jönnek rá, hogy ó én erre alkalmatlan vagyok, mint sok fiatal.
2013. okt. 1. 13:08
 10/80 anonim ***** válasza:
73%
Nem.Az lenne elmondom, hogy a 4 gyerek lelenne tojva és a kicsi lenne istenítve mivel az közös.Ebből lenne aztán nagy háború.
2013. okt. 1. 13:08
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!